Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, elfogadnátok, ha a vegetáriánus barátnőtök nem főzne nektek húsos ételeket?
Sokat sütne-főzne, változatos ételeket készítene el, és a hagyományos húsos recepteket is igyekezne hús nélkül is finomra elkészíteni. Ennek ellenére ő maga nem venne húst, és így nem is készítené el, (nem is tudná) mert ezzel a húsipart támogatná.
El tudnátok fogadni, hogyha húst akarnátok enni, akkor mindig nektek kéne elkészíteni?
Nem támogatnád az ún. "húsipart", ha szabadtartású gazdaságokból, tanyákról vennél húst, tejterméket, tojást. Apósom pl. egyáltalán nem eteti külön a tyúkokat, összecsipegetnek-kapirgálnak maguknak mindent. Kijárnak csapatokban a marhalegelőre, szétkapirgálják az érett lepényt a légylárvákért és bogarakért, maguk válogathatják ki a zöldet és gyommagvakat, kiegészítésképp a daráló körül összeszedik a kihullott darát. Sőt, még a tehenek lábáról is lecsípik a kullancsot. Időnként pedig felbukkannak egy rakat kiscsibével. A marhák ridegtartásban élnek, csak tavasszal és télen kigurítanak nekik egy-egy bálát, a juhok, kecskék is a fagyokig legelnek. Az ilyen állat a vágásig szinte szabadon él, csak időnként körmölik és oltják. Vágáskor alig van rajtuk faggyú.
De szükség van rájuk a legelők karbantartásához, az ilyen meredek, néhol gödrös és fás területekre nem megy a traktor. És ha alaposabban megnézel egy legelőt, rengetegféle növény él meg rajta (gyógynövények is), szemben az elvadult területekkel, ahol feltörnek a magasabb fűfélék, és szép lassan elnyomnak maguk körül mindent. Ez a sokféle növény természetesen a tejen is érződik, a kecsketej például teljesen elmulasztotta a pollenallergiám. A gazos területekről sokféle rovar is eltűnik. Szlovákiába elkezdték visszatelepíteni az európai bölényt. A lelegelt tisztásokon már egy éven belül az addigi átlagosan 10 féle növényfaj száma 60-70 körülire nőtt, és ebben ritka, védett növények is vannak, amik már korábban kikoptak ezekről a területekről! A méhek, poszméhek állománya is felduzzadt. Ha olvastál a monokultúrás termesztés hátrányairól, akkor meg tudod érteni, miért ilyen fontos, hogy minél többféle növény legyen egy területen.
Szóval a húsfogyasztást is lehet ésszel, a természetet óvva folytatni, az ilyen gazdaságokat támogatva. Mint ahogy vegetáriánusként se mindegy, honnan szerzed be az alapanyagokat.
Persze (hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak már), ha a hús ízét nem szereted, az kiváltható sok mindennel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!