Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Észrevettem, hogy a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Észrevettem, hogy a barátnőm vagdossa a kezét, nagyon kétségbe vagyok esve, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2014. nov. 16. 23:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
nem járt, és nem is értem, hogy csinálhatja ezt, nem ilyennek ismerem...lehet, hogy más embernek ismertem meg mint ami valójában?
2014. nov. 16. 23:45
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

igen, lehet, hogy másnak.

én vágtam sokáig. azt tudom mondani először is, hogy sokan "divatból" csinálják, figyelemfelkeltés gyanánt. ez sok dologtól függ. azért dobtam csak fel ezt, mivel a legtöbb ilyen a kezén karcolgat, mivel ezt látják a filmekben, támblörön, stb. aki kicsit jobban benne van, és nem akarja, hogy lássák mások, az olyan helyeket választ, ahol nem feltűnő: láb (comb), has például. mivel nem akarja, hogy más észrevegye és beleszóljon, hiszen úgysem érti ezt egy normális ember, felesleges cirkusz.

mindenesetre beszélj vele, nyilván. ha komolyan vág és nem csak feltűnési viszketegsége van, akkor rohadtul kellemetlen helyzetbe hozod azzal, ha pánikszerűen fordulsz hozzá ezzel, tehát ne tedd. ne kezeld úgy, mint egy elmebeteget, hiába nem normális dolog ez. tehát kérdezd meg tőle, full megértő fejjel, hogy jól sejted-e, hogy vág és kérd meg, hogyha így van, ossza meg veled, mivel a barátja vagy és tudni szeretnél a dolgairól, hogy mi folyik benne.

ha igen a válasz, akkor kérdezd meg, mióta teszi ezt, mi miatt ejtette az első vágást. hadd mesélje el, legyél megértő, mutasd, hogy nem ítélkezel felette. azt is érdemes megkérdezni, mi váltja ki belőle általánosságban, hogy vágjon: stressz vagy szimplán öngyűlölet, ha valamiben kudarcot vall, meg akar halni, akármi lehet. és ami fontos még, hogy milyen gyakran csinálja. ha viszonylag ritkán, akkor király, nem lesz olyan nehéz dolog leszoktatni róla, ha nagyon gyakran, az már irdatlan nehéz, de meg lehet csinálni.

mondd neki, hogy mellette állsz mindenképpen és nem akarod, hogy magát bántsa, mert ezzel neked is fájdalmat okoz, hiszen szereted őt. és kérdezd meg, tudsz e bármiben segíteni. illetve ajánld fel, ha olyan szituba kerül, hogy úgy érzi, vágnia kell, hívjon fel, egy beszélgetés lehet, segít ilyenkor. a lényeg, hogy ne ugorj rá rögtön ezzel, mert csak be fog zárkózni és eltaszítani magától, ha egy ilyen kényes témába így bele akarsz folyni. semmiképpen ne legyél erőszakos!

ja és igen, szakember bevonásáról is mindenképp beszélgessetek majd el.

remélem segítettem.

2014. nov. 17. 00:04
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél.
2014. nov. 17. 00:08
 14/14 anonim válasza:
0%
Kikel verni belőle a gondolatot is, persze szó szerint értem. Ugy verd el hogy sosha többe ne merjen késhez vagy pengéhez nyulni, sajnos nagybátyám is igy kezdte, tavaj (többszõri kisérlet utan) felakasztotta magát (ezuttal nemvolt senki aki időben levagja a kõtélről), most a föld alatt van, és bányjuk hogy a kezét lábát nem törtük el amikor még lehetet volna. Szépszóbol nem értett,mostmeg már mindent megtennék ha visszatudnánkk forgatni az ídőt, de nem lehet! eszt ne felejtsd el! Ha szamít valamit is a barátnőd, áruld csak el a szüleinek, megfogják köszönni, és hidd el a barátnőd is idővel...Vegyél hát példát a mi családunk tragédiájából.
2014. nov. 17. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!