Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha ajándékba kaptok a párotoktól valami elektronikai cuccot, de elromlik 1-2 hónapon belül, ki fizeti a javítást?
Pl az én barátom vett nekem egy használt telefont a szülinapomra, és egy hónapig teljesen jól is működött, utána egyszerűen a semmitől valami lett vele, és néha még bekapcsolni sem lehet. A boltos srác azt mondta, hogy kb annyiért tudná megjavíttatni, mint a telefon fele ára volt. Viszont találtam máshol egy másik ugyan ilyen telefont, csak működik, és soha semmi baja nem volt. Viszont az összes félretett (másra spóroltam...) pénzem rá fog menni. (nem kell olyan hú de nagy összegre gondolni, de az az össz pénzem..).
Megkérdeztem, hogy mennyiért veszik vissza, és a 24 ezerért vásárolt telót 10ért max egy hónap után...
Szóval ilyenkor természetes, hogy én oldjam meg magamnak, vagy a barátomnak kéne, mert ő vette nekem ajándékba? Vele is csak napok óta alig tudtam beszélni, és annyit mondott, hogy oldjam meg, "reklamáljak", "erőszakoskodjak"...
"a barátom sem nagyon akarja engedi, hogy dolgozzak suli mellett"
Miért kéne az engedélye hozzá, hogy dolgozz?!
Most komolyan? Kapsz egy ajándékot és még garanciát is elvársz? Teljesen terészetes hogy te oldod meg.
A jótállási követelésedet a bolt felé érvényesítheted a számla birtokában. Nem tudom, volt-e rá jótállás. Sok helyen adnak fél év jótállást használt cuccra is, de ezt a telefon adásvételénél kellett rögzíteni.
Nyilván neked. Vagy amellett, hogy ajándékozott neked, még szívjon is miatta??
Ha nem kell, max. nem csináltatod meg, és kész.
Na, már most, ha nem kaptál volna a párodtól semmit, akkor nem lett volna minek elromlania. Akkor pedig így is, úgy is ki kéne fizetned az a másik telót a saját, összes spórolt pénzedből. Nem?
Nem értem mi bajod.
Javíttasd meg. Nem biztos az, hogy megint elromlik. Akkor megmaradna a fele pénzed is.
Mert az is lehet, hogy ráköltöd az egész pénzed a másikra, 1 hónap mulva meg az is elromlik. Akkor ott állsz majd 2 rossz teloval, nulla pénzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!