Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm 10 évvel idősebb....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm 10 évvel idősebb. Tervezhetek-e hosszabb távra, vagy ez biztosan kizárt?

Figyelt kérdés
A húszas éveim végén járok, a barátnőm tíz évvel idősebb. Nem gondoltam, hogy ilyen kapcsolatom lesz - mindig a korosztályommal jöttem össze. Sok kapcsolatom volt korábban, de egy sem volt tartós. Amikor a barátnőmet megismertem, fogalmam sem volt a koráról - hiszen lényegesen fiatalabbnak néz ki. Azután úgy gondoltuk, hogy biztosan csak egy átmeneti kapcsolat lesz, jól érezzük magunkat, utána majd vége, mindenki marad a korosztályánál, és lett egy érdekes tapasztalatunk. És ennek már negyedik éve... Fel sem merült, hogy szakítsunk, annyira jól működik minden ... érzelmileg, szexuálisan, értelmileg: nincs ok, hogy vége legyen. Szerintem átlagos esetben ilyenkor jönne a házasság. De ettől tartok, mert mégis van ez a korkülönbség. Biztos, hogy nem érdemes hosszú távra tervezni? Szívesen olvasnék véleményeket olyantól, aki átélt ilyet, akár privát, akinek véleménye van.

2014. nov. 5. 14:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Ha a harmincas évei elején jár, akkor valószínűleg a családalapításon gondolkodik, de ez nem feltétlenül igaz. Fontos hogy megbeszéljétek mit akartok egymástól.
2014. nov. 5. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
21%
Ga syereti a fiatalabb faszt simán mehet hosszu távra.
2014. nov. 5. 14:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a harmincas évei elején jár" - ez nem tudom, hogy jött ki, ha a kérdező a húszas évei végén jár, a barátnője pedig 10 évvel idősebb.

szerintem simán működhet a dolog, ha igazán szeretitek egymást, miért kéne emiatt szakítani? ha most is fiatalabbnak néz ki jóval a koránál, akkor esélyes, hogy majd "jól öregszik" és később megmarad ugyanilyen fiatalosnak, aki sok évet letagadhat a korából.

az ember elég rosszul tudja megjósolni, hogy a jövőbeli önmaga majd mit fog gondolni bizonyos dolgokról, mert akkor már egy teljesen más helyzetben van, de ha most elképzeled, hogy 35 évesen 45 éves barátnőd lesz, 45 évesen pedig 55, akkor ez milyen reakciót vált ki belőled?

azon kívül, ha gyereket is szeretnétek, érdemes ezt minél előbb megbeszélni, azt hiszem 38 éves kor felett mindenki automatikusan veszélyeztetett terhes. ettől még semmi nem lehetetlen.

beszéljétek meg együtt, hogy mit szeretnétek, a barátnőd mit gondol hosszabb távon erről a korkülönbségről, de alapvetően megint ugyanoda térek vissza, hogy egy tökéletesen működő kapcsolatot, ami oly ritka, kár ezért felrúgni. sok boldogságot!:)

(egyébként ez csak a véleményem volt, személyes tapasztalatom nincsen) 36/n.

2014. nov. 5. 14:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Az én párom 6 évvel idősebb. És nagyon jól megvagyunk, bár most, hogy már 43 én már több tűzet érzek magamban.

Ha családot alapítasz vele, lehet 15 év múlva már szeretőket fogsz keresgélni...

2014. nov. 5. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:
12%
Volt 8 evvel fiatalabb pasim. Minden rendben ment de akkor is ott volt az a 8 ev. engem is zavart o ot is mikor elojott a hazassag es gyerektema. Most mar neki is van parja gyereke. Es a no fiatalabb. En is hazas vagyok. Es a parom 3 evvel idosebb.
2014. nov. 5. 14:56
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
#3 Úgy jött, ki hogy 20 évesnek képzeltem el. Tévedtem, van ilyen. :(
2014. nov. 5. 14:57
 7/11 anonim ***** válasza:
ha csak úgy nem. :))) (nem piszkálódni akartam) :)
2014. nov. 5. 15:20
 8/11 anonim válasza:
100%

Én húszas éveim elején járó fiú vagyok, és a tőlem egy hónap híján 12 évvel idősebb párommal úgy alakult ki 4 hónapja a kapcsolatunk, hogy "barátság extrákkal" és úgy max fél évre terveztük, míg egy közös tanfolyamra együtt járunk. Mondani se kell, nagyon gyorsan sokkal magasabb szintre fejlődött kapcsolatunk és jelenleg - részben mivel mindketten alig bírjuk elviselni saját családunk, nem túl jó környezetbe születtünk, részen pedig ideje volna - már most összeköltözésen gondolkodunk.

Gyerkőc, családalapítás, ilyesmin még nem gondolkodtunk sokat, de amennyit beszélgettünk róla, akadálya jelenleg nincs, csak a nyugodt környezet és a biztos állás hiánya - ami azért lássuk be, mégis elég számottevő az adott esetben :).

A házasság számomra nem egy nagy ördöngösség, csak egy formalitás a kapcsolatunk állami elismertetésére, de számára nagyon fontos, ezért próbálom én is úgy értelmezni és igyekszem úgy felkészülni annak megélésére, ahogy ő is majd megéli.

A családjainkra visszatérve: mindkét oldalon lennének 1-2 személy felől ellenérzések de minimum negatív megjegyzések a kettőnk kapcsolatáról a korkülönbségből fakadóan, ezért azon személyek elől titokban tartjuk és igyekszünk nagyon finoman kezelni a kapcsolatunk publikusságát.

Viszont ezeket leszámítva: ha összeilletek és úgy érzitek, hogy kiegészítitek egymást, szeretitek, tisztelitek, becsülitek egymást, hibáitokkal együtt is, akkor nincs oka megszakítani ezt az euforikus kapcsolatot.

A társadalom egyes elemei felőle jövő esetleges korkülönbségből eredő megbélyegzésekkel ne foglalkozz. Az az általános tévhit, hogy ilyenkor valamelyik hajt a másik pénzére, az én esetemben a páromnak is és nekem is - már 22 évesen - vannak hiteleink, amiket a családunk indukált (így talán nem meglepő a szorgoskodás a szülői fészek elhagyására), így teljesen kizárva, hogy egymás pénzére hajtanánk, egymás hitelére meg minek? :D Ha jól sejtem, ti sem a másik pénzéért vagytok együtt.

Hozzáteszem, mielőtt elfelejtem, hogy az én párom szintén letagadhatna közel 10 évet :)

Ha minden jól működik, ne foglalkozz a korkülönbséggel, az a legkisebb dolog, ami foglalkoztasson :)

Az elején ott volt a tipikus "rózsaszín felhő" mindkettőnknél, ami nálam viszonylag hamar elmúlt, mert részemről nagyon hamar átváltott az egész a rózsaszín felhős témáról egy nagyon komoly szerelemmé - ezért párom meg is ijedt mikor elmondtam neki, de emlékeim szerint sikerült lenyugtatnom és megértetnem vele, hogy nem azért múlt el a felhő mert kevésbé szeretem, hanem épp ellenkezőleg.

Egy dolog legyen a szemed előtt mindig: a szerelem kortalan. Akik egymásnak vannak teremtve, még ha nem is azonos korosztályba tartoznak, előbb-utóbb egymásra találnak és csodás éveket tölthetnek el együtt, amiknek saját döntésből a korkülönbség miatt véget vetni badarság.

Az én tapasztalatom és véleményen röviden ennyi.

Remélem, tudtam segíteni, nektek pedig minden jót! :)

2014. nov. 5. 15:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Minden attól függ mit akartok egymástól, mit vártok a kapcsolattól. A két sarkalatos pont a házasság, és a gyerekvállalás.

Meg kell beszélnetek, hogy a barátnőd akar e gyereket, ha igen mikor, te akarsz e gyereket, és mikor. Illetve házasságban akartok e élni, vagy élettársakként.

Ha ezeket meg tudjátok beszélni, és egyetértés van, akkor semmi probléma.

Ezek olyan dolgok amikbe akár 3-4 év korkülönbség is bele tud zavarni, de ha egyetértésre juttok, akkor 10 év sem jelent semmi gondot.

Beszéljétek meg.

2014. nov. 5. 18:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezek alapján el tudtad dönteni,hogy mit csinálj?
2014. nov. 20. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!