Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy irányító típusú nő, aki szereti önmagát mindenkinél jobbnak feltüntetni, s szereti osztogatni a tanácsokat, ki mit csináljon, az mellett milyen férfi tudna megállapodni véglegesen?
# 9
Érzel különbséget egy olyan nő között, aki határozott, öntudatos és ki tud állni az érdekeikért, és egy olyan között, aki kéretlen tanácsokat osztogat másoknak, a párkapcsolatban is irányító szerepet akar játszani együttműködés helyett, a saját akaratát akarja másokra átvinni, és aki képtelen az alkalmazkodásra, mert ő mindent jobban tud mindenkinél, és csak az a jó, amit ő talált ki?
Különbözőek a felvetett szempontok, de nem függetlenek egymástól. Ha pozitív visszacsatolást kap a jó tulajdonságaira egy ilyen ember, talán nem lesz benne olyan erős a kényszer, hogy mindenképp bizonyítania kelljen, hogy jót akar. Talán nyitottabbá válik az építő kritika iránt is. Köszönöm a kérdésed.
# 12
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Afelől megvannak a magam kétségei, hogy egy ilyen személyiséget az motiválna erre a viselkedésre, hogy jót akarna másoknak. Ismerek néhány hasonló típusú embert (nőt és férfit egyaránt), és elég más indíttatást látok amögött, ahogy másokhoz viszonyulnak.
Én azt látom, hogy képtelenek hosszabb távon fenntartani egy párkapcsolatot, mert öntörvényűek, és az egójuk, illetve a saját akaratuk érvényesítése sokkal fontosabb számukra, mintsem hogy megpróbáljanak valakivel harmóniában élni.
Nyilván igazad van abban, hogy van olyan személyiségtípus, aki tudja ezt "kezelni", csak az a kérdés, hogy mennyire vonzó valakinek ez a lehetőség.
De érdekesnek találtam a meglátásodat azzal kapcsolatban, hogy talán a pozitív visszacsatolásnak lehet kedvező hatása a viselkedésükre.
Megkérdezhetem, hogy volt-e esetleg ezzel személyes tapasztalatod ilyen személyiségtípusnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!