Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kassza, anyagi viták! 5 éve vagyunk együtt de már kezd sok lenni. Túl sokat enged meg magának a párom. Mit kéne csinálnom, ha már a megbeszélés sem segít?
5 éve vagyunk együtt, 4 éve közös kasszán. Barátnőm bankban dolgozik így ő kezeli a pénzt. Én üzletvezető vagyok egy boltban, kézenfekvő volt hogy hozzáértőként ő intézi az utalásokat (számlák, bérleti díj, stb.). Közös a számlánk, oda megy mindkettőnk fizetése. Egy bankkártya van (főleg nála szokott lenni) minden hónapban kiveszünk 20e forint készpénzt /fő "költőpénznek".
Én 200e nettót, ő 250e keres. Ez együtt 450e. Ebből saját lakásra takarékoskodunk 100-et. A lakás bérleti díja mindennel 160e (ebben benne van a tv, internet, közművek). Autónk nincsen.
A probléma abból van, hogy a barátnőm mindent megenged magának, nekem meg semmit! Pl. ő minden hónapban több tízezret költ ruhákra, cipőkre, kiegészítőkre mert szerinte neki ügyfelekkel kell tárgyalnia, beszélnie ezért nem mehet mindig ugyanabban a göncben. Ezeket a ruhákat főleg Zarában szerzi be. Fodrászra havonta 20e forintot költ! Ha én 3000-et fizetek a fodrásznál már ki van akadva!
Régebben én is plázában vásároltam (H&M főleg) de mostanra már eljutottunk odaáig hogy szerinte nekem elég olcsóbb ruha is mert nem tárgyalni járok, ezért már el akar hurcolni a kínaiba. "Jó az nekem".
Legutóbbi vitánk hogy mániákus futó vagyok már 6 éve és szeretnék venni egy futócipőt. Amikor kezdtem egy már 4 éves sportosabb utcai cipőt neveztem ki futásra, de mára már úgy szétment hogy a hajléktalanoknak különb van már. Futó barátaim komplett felszerelésben járnak, pulzusmérő óra, Nike futóruha, stb. Én egyszerű melegítőben járok meg a rongyos cipőmben. Féltem a barátnőm haragjától de megmondtam neki hogy most akkor is venni fogok egy 30.000 forintos Nike futócipőt amiről már évek óta álmodozom. Jól összeveszett velem, mert szerinte ez tök felesleges, ne akarjak nagyzolni. Csak pénzkidobás és a lakásra gyűjtés miatt nem engedhetjük meg magunknak.
Bevallom kicsit irigylem a barátaimat, én is szívesen járnék komplett szerelésben, de megelégednék azzal a cipővel is, már attól boldog lennék.
Mindekettőnk családja mellette áll, mert egy férfi ne akarjon divatozni, különben is ő bankár és a nőknek amúgy is több ruhát kell venni hogy ne nézzék ki őket a társaságból.
Abból a 20e forintból amit kiveszünk költőpénznek, nem tudnám megvenni mert az tényleg elmegy a mindennapokra. A maradék pénz meg marad a számlán, azt úgy csináltatta a barátnőm hogy egy gyűjtőszámlára megy hó végén.
Próbáltam már vele beszélni de hiába! Ha bármit akarok venni szerinte az pénzkidobás és meg vagyok bolondulva! Neki céges 200e forintos telefonja van, amikor én kártyásan akartam egy 30.000 forintos Nokiát kiakadt hogy milyen drága dolgokat akarok. De közben meg menőzik vele és mutogatja az okostelefonját! Ezt tudja, azt tudja ...
Tudom hogy balfék vagyok és papucs, de szeretem nagyon és kéne valami kompromisszum. Azért nem nagyon pattogok mert tényleg felelős pozicióban van (sajnos a tudásához és poziciójához képest alulfizetik így is) és tényleg kéne az a saját lakás! Én csak azt nézem, mert manapság nagyon nehéz az ilyesmi. Ha minden jól megy 2 év múlva meg tudjuk venni minden gond nélkül. Arra várok, eddig annak a kivárására játszottam, hátha utána majd
változik valami.
Ti hogy látjátok, mit csinálnátok a helyemben,
Most látom, hogy kétszer küldtem el.
Elsőnél lefagyott a gép, amikor küldeni akartam.
Amikor legközelebb bekapcsoltam, vissza állítódott, mint megírt de el nem küldött üzenet. Még pár apró dolgot változtattam rajta és elküldtem, hogy talán most sikerül.
Most nézem, hogy mindkét alkalommal átment, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!