Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban önbizalom kell ahhoz, hogy az embernek párkapcsolata lehessen?
Kapcsolatban van értelme leplezni a félelmeket ? Mert sztem nincs. Ráadásul óriási bátorság kell ahhoz h a másiknak bevalld a legbelső félelmeid, amit legszívesebben még magad előtt is letagadnál.
Ezen kívül sztem nem az a bátor ember aki állítólag nem fél semmitől. Hanem az, aki szembeszáll a félelmeivel.
Az önbizalom nem azt jelenti, hogy az embernek soha nincsenek kétségei, semmitől sem fél és sosem esendő. Kicsit el vagy tévedve a fogalmak terén.
Egyébként ha az önbizalomnál maradunk, a párkapcsolat kialakulásához nem feltétlenül szükséges, de ahhoz, hogy harmonikusan működni tudjon a dolog, igen is kell. Én ezt a saját bőrömön tapasztaltam többször is, ugyanis kifejezetten önbizalomhiányos voltam, súlyos önértékelési problémákkal küzdöttem. Ilyenkor az ember a saját párjának sem hiszi el, hogy ő jó, szép, értékes, mondhat és csinálhat bármit a másik fél. Ez erőteljesen kiöli a másikból a dicsérni vágyást (hisz minek, ha nem hisz neked?), és akár a szerelmet is (valljuk be, senkinek sem vonzó, ha a párja egész nap csak azt hajtogatja, ő milyen csúnya, béna, szerencsétlen, ügyetlen, stb...).
nem árt ha van
nélküle elég macerás még akkor is ha sok a lovéd :-D
Ez tele van ellentmondással. Akinek nincsenek értékei, az nem szemlélheti magát pozitívan, miközben tisztában van azokkal, azaz realista. Ez azt jelentené, hogy az önbizalom nem gondolatvilág, lelkiállapot, hanem egyszerűen az ember tulajdonságainak és cselekedeteinek összessége. Ez érvényteleníti a mindenki számára kiadott utasítást, miszerint legyen több önbizalma, hiszen az időgépet még nem találták fel.
Ami a feladatokat és meghátrálást jelenti, megint csak ellentmondás. Gyakran az életben nagyon is sikeres emberekre mondják, hogy nincs önbizalma, pedig tele vannak célokkal, és nagyon sok mindent elérnek.
Nem győztél meg, szerintem a te definíciód a téves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!