Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Féltékenység az exre. Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Féltékenység az exre. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A barátom már jó ideje szakított az exével, akivel 5 évig jártak, ámde továbbra is aránylag rendszeresen beszélgetnek. Tudom, persze, hogy az 5 év alatt nemcsak szerelmesek voltak, de barátokká is váltak, és hogy semmi okom féltékenykedni, de akkor is rosszul esik. Többnyire a lány ír a barátomnak, mert most kezdett el mesterképzésben ugyanarra a szakra járni, mint ő, és kérdezget tőle ezt meg azt, a barátom meg most mit csináljon, jó lélek, és segít neki, meg néha megkérdezi mi van vele, etc.

Önmagával ezzel nem lenne gondom, csakhogy. A barátom mondta, hogy a lány szakítás után sokszor mondogatta neki, hogy ismét szeretne vele összejönni (pedig ő volt az, aki megcsalta), és nekem nagyon úgy tűnik, ezek a "jajistenem, ez meg az az óra milyen, neked is volt-e, stb" jellegű kérdései inkább arra vonatkoznak, hogy szeretné életben tartani a kapcsolatukat, hátha végül velem szakít a barátom, és ő lecsaphat rá.

Persze, mindezt mondom a barátomnak, ő meg csak mosolyog ezen, hogy még mielőtt engem megismert sem akart megint összejönni az exével, pedig lett volna rá lehetősége, szóval nincs mitől félnem, és én bízom is benne, hiszek neki, de mégis... Nekem egy exem sem írogat, volt már, de rövid úton lekoptattam. Most nem azért, de semmi megbeszélnivalónk nincs. Nem várom ugyanezt tőle, de hogy hetente legalább 2-3szor beszélnek, az mégiscsak gyanús, vagy legalábbis, nem örülök neki.

Nyilván nem fogok a barátom nevében, vagy bárhogy, írni a lánynak, megfenyegetni, ilyesmi, csak a barátommal tudok beszélni, de ő már régóta tudja, hogy ez engem zavar. Nem az, hogy letojja, de úgy alapjáraton... nem tudom, miért nem zárja rövidre a társalgásukat, de akkor is zavar.

Mit tudok tenni, hogy

1.: vagy ne zavarjon a dolog, és fogadjam el, hogy szakítás után lassan egy évvel is még mindig beszélnek, és ha nem is jó barátok, de kellemes ismerősök maradtak

2.: vagy hogy a barátom ráébresszem, mennyire rossz érzés ez, és a lány valahogy leszálljon róla?

Igenis zavar, hogy érzem, a lány akarna tőle valamit, de a barátom ezt csak ártatlan segítségkérésnek veszi.

Mindannyian huszonévesek vagyunk.

Előre is köszönöm a segítséget!

2014. szept. 29. 12:48
 1/1 anonim válasza:

szia!

szerintem beszéld ezt meg mindenképpen a barátoddal. mennyi ideje vagytok együtt? mondd el neki bátran hogy ez neked rossz érzés és meg fog nyugtatni :)

2014. okt. 3. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!