Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják, hogy vallásnak nincs helye párkapcsolatban?
3-as, pontosan így gondolom!
1-es, nincs gyűlölet bennem, csupán nem értem, mi ennek az állításnak az alapja. A vallás érzékeny téma hívők és nemhívők között is, könnyen veszekedést generálhat az eltérő gondolodásmód, ami egyáltalán nem tesz jót a kapcsolatnak.
arra még nem gondoltál, kedves kérdező, hogy különböző vallású emberek is összejöhetnek? vagy a keresztények csak a keresztényekkel szexelnek? amúgy kiegészíteném, vallásnak ÉS politikának nincs helye egy kapcsolatban, mivel eltérhet a véleményük és ez vitákat szülhet, meg amúgy sem erőszakoljuk rá a nézeteinket senkire. mellesleg nem tabutéma, csak fontos tudni, hogy a másik szívesen eszélget-e ezekről, vagy megtartaná inkább magának. senkit sem a vallása, vagy a politikai nézetei miatt szeretünk. szerintem.
18L
Ki mondott ilyet? Én még ezt nem hallottam.
Az nem működik, hogy az egyik ráerőlteti a hitét a másikra. De hogy a vallás tabutéma legyen? Akkor mégis hogyan tudnátok meg, hogy a másik hogy gondolkodik erről?
Ha egy pár vallásos, akkor ez a kapcsolatukat is át fogja hatni. Ha az egyik vallásos, a másik ateista, ott lehetnek gondok, de éppen ezért fontos, hogy őszintén, egymás világnézetét tiszteletben tartva tudjanak beszélni erről (is). Ateista párnál nincs ilyen probléma.
Többek közt ezért nem jönnék össze vallásos emberrel, akinek a hit a legfontosabb dolog az életében az vegye feleségül a Bibliát (vagy a vallása szerinti szent könyvet/írást).
Nincs nekem bajom túlzottan egyik vallással se, csak hagyjanak békén vele meg másokat ne bántsanak. Amikor viszont valaki elvárja hogy tiszteljem és fogadjam el az ő nézeteit anélkül, hogy ő is ezt tenné az enyémekkel na az kivágja a biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!