Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon a melegek miért követelik a házasságkötési jogot?
Szerintem ez elvi kérdés. Mert miért van az, hogy a heteróknak lehet házasodni, de a melegeknek nem? Hadd lehessen már mindkettőnek, aztán mindenki eldöntheti, hogy akar-e házasodni vagy sem.
Én heteroszexuális vagyok, de nem akarok megházasodni, mégsem kampányolok az ellen, hogy töröljék el a különböző neműek házasságát, mert képes vagyok felfogni, hogy vannak, akiknek ez sokat jelent, és csak akkor tudják békében leélni az életüket, ha aláírtak egy papírt a párjukkal.
28/N
Csak akkor tudnak boldogok lenni ha aláírnak egy papírt a párjukkal? pff....
látszik hogy mégse érted meg, mert azt gondolod hogy a házasság csak egy papír, és hogy a papír jelenti a boldogságot... Nem értesz te semmit és süt a hozzászólásodból a lenézés.
Képzeld,még soha nem voltam felvonuláson.
De az ilyen felvonulás ellenző melegek elég irritálóak.
Kb,mintha szexorgia lenne az úton.
A Budapest parádé,meg Sziget és egyéb gyöngyszemek persze senkit nem zavarnak.Meg a csöcsök sem,az nem magamutogatás.
Általában,pont azok mutogatják magukat a legjobban,nem feltétlen egy felvonuláson.Agyhalott diszkókban,kocsmákban,stb akik szerint az magamutogatás,hogy egy tömeg végig megy az úton,
de az aktuális divatú ruházat megvan,meg az okos-bolond teló ki nem esik a kezükből.Annyira buták ezek az emberek,mint a föld.Az egész életük egy magamutogatás.
Te annyira megakarsz felelni a heteróknak,benyalni nekik,hogy ez gáz.
Közben ezerszer vadabb dolgokat csinálnak,mint te.És ilyeneknek akarsz te megfelelni.Elég gáz.
Mert van köztük olyan aki ezt is szeretné.
Van akinek fontosak ezek a dolgok. Úgy gondolják hogy ha a heteróknak joguk van hozzá akkor nekik is.
Egyébként én is meleg vagyok,de engem nem foglalkoztat ez a dolog. Örülök hogy együtt lehetek azzal az emberrel akit szeretek. :)
Ő sem látja értelmét a házasságnak. Azt mondja hogy azt a pénzt másra is eltudja költeni. És hogy elvinne egy hétvégére ahol kettesben lehetünk :)
18/F
Kérdező, a kérdésedre válaszolva: (én mint hetero, persze nyilván nem tudhatom pontosan, de) szerintem egyrészt elvből, tehát azért, mert az hogy nem házasodhatnak/nem adoptálhatnak diszkrimináció, másrészt azért, mert esetleg szeretnének gyereket vállalni, ami így (férfiak esetében) kissé - fogalmazzunk úgy - nehézkes.
Félreértés ne essék: nem vagyok meleg, és nem vagyok sem melegpárti, sem melegellenes. Valahogy úgy vagyok a dologgal, hogy nem szeretem, hogy manapság divatszámba megy melegnek lenni (bár mostanában egyre inkább elgondolkodom, hogy nem is ez a divat, hanem inkább maga a feminin viselkedés), de nekem tök mindegy, hogy ki kivel él nemi életet, ameddig otthon csinálja. (Hozzáteszem, hogy én attól is ki tudnék rohanni a világból, mikor a hetero(!) tinik a buszon gyakorlatilag nyilvánosan pettingelnek.)
A baj az, hogy néha úgy érzem, hogy a fene nagy tradíciókat sokan kb arra használják, hogy legyen okuk a másikat megköpdösni. (Nem a tradíciókkal van bajom, de minta legyen, ne pedig mérce. Pl: a heteroszexualitás a normális és maradjon is az az alapvető, követendő példa, de ne nézzük le a melegeket, mert nem heteroszexuálisak.)
És éppen a köpdösődés miatt nem lehet (és egyelőre ne is legyen) a melegeknek házasságkötési joga: a magyar társadalom egyszerűen nem elég elfogadó, és nem tudná helyén kezelni a dolgokat.
Pl adott a következő szitu: meleg házaspár gyereke óvodába/iskolába jár. Hát szerintem szegény rohadtul kínlódna. És nem azért mert nem tudja feldolgozni, hogy melegek a szülei, hanem azért mert halálra szekálnák a "fúj-undorítób...k" felfogású szülők gyerekei.
Dehát mit várunk, szerintem itt még a nők egyenjogúsága sem valósult meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!