Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az első szerelmeknek el kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az első szerelmeknek el kell múlnia? Nem lenne túl nagy életbiztosítás össezeköltözni vele?

Figyelt kérdés

A barátommal két éve vagyunk együtt. Én 22 vagyok ő 20. Nekem volt már előtte egy komoly kapcsolatom. Öt évig tartott. Neki viszont én vagyok az első komolyabb. Előttem is voltak már barátnői, de rajtam kívül még nem feküdt le senkivel.

Ő hozta föl hogy költözzünk össze és lenne is hova. De ha odacuccolok hozzá akkor már nem mehetek vissza oda ahol most lakok, és hiába bízok meg benne, hiába mondogatja azt folyton hogy neki senki más nem kell, én mégis attól félek hogy mi lesz ha egy-két év múlva rájön hogyn nem élte ki magát és dob. Akkor meg nem lesz hova mennem.

Komolyan gondolhatja ezt az egészet 20 éves fejjel? Úgy hogy rajtam kívül még nem volt senkie?

2014. aug. 27. 08:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem nem szabályszerű, hogy az elsőnek el kell múlnia, sőt. egyik barátom az elsőben megtalálta a végsőt is, nemrég házasodtak.

viszont 2év járás szerintem még soványka ahhoz hogy már összecuccoljatok. Te érzed bízol e annyira a srácban de szerintem nem kéne elkapkodni, ha úgyis ő az igazi előbb utóbb az lesz úgyis a vége, szóval szerintem nem kell siettetni :)

2014. aug. 27. 08:25
 2/8 PearlDiver ***** válasza:

Mit mond a lelkiismereted?

Bizonyította és folyamatosan bizonyítja, hogy számíthatsz rá? És fordítva?

Hogyan gondolkodtok a házasságról, gyerekekről? Milyen terveitek vannak? Egybevágnak ezek a tervek?

Van egzisztenciátok, vagy a közös lakást a szülők támogatásával tudnátok megoldani?

Indokolja még valami az összeköltözést azon kívül, hogy szeretitek egymást?

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, próbáld (próbáljátok) meg is válaszolni és remélem tisztulni fog a kép.

2014. aug. 27. 09:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Miért ne gondolhatná komolyan? Sehol nincs előírva, hogy hányadik komoly kapcsolatnál kell megállapodni. Statisztikailag ugyanannyi az esélye az első, második, harmadik, negyedik, ötödik, stb. kapcsolatnak, hogy az lesz a végleges.

Viszont akkora rizikót ne vállalj, hogy a biztos lakhatásodat feladod! Ez nem szerelem vagy bizalom kérdése, hanem egyszerűen ez a realitás.

2014. aug. 27. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok mint a barátod. És a párom olyan mint te :) Nálunk úgy van ez, hogy ha rám jön a "még nem éltem ki magam" akkor beveszünk egy harmadikat vagy bármit. Ugyan ez fordítva. Érzelmileg 100%ban övé vagyok, fizikai vonzalom meg mindig volt/lesz mások felé(amivel nincs semmi gond). Csak úgy költözz ha eltudod tartani magad. Ha vége lenne a kapcsolatnak valamilyen oknál fogva, és mivel haza nem tudsz menni, legyen lehetőséged kis albérletbe menni. Sok sikert! :)
2014. aug. 27. 09:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Kockázat nélkül nincs siker, ez ilyen. Értsd meg, egy párkapcsolatban soha nem mehetsz biztosra. Hiába teszel itt fel nekünk ilyen kérdéseket, mert a statisztika nem mondja meg, hogy a te kapcsolatod fog e működni.

Ha korainak tartod, akkor ne költözz hozzá. Ha nem bízol a kapcsolatodban, akkor ne költözz hozzá. Ha viszont csak attól tartasz, hogy első kapcsolat úgyis tönkremegy, akkor lehet, hogy ezzel fordítod meg az okot és az okozatot; azaz azzal teszed tönkre a kapcsolatot, hogy elkönyveled, hogy úgyis tönkremegy.

Azt, hogy működne e, úgyis csak akkor fogod megtudni, ha kipróbálod, máshogy nem. Hiába is töröd magad, biztosra menni egyetlen párkapcsolatban sem fogsz soha. A csalódás rizikója mindig ott lesz, úgyhogy inkább ne akard kikerülni, mert szerintem sikeres párkapcsolatot csak akkor lehet kialakítani, ha az ember odateszi magát, nem pedig úgy, ha nem lép soha, amíg nem 100%-ig biztos valamiben.

2014. aug. 27. 10:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is voltam olyan helyzetben, mint te. Nekem a 2. komoly kapcsolatom volt, én voltam az első neki. Kapcsolata volt előttem, de nem volt szex. Ő is akarta az összeköltözést, de örülök, hogy nem törtét meg, ugyanis 4 hónapig lakott nálam - muszáj volt neki. Hát ez idő alatt minden kiderült, hogy rajtam már csak a dühét töltötte, velem már sose volt, anyuci pici fia lett, nekem nem fizetett egy idő után - "mert anyának kell minden pénzem" és hozzá szaladt. Folyton "anya azt mondta/ anya szerint... mondatokba beszélt...

Majd amikor ismét külön laktunk, elkezdtünk társaságba járni, az enyémbe. Összeszedte az egyik volt legjobb bnőm... és egyik se szólt, megvárta hogy én szakítsak. No komment innentől. Utólag közölte, hogy nem gondolta komolyan, csak jó volt látni, hogy tervezne vele valaki... Azóta sincsenek tervei, nem tesz semmit, ül a levesben és kész.

Ezzel azt akarom mondani, hogy meg kell próbálni és akkor kiderül. A te esetedben azt mondom, hogy esetleg menjen hozzá pár hónapra, hogy egyáltalán tudtok-e együtt élni napokig.

Én a mostani párommal már több hetet vagyunk együtt egyhuzamban és működik, így persze, hogy terv a költözés, de csak ha befejeztem a jelenlegi iskolát, mert utána jobb munkám lesz és több pénzem. Szóval érted. :)

2014. aug. 27. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:

*történt

*hozzád - hogy neked ne kelljen egyenlőre feladni a lakhatásod.

2014. aug. 27. 11:14
 8/8 anonim ***** válasza:
A barátomnak előttem volt már 5 csajjal dolga, nekem ő az első barátom, én most 22 vagyok, a barátom 23 és több, mint 1,5 éve vagyunk együtt! Most közös albiba megyünk a suli miatt, de utána már rendesen egy év múlva összeakarok vele költözni munka mellett, de ő nagyon fél tőle, de ő nem azért, mert ő nekem az első, hanem nem akarja feladni a szabadságát még szerintem. Dilemmában vagyok, nagyon szeretem, de nem is tervez velem közös jövőt, mindig hárít, lehet ő lesz az, akinek még szüksége van kettőnk közül egy kis szabadságra és más párkapcsolatokra is :/
2014. aug. 27. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!