Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért olyan nagy baj, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nagy baj, ha egy nőnek mester diplomája van jó munkája van jól keres, míg egy férfinak alacsony végzettsége van és nem keres annyira jól?

Figyelt kérdés
Elég sokat hallom, hogy ebből konfliktusok vannak és azzal jönnek egyesek, hogy pl. egy közgazdász, hogy tudna beszélgetni egy gyári munkással, mikor nem csak a tanulmányokról lehet beszélgetni, hanem több ezer más dologról és én úgy látom, hogy elég sok emberből hiányzik a tolerancia. Úgy látom, hogy egyre több nőnek van diplomája, a férfiak közül nem olyan soknak, ezért se értem, miért kell a másiktól is ezt elvárni. Azt látom, hogy vagy egy nő nem tud emiatt felnézni rá, nem tekinti emiatt férfinak, vagy egy férfiből kisebbség érzés jön elő, hogy a barátnője magasabb szintet ért el. Egyik ismerősöm is emiatt szakított a barátnőjével, mert ő raktári munkás és nem bírták elviselni egymást a különbségek miatt. Én egy ilyen helyzetben nagyon toleráns lennék a párommal, mert nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen dolgokból, hogy lehet ekkora nagy problémát csinálni, mikor szerintem csak egy kis tolerancia kellene és nem a társadalom által kreált dolgokat kéne figyelembe venni, hanem magát az embert.
2014. aug. 18. 14:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nő vagyok, egyetemre járok, de sosem néztem le senkit azért, mert nincs diplomája. Az intelligenciát és a műveltséget várom el, ez pedig végzettségtől függetlenül bárkiben meglehet. Tény, hogy az egyetemisták/diplomások között nagyobb eséllyel fordul elő ilyen ember, de ez közel sem törvényszerűség, így badarság kizárni bárkit is azért, mert pl. szakmunkás. Meg kell ismerni egymást, és kény. Ennyi a titok. :)
2014. aug. 18. 15:45
 12/14 A kérdező kommentje:
Egyetértek!
2014. aug. 18. 15:52
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ideális esetben nem lenne ebből semmi gond."

Ideális esetben a munkások többségének széleskörű érdeklődési köre lenne és végzettségtől függetlenül tudnának "alkotni" dolgokat az életben és komoly, szociálisan erős baráti kört felépíteni maguk köré, de a valóság mást mutat.

Egy egyetemet végzett nő meg ezernyi ingert kap az életben, az egyetemi környezettől meg a sokféle embertől is, viszont egy gyári munkás egyáltalán nem, teljesen más baráti társaságok, más érdeklődési kör vonzza a gyári munkás társadalmat, mint egy egyetemistát.

Egyszerűen más világban élnek és ha ezt nem tudják MINDKETTEN elfogadni, pl. a gyári munkás néha húzhat öltönyt és elviheti a barátnőjét valami szellemileg komolyabb rendezvényre, ugyanakkor az egyetemista nő is elmehet néha a gyári munkással...nem tudom, hova járnak a gyári munkások kikapcsolódni, de értitek. :)

2014. szept. 5. 10:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Ezt a buta kérdést. Kicsit átfogalmazom:

Miért olyan nagy baj, ha egy férfinek mester diplomája van jó munkája van jól keres, míg egy nőnek alacsony végzettsége van és nem keres annyira jól?

szerintem ha ilyen módon nem merül fel probléma forditva se fog

2014. szept. 5. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!