Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben mennyire tolerálható a félrelépés?

Figyelt kérdés

Több tízéves kapcsolatban él a férfi is, és a nő is. Mindkettőjüknél gyerek(ek), látszólag boldog, kiegyensúlyozott élet, szeretik is a párjukat, akivel azonban évek óta nincs szex, ennek ellenére vele tervezik leélni az életüket.

Ők ketten egymásra akadnak, kölcsönös a szimpátia, és néha, havi 1-2 alkalommal csak a szex miatt összefutnak (Lássuk be, ez is egy emberi szükséglet). Nem terveznek ennél többet, érzelmek csak minimálisan vannak (amennyi a szexhez kell). Megbocsátható, ha csak azért vannak együtt, hogy ... fel ne robbanjanak a szexhiány miatt?

Végül is utána jobb lesz a kedvük, ha ők mosolyognak a környezetük is boldogabb, a lelkifurdalás miatt többet tesznek meg a párjuknak/párjukért, stb.

Ebben az esetben ezt mennyire lehet elnézni?

2014. júl. 9. 14:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Ezt a megbeszélés dolgot ne úgy képzeljük, hogy este hazaérnek, és bejelentik, hogy megvolt gipsz jakab/luc gizi :) Arról van szó, hogy nem kell bűntudattól gyötrődni, és ha kiderülne akkor nincsen 3. világháború.

Magyarul előre megbocsájtják ha történik ilyen, és ezt el is mondják. :)))))

Persze vannak akik meg együtt csinálják (párcsere, hármas,swinger) ott elég egyértelmű mi a felállás :D

2014. júl. 9. 15:09
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően Dowddal értek egyet... de a kérdezőnél más a szitu...

Most lényegtelen, hogy mi köti össze őket, de szex nincs..

Próbálkozás meg volt, innentől kezdve nyugodtan oda lehet állni, és elmondani, mi a baj, és jelezni, hogy szükséged van másra! Ez full egyértelmű helyzet...

Másabb az, ha szex is van jó, és jó is, csak egyszerűen kellene más is, és tudod, hogy a párod erre nem nyitott, és tudod, hogy egy ilyen beszélgetésre 90%, hogy rámenne a házasságod... viszont szereted a párod...

Viszont a kérdező nem elhajlásit szeretne, hanem kvázi szeretőt tartani egy teljesen szexmentes házasságban...

Szerintem ez a házastárs részéről maximálisan tolerálható, ezt meg lehet beszélni, és akkor nincs szükség megcsalásra...

2014. júl. 9. 15:10
 23/33 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló vagyok

12 éves kapcsolattal

Harmincas éveim elején

Néhány hullámvölggyel a hátunk mögött, de mindig találtunk megoldást.

Továbbra sem tudom megérteni, hogy hogy lehet valakit szeretni, megölelni, hozzábújni, de nem szexelni. Ha meg semmi intimitás nincs, még ölelés, bújás sem, akkor ott már igazi szeretet nincs. Max. a megszokás és az anyagiak. Ha odáig eljut egy pár, hogy nincs szex, akkor kétlem, hogy annyira jóban lennének, maximum úgy csinálnak, de valami probléma biztosan van, amivel nem akarnak foglalkozni.

Azt természetesen megértem, hogy ha otthon nincs szex, akkor máshol keresi az ember. Azt nem értem meg, hogy valaki beletörődik, hogy nincs és úgy csinál, mintha ez normális lenne.

Ahogy a 7. is írta, nem kell ennek feltétlenül elmúlnia a korral, változásokkal.

2014. júl. 9. 15:16
 24/33 anonim ***** válasza:

Én is támogatom ezt, de ő ismeri a párját ő tudja, hogy lehet e. Ha olyan a párja, hogy közli, hogy automatikusan válás? És ő már "benne van a lekvárban" mert megvan a szerető. Neki azt is be kellene vallania, hogy már egy ideje ezzel a lehetőséggel él. És ha olyan ap árja az már nem visszafordítható folyamat.

Nem fogom azt mondani, hogy mindenképpen valljon. azt mondom, hogy ha teheti járjon a tiszta úton, de ő tudja megítélni, hogy ez tud e működni, vagy tragédiához vezet e. Alapvetően egyetértünk igen, csak nem tudjuk mire mit lépne a párja, inkább variációkat vázolok fel, és ő ítélje meg mi működhet, nem akarok olyan fix tanácsot adni amire rámenne a házassága.

2014. júl. 9. 15:19
 25/33 anonim ***** válasza:

De mit mondott a párod kérdező? Miért nem akar szexelni?

Szerintem nem a szexel lehet a gond, ha ennyi mindent bevetettél. Valami más gond lehet, ami kihat a szexre.

Nem lehet, hogy van neki más?

Vagy valami eü problémája van és nem megy neki, de nem mer róla beszélni?

Csak szokott valamit mondani? :S

26/33 anonim ***** válasza:
Verának írtam, csak megelőztetek :)
 27/33 anonim ***** válasza:

Értettem én.. csak a párom részéről egy olyan "engedély" van, hogy meg ne tudja. De ha én látom őrajta, szerintem ő is tudná.. még ha nem is bizonyíthatná. És ha furcsán méregetne.. én nem tudnék a szemébe nézni. Elárulnám saját magamat, tudom magamról. Mert mégis őszintén, mire megyek azzal, hogy meg van engedve nekem, hogy titokban félrelépjek?? Semmire. Akkor már csinálhassam nyíltan, vagy lehessek biztos benne, hogy szemet huny úgy, ahogy én..

Bocs, hogy magamról beszélek, de erről a megbeszélés dologról eszembe jutott a saját kapcsolatom, és muszály volt ezt kiadnom magamból..

2014. júl. 9. 15:20
 28/33 anonim ***** válasza:
Semmi gond, értelek.
2014. júl. 9. 15:23
 29/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, tök aranyosak vagytok, de tényleg!

A párom általában azzal jön, hogy fáradt. Mindig. Már évek óta. Komolyan nem értem. Sokszor van itthon egyedül napokig, mikor én a gyerekkel elmegyek vidékre nagyszülőzni, akkor igazán pihenhetne. Nem tudom, hogy megcsal-e, de nem hiszem. Én már arra is gyanakodtam, hogy talán titokban a férfiakhoz vonzódik.....

Meg arra is gondoltam, hogy mikor terhes voltam sokszor eljött velem a nőgyógyászhoz a vizsgálatokra, és lehet, hogy az "tett be neki", hogy látta, ahogy megvizsgál a doki, vagyis hogy egy másik pasi "ott" hozzám nyúlt.

Nem tudom igazából, hogy mi állhat a dolog hátterében.

De elég nehezen izgul fel, ha pedig szexre kerül a sor, akkor komolyan, nem szokott 2 percnél tovább tartani. Szóval arra sem foghatjuk a dolgot, hogy mástól veszi el az időt... De nem akarom őt bántani, és nyaggatni sem akarom ezzel.

2014. júl. 9. 15:24
 30/33 A kérdező kommentje:
Amúgy ez a megbeszéléses dolog nekem valahogy olyan fura... Egyszerűen nincs előttem a szitu, hogy "szia, elmegyek szexelni, 2 óra múlva jövök, vacsi a hűtőben"... Egy ilyen szituban tényleg leégne a bőr a pofámról. Tudom, hogy ez meg nem egyenes dolog, de akkor már inkább a "ha nem tudja, nem fáj" - se neki, se nekem a szimpibb. :/ Lehet, hogy gerinctelen vagyok......
2014. júl. 9. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!