Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek tényleg hasonló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek tényleg hasonló anyagi körülményekkel célszerű rendelkeznie egy párnak?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen a saját bőrömön tapasztaltam a problémát, és gondoltam ezért kérdezlek meg Titeket. A húszas évei második felében járó jogász lány vagyok, meglehetősen jó (nem általam teremtett) anyagi háttérrel, a családomban is mindenki dr. A gond az lenne, hogy bár engem egyáltalán nem érdekel egy bizonyos szint felett, hogy a párjaimnak mennyi pénze van, rendre tönkremennek a kapcsolataim azért, mert állításuk szerint nem tudják azt a színvonalat nyújtani nekem, amit már megszoktam. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nem úgy vagyunk gazdagok, hogy hú, de igenis hetente többször is szoktunk étterembe járni "csak úgy", rengeteg ruhát veszünk, mert szeretjük a divatot és gyakran megyünk nyaralni, moziba, koncertre. Teljesen magam alatt vagyok, mert így már dobott tanár, rendőr, és legutóbb egy mentőápoló, akit pedig nagyon szeretek még mindig, de szabályosan bele volt betegedve, hogy nem tudja azt adni, amit szerinte szeretnék, és amit szerinte megérdemlek. Nem várom el, hogy ezt az életszínvonalat nekem férfi biztosítsa (és zárójelben megjegyzem nem is annyira költséges egyébként ; egyelőre gyakornok vagyok, az én fizetésem mégis fedezi a dolgaimat - igaz jelenleg a lakhatásért nem kell fizetnem), mint amilyennek tűnik, ráadásul szívesen adnék lejjebb belőle a kedvéért, de iszonyatos a kisebbségi komplexusa. Szóval a kérdésem az lenne Hozzátok, hogy ez áthidalható valamilyen úton-módon, vagy tényleg, komolyan szem előtt kéne tartanom az anyagiakat a párválasztásnál? Vicc, hogy nekem azért kell, hogy fontos legyen, ami egyébként rohadtul nem a leglényegesebb, mert neki magával szemben fontos?! Atyaég, remélem, érthető :)
2014. júl. 3. 13:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jesszus, kísértetiesen hasonlók a körülmények, ugyanez a háttér hasonló probléma csak én még nehezítem is annyival, hogy tele vagyok férfias hobbikkal, meg van egy elég erős, gyakran türelmetlen alaptermészetem (külső megjelenés nőies a belső kevésbé).

Nekem is ment már rá erre kapcsolat :( az viszont biztos hogy soha többet nem fogom senki lelkét ápolgatni, ha komplexusos a pasi megy a levesbe, 1 évbe telet mire szakítani bírtam mert nagyon szerettem , de tönkretett volna.

Ha rájössz, hogy hidalható ez át kérlek szólj, én már inkább "saját körökből" nézelődök csak.

2014. júl. 3. 15:26
 12/15 A kérdező kommentje:
De hiányozna, de azért annyira nem keres keveset, hogy néha ne férjen bele ilyen jellegű program is. A gyakoriságból nagyon szívesen lejjebb adok. Úgy szeretem... és a családom is szereti Őt. Kedves Utolsó, írok, ha megvilágosodtam! :)
2014. júl. 3. 15:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam a válaszokat, érdekesek voltak. Azért a 3-as válaszadó ugyan nagyon nyersen fogalmazott, de lehet valami a mondandójában. Különösen annak fényében, hogy te kérdező olyan heves kirohanással reagáltál rá. Az ember általában akkor szokott így viselkedni, ha rátapintanak a gyengéjére. Az egyetemi éveik alatt azért ezek a párválasztási korban levő emberek közül sokan kiválasztják a leendő párjukat, nem kevesen már családosak is, mire végeznek. Nem tudhatod, hogy ez a 3-as válaszoló maga esetleg nem többdiplomás, netán tudományos fokozattal bíró, az emberi lélek terén is sok tapasztalattal rendelkező személy-e, mégis szinte alpári kioktatást kapott tőled válaszodban. A jelen társadalmi családmodell ugyan jelentősen különbözik, akár a 20-30 évvel ezelőttitől is, de tény, hogy a férfiak nagyon érzékenyek ebben az elanyagiasodott világban is, ami saját "vezérbikaságukat" illeti. Közhely, de tény, hogy egy szakma, foglalkozás, végzettség társadalmi elismertsége nem azonos a pénzben kifejezett elismertséggel. Márpedig miben fejeződik ki ma egy ember értéke ? Ma is a pénzben, amit megkap, megszerez. Erre mondta annak idején egy táppénzes papírért pénzt ajánló "beteg" a háziorvosának: ..nézze doktor úr, magánál van a tudás, nálam a pénz.... Régebben, amikor szinte minden téren a férfiak voltak szakképzettek, ők kerültek vezető beosztásba, ők kapták a nagyobb pénzt, akkor egyértelmű volt a hierarchia, hiszen pénz beszél, kutya ugat. De ma, amikor már tanultabbak a nők, mint a férfiak, emiatt a társadalmi ranglétrán is feljebb vannak, akkor hogyan lehet egy párkapcsolatban mégis biztosítani, hogy a kevesebbet kereső "erős" férfi gyámolítsa a "gyenge" nőt ? Valószínútlen, hogy a férfiak fognak mindezek hatására mégis csak egyetemi diplomát szerezni és esetleg így több pénzt keresni, de hát akkor mi a megoldás ? Én úgy látom, hogy bizony az, ha a nők állnak hozzá máshogy a dolgokhoz. Ez pedig nagyon nehéz és sokszor elégé felemás. Az anyagiak terén az ilyen "megbillent" kapcsolatban a férfi kitartottnak érzi magát, ami a önbecsülését rongálja. A nőnek nagyon intelligensnek, beleérzőnek kell lennie ahhoz, hogy mindezt feledtesse a férfival.
2014. júl. 3. 22:24
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as én már pont ebbe fáradtam bele. Engem arra neveltek, hogy legyek önálló, a tanuljak, fejjel gondolkozzak és értékeket őrizzek. Ehhez képest aztá látom hogy az üresfejű cicababák a nyerők, vagy ha teszem azt esze lenne is nem használja hanem teszi-veszi magát acsaj a pasinak azt többre értékelik mitha valaki olvasott vagy tájékozott. Egyszerűen fáj és rossz, hogy amitért kűzdöttem (most a dr.-címet vegyük ki az szerintem nem jogos max szakvizsga után járhatna, de azért marha sokat kellett tanulni az 5 év a alatt az egyetemen hoyg az utána következő 3 év "gyakorlatot" ne is mondjam) tehát amiért dolgoztam, időnként diákmelóval kiegészítve, közösségi tevékenységekkel, kutatással úgy hogy végig a sportegyesületem versenyzője is voltam az a pasik nagy részének negatívum és én túl ilyen vagyok meg olyan. Komolyan el kellen játszanom a "gyenge" nőt, aki nem túl okos és nem is talpraesett hogy valaki férfinek érezhesse magát mellettem? Nem tehetek róla hogy a vadászat jobban vonz mint a divat, én vagyok rosszúl összerakva vagy az átlag pasik önérzete túl nagy? Esetleg mindkettő?
2014. júl. 4. 07:18
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves 22.24! Amiket leírtál, azokban teljesen igazad van.

De! A hármas egy ócska, rosszindulatú tapló. Ne mondd nekem, hogy egészséges hozzállás az, hogy a felsoroltak miatt bárki is fekapaszkodott proli lenne, meg üres, meg semmit nem érő. Ezt azért így ismeretlenül kijeleteni elég meredek. De ha már a sztereotípiáknál tartunk, ha ő ezek alapján engem, és a családomat rongyrázó és üres, újgazdag panelprolinak gondol, a hozzászólása alapján én meg őt egy ronda és komplexusos, csóró szerencsétlennek, akinek a fajtáját anno piszkosul elvertük az iskolaudvaron, és most azt hiszi, hogy ha itt leoszt, akkor attól kevésbé nyomi. Ha agyoniskolázott, ha nem, az emberekhez való hozzáállása hagy némi kívánnivalót maga után, ezt kár tagadni, ráadásul süt róla a megkeseredettség. De ennyit erről, kár rá szót vesztegetni. Viszont nagyon idegesítő, hogy az ember kiír egy normális (egyébként szerintem abszolút segélykérő) kérdést, de értelmes válasz helyett elmegy az egész személyeskedésbe, a válasz meg szépen elsikkad. Ez általánosságban jellemző sajnos az oldalra, és nem, nem azért akad ki rajta az ember, mert a gonoszkodásnak van alapja, hanem mert miért kell egyáltalán gonoszkodni?!

De a kérdéshez visszatérve végre: Pont ez lenne a kérdés, hogy szerinted miben nyilvánuljon meg az az intelligencia a dolgok kezelésénél, hogy a felsoroltak a lehető legkevesebb problémát okozzák?

Kedves Utolsó! Figyeljünk, hátha van megoldás a problémáinkra! Jó lenne... :)

Utolsó!

2014. júl. 4. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!