Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem elszórja a pénzt betegesen, mit tegyek?

Ez nekem annyira fura, ha tízezrek lapulnak a zsebemben, akkor is fáj kiadni 300 Ft-ot a büfés szalámis zsömléért, ha közben otthonról meg csomagolhatnék magamnak kb 80 Ft-ért ugyanolyat. Sőt jobbat, mert a büfés a lejárt ARO szalámit is belerakja, én meg otthon valami jobb szalámit választanék. Egyetemen is volt olyan, hogy inkább nem ettem egész nap, mert otthon teli volt a hűtő otthonról vitt normális főtt kajákkal. Csak ugye azt nem tudom elvinni napközben, és nekiállni kajálni, de sajnáltam a 6-800 Ft-ot kiadni egy menüre teli hűtő mellett, úgyhogy ha elfelejtettem szendót csinálni, akkor maradt a koplalás :D
Férjednek is mondd, hogy legyen kompromisszum.
Szendvicset otthonról vigyen. Ne 5 energiaitalt, hanem csak 2-t igyon napközben.

Full ő kereste, az rendben van, de én is úgy osztom be a full saját keresetem, hogy először a kötelező: rezsi. Aztán ami muszáj: a kaja. Csak ezután kezdek elgondolkodni, hogy vegyek-e energiaitalt, elmenjek-e moziba, stb.
Ha van családom, főleg gyerekem, akkor pedig az ő szükségletei az elsők.
Jelen helyzet szerint viszont a szülők fizetik a rezsit, a kérdező keresi meg a kajára valót, amibe néha a szülők még pluszban besegítenek. Tehát a férfi gyakorlatilag "zsebpénzként" elszórja a teljes fizetését. Ez nem nagyon van rendben, rengeteg zsetont el lehetne rakni megtakarításba is, és akkor ahelyett, hogy döntené magába a cukros löttyöt, elmehetnének egy szép nyaralásra, meglephetné a feleségét néha egy-két szép éttermi vacsival, nem kaki rendelt kajákat tömnének magukba otthon.

Nekem több dolog nem tetszik a történetben.
1. Te mindenáron be akarod szedni a pénzt, mert ezt láttad és szerinted ez a jó. De ez a legtöbb kereső félnek(jelen esetben a férjednek) nagyon szúrja a szemét. Szerintem már dacból sem adja le.
2. A férjed leszar mindenkit és elveri, az amúgy sem magas fizetését. Ha belegondolsz 130e/3, az talán a létminimum alatt van.
Amit lehetne tenni:
i)A kötelező kiadásokra(kaja, vésztartalék, baba cuccok, gyógyszer, mit tudom én) a pénzt egyből elkülönítitek egy másik számlára. A maradékot pedig elfelezni.
ii)Ha van tartalék vagy anyukád tud segíteni, akkor hagyni, hogy egész hónapban azt csinálni, amit akar. Abból főzöl, amit vásárol, stb. Ha elfogyott, akkor pedig ti a tartalékból a babával el tudtok lenni abban a pár hétben. Ő pedig vagy tanul az esetből vagy nem.

De könyörgöm, ez hol házasság? Nektek az alapok nincsenek meg. Nem tisztelitek egymást. Egyébként energiaitalból a spar/hell/tudjatököm full ugyanaz. Ha ezekkel akarja mérgezni magát, akkor vesztek a 79 Ft-osból 4 kartont aztán egy tízes alatt megvan /hó. De az sem várható el, hogy a csávó végigdolgozza az életét gondolom valami szar munkában ennyi pénzért... És kuncsorognia kelljen alamizsnáért az asszonynak, aki otthon van.
Amúgy nem vágom, hogy miért akkora dolog 4 órában dolgozni, ha van is, aki vigyáz a gyerekre. Mellé gyes+családi az már azért alulról közelíti a 130 ezret.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!