Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kívánjak az exemnek sikeres érettségit? Ő szakított
1 hónapja szakított velem de egész jól váltunk el és megállapodtunk hogy néha beszélünk majd (távkapcsolat volt). Azóta habár nem nagyon beszéltünk de minden új fényképemet belájkolja, és szerintem ez egy "jel".
Most érettségizik. Írnom kellene neki? Úgy érzem "illendő" lenne részemről, de kicsit félek a dologtól mivel ő szakított és nem akarom hogy nyeregbe érezze magát vagy esetleg hogy megalázzam magam.... Nem tudom hogy válaszolna, mi lenne a reakciója, lehet nem lenne túl pozitív, és ettől félek.
Szerintetek?
L
Szerintem nem megalázkodás egy jókívánság. Azt nem értem hogy miért mondod hogy negatív lenne a reakciója, ha jól váltatok el??
Valami okod csak van ha félsz a reakciójától..
Miért szakított amúgy, a távolság miatt?
Nagyon sok jó tanácsot adtak itt.
De ha valami rosszul sülne el, szerinted oda mehetnél itt akárkihez, és mondhatnád neki, hogy "miattad lett rossz nekem. Javítsd meg!"
Szerinted elvárhatod hogy vállalják a felelősséget a tanácsukért?
Kinek fog fájni ha nem úgy lesz ahogy elképzelted?
Kinek kell vele együtt élnie?
Kinek a barátsága/álma/szíve fog össze törni?
Kinek számít mindez?
Neked. Senki másnak. Mégis mindenki mást kérdezel. Miért?
A felelősség akkor is a tied a döntésedért, ha másra hallgattál, amikor meghoztad.
A pszichológusok szerint a félelem eredete a születés élményéből táplálkozó halálfélelem.
A születés előtt jó volt, de jött egy nagy változás.
Vége lett a világnak, és jött egy másik világ ami rossz volt - nagy fájdalommal kezdődik: Az első levegővétellel.
Onnantól kezdve félünk a haláltól, ahol ugyanez fog lejátszódni. Vagy nem. Nem tudjuk.
A csecsemő sem tudta, hogy milyen lesz kijönni. De arra emlékszik, hogy a változás rossz.
Ki fél a változástól?
Az akinek van veszteni valója.
Neked van valamid?
"Gondolkodom tehát vagyok." Tehát van életem. Tehát tudok birtokolni. Tehát tudok vágyakozni.
Ha nem gondolkodom, akkor nem vagyok? Es akkor nincs életem? Nem tudok birtokolni, és nem lesznek vágyaim?
Az tud erősen vágyakozni, aki erősen akar birtokolni, és ezáltal erősen fél a változástól.
A vágyak táplálják a változástól való félelmeket.
Furcsa igaz? Minél jobban szeretnél valamit, annál nehezebben változtatsz.
Hagyd abba a felesleges gondolkodást és a felesleges birtoklást.
A félelem mélyről jövő érzés a jövő bizonytalanságától. Ez a csecsemő tanulsága.
De sajnos tényleg ilyen az élet. Bizonytalan.
De ettől még nem kell, hogy tehetetlen legyél.
Olyan ez mint a biciklizés. A bicikli könnyen felborul. De ez még nem jelenti azt, hogy nem lehet felborulás nélkül biciklizni.
Csak ehhez folyamatosan egyensúlyozni kell, meg odafigyelni a környezetre, és irányítani. 1000 döntést kell meghozni másodpercenként.
A biciklizést lehet gyakorolni, és akkor jobban fog menni. Egy idő után már nem is nehéz, hanem inkább jó buli.
Ha megijedsz az első keresztbe menő autótól, és emiatt lebénulsz, és nem csinálsz semmit, akkor mi fog történni?
Jó esetben csak elesel. És az jó megoldás, hogy ha bepánikolsz, és elkezded rángatni a kormányt?
"Életedben halj meg teljesen önmagadnak. aztán cselekedj bárhogy, az helyes lesz." - Anthony De Mello
Amit eddig írtam elég transzcendens volt, szóval tessék egy kis gyakorlati jótanács:
Menj el futni vagy biciklizni, vagy úszni egy órát.
Utána vegyél egy fürdőt, és amikor kimászol a kádból tedd meg amit a gondolod hogy helyes.
De ne agyald túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!