Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom nem tudja, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom nem tudja, hogy tudom. Rákérdezzek, elmondjam, hogy tudom?

Figyelt kérdés

Kb 3hónapja vagyok együtt a barátommal, évfolyamtársak vagyunk, előtte látásból ismertük egymást.

Nem sokkal azelőtt, hogy összejöttünk megtudtam hogy az anyukáját rendszeresen verte az apja. Azt, hogy őt bántotta-e nem tudom. Teljesen ledöbbentett, amikor megtudta, mert egy jómódú, értelmiségi családról van szó.

A barátom nem is sejti, hogy tudok róla. Ez nagyon fura helyzet. El kellene mondanom neki? De ahogy telik az idő egyre kínosabb lenne ezt a témát felhoznom.

18L/18F

2014. máj. 4. 19:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért kéne felhoznod? Miért kínos ez neked? Te szeretnél róla beszélni fordított helyzetben? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket és meg is lesz a válaszod.
2014. máj. 4. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:

ne

majd ő vagy valaki más a családból elmondja ha jónak látják

2014. máj. 4. 19:25
 3/7 anonim válasza:
Szerintem ne mond el. Ha majd ő úgy érzi, hogy szeretne veled erről beszélni, akkor majd mesél róla. Nyilván nehéz lehetett/lehet neki.. én sem beszélnék erről túl nagy örömmel...
2014. máj. 4. 19:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Persze, tudom hogy nem szívesen beszélne erről senki. Az én családi helyzetem sem a szokványos.

Nem akarom neki felhozni neki a témát, csak kicsit olyan színjátéknak érzem. És ha esetleg egyszer elmeséli akkor elmondjam hogy tudtam róla?

2014. máj. 4. 19:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért kéne elmondanod neki?

Színjátéknak érzed? Mit?

Miért kéne egyáltalán ezt felhoznod neki?

Mellesleg: attól, mert valakinek van egy valag pénze, attól még nem lesz jó ember. Attól sem, hogy értelmiségi. Mint ahogy egy szegény, kétkezi munkából élő család is lehet szeretetteljes és normális.

2014. máj. 4. 21:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem a diplomától lesz valaki jó ember, azért volt megdöbbentő, mert ő lett volna az utolsó akinek a családjáról ezt elképzeltem volna.

Azért érzem kicsit megjátszásnak, mert hogyha egy nap odaáll elém és beszélne erről akkor lepődjek meg, holott már tudtam. Ha pedig elmondom hogy tudtam, az sem jobb helyzet.

2014. máj. 4. 21:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Az előítéletek (ide tartoznak a "pozitív előítéletek" is) és a valóság sokszor nem fedi egymást.

Hányszor hallani olyat a bűnügyi hírekben, hogy a családját legyilkoló ember szomszédja meséli, hogy ő egy kiegyensúlyozott, békés, családszerető embernek ismerte meg? Főleg, hogy ami a négy fal között történik, arról a kívülállóknak rendszerint fogalmuk sincs. Honnan is lenne? Nincs a homlokára írva, hogy tegnap megverte az asszonyt.

Nem, nem kell megjátszani magad (bár ha megjátszod amgad, ilyen esetben abban sem látok semmi kvietni valót), de a családi szennyest felhánytorgatni még amúgy sem kéne.

Ha netán eléd áll, és beszél erről, nyugodtan megmondhatod, hogy igen, hallottál már erről mendemondákat, de nem tudtad, hogyigaz-e. Ennyi.

Feleslegesen nem kell mindenben vájkálódni.

2014. máj. 4. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!