Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban/házasságban élők: küzdenétek a párotokért nagyobb probléma esetén, ha el akarna hagyni?
Nem arra gondolok küzdés alatt, hogy a lábába csimpaszkodni, és mindenáron megpróbálni visszatartani, miközben menni akar, hanem hogy szerintetek mennyi nehézséget bírna a kapcsolatotok, mennyit lennétek hajlandóak elviselni, és mennyit küzdenétek a kapcsolatotokért, pl.
- ha ellaposodna, kihűlne
- ha a párotok túl sokat dolgozna, és nem törődne veletek
- ha a családja túlságosan beleszólna az életetekbe
- ha a párotok csak szimplán bizonytalannak érezné magát, de más egyé probléma nem lenne
stb.
A megcsalós esetektől tekintsünk el, mert érthetően abban az esetben sok ember nem akar tovább küzdeni a kapcsolatért (bár helyzettől függően szerintem ennél is vannak esetek, amikor lehet, és érdemes küzdeni, de ezt az esshetőséget most hagyjuk).
(Nincs megoldandó problémám, csak annyi ilyen esetet látok, hogy sokéves kapcsolatok mennek tönkre (ha egyáltalán eljutnak odáig), és nem küzdenek a párok egymásért, egyszerűen eltávolodnak egymástól, és ha a másik menni akar szomorúak, de nem tesznek semmit.)
én kettéválasztanám a dolgot. más az, ha nagy problémánk van, és más az, ha el akar hagyni. mert ha már fejben eldöntötte, hogy elhagy, akkor hagyjon csak. nem fogok pincsikutyaként loholni egy olyan ember után, aki nem akar velem lenni, bármennyire fájjon is nekem.
a problémák esetében viszont és a balfäsz kategóriába tartozom, aki a végsőkig harcol egy kapcsolatért. én hiszek abban, hogy minden problémát át lehet vészelni, ha két ember szereti egymást, csak mindent meg kell beszélni. sok kapcsolat szerintem a kommunikáción bukik el. sokan nem mondják, mi a bajuk, mert találja ki a másik, és ha nem találja ki, akkor nem is szeret. vagy azért nem mondják, mert túlgondolják a szitut, és elképzelik, hogy ha mondaná, akkor ez és ez lenne a válasz, és inkább nem mondja.
a barátommal sok problémás időszakunk volt már (munkanélküliség, lakásgondok, betegség), és szerintem azért tudtunk túljutni rajta, mert szeretjük egymást, és mert mindent megbeszéltünk (bár mindig én kezdeményeztem...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!