Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mit jelent a szerelem? Honnan érzitek, hogy szerelmesek vagytok?
16: A szerelem egy felfokozott érzelmi állapot, ami olyan fizikai tünetekkel jár együtt, amit az emberi szervezet hosszú távon (értsd, a kutatások szerint 3 évnél tovább) fenntartani nem képes. A szeretet egy kevésbé felfokozott érzelmi állapot, ami hosszú időn keresztül fenntartható. A "lealacsonyítás" nem a megfelelő szó arra, hogy kifejezzük a szerelem és a szeretet egymáshoz való viszonyát, de csupán azért nem, mert ez egy negatív kifejezés. Attól még a szeretet kevésbé intenzív érzés, mint a szerelem, ugyanakkor mivel ez egy egész életen át kísérhet (szerencsés esetben), ezért szerintem sokkal fontosabb annál. Egyébként én kifejezetten nem szeretem a szerelmet (már azt, amikor én vagyok szerelmes), mert olyan tudatmódosító hatása van, ami negatívan befolyásolhatja fontos, egyébként racionális döntéseimet. Persze megesett már néhányszor, lehet, hogy még meg is fog, de szerencsére most viszonylag harmonikus szeretetben tölthetem mindennapjaimat, és bízom benne, hogy ez minél tovább fog tartani.
15. voltam (ja és a 8. is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!