Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban vonzóak az informatikusok? Mit gondoltok? (link)
"Szerintem valakit nem a foglalkozása tesz vonzóvá... legalább is a normális nőket/lányokat semmiképp nem befolyásolja szerintem. :D Hogy most milyen munkája van. Nem attól függ milyen a kinézete és belsője, szóval... valamely körökre lehet igaz ez, nem mondom, hogy nem, de... :P"
Szerintem mindenképp jó pont emberileg, ha valakit érdekel az informatika. Sok pozitívat elmond az emberről.
Az, hogy teljes állású foglalkozásként jó-e... Azt már lehet vitatni. Szerintem elég sok árnyoldala van.
"Hát akkor próbálkozz egy valamire való tanácsadónál, az informatikusokat meg felejtsd el. Ha csak ez számít... No comment!"
Well, that escalated quickly!
"Oké, nem a politikus és a jókor jó helyen volt emberkék fizetésére gondolok, hanem az átlagra. Ahhoz képest egy infós igen is jól keres. (nem egy natúr programozó, hanem informatikus!)"
Natúr programozó? Az milyen? A natúr alatt tehetségtelent értesz? Amúgy tény hogy a jobban fizető szakmák között van, de meg is kell érte szenvedni. A legnehezebb szakmák közé tartozik, és a legfárasztóbb munkakörök közé.
"Szerintem butaság, nem azon múlik, hogy ki milyen vonzó."
Nem kell ennyire komolyan venni a statisztikát. Nagyon ki van sarkítva. kb. annyi lényegeset mutat, hogy az intelligens, jó tanuló és alkalmazkodó képességű, tanultabb emberek általában sikeresebbek az életeben. Ezzel annyira azért érdekeset nem mondtunk. :) Nem orvoshoz, színészhez, üzletemberhez, fizikushoz viszonyították, hanem általánosságban.
De szerény véleményem szerint az informatikus egy vonzó szakma. Úgy, ahogyan például a fizikus, matematikus, újságíró, író, stb. is. Legalábbis férfiként én vonzó szakmának tartom ezeket egy nőben. :)
Szerintem az lehet az alapja, hogy a tanácsadó egy lelketlen állat akinek csak pénze van, az infósok egy részének vannak érzései de azért van valamennyi szabadidő, tudnak foglalkozni a csajjal és nem éhbért keresnek.
Ez az én tippem.
"Natúr programozó?" - aki nem saját maga tervezi meg a programot, csak lekódolja.
Igazad van valóban nem egyszerű szakma. Most vagyok végzős mérnök-informatikus :)
""Natúr programozó?" - aki nem saját maga tervezi meg a programot, csak lekódolja. "
Olyat még nem láttam. Az egy dolog hogy esetleg a specifikáció kidolgozása nem az Ő feladata, de a megoldás megtervezését kénytelen lesz egyedül véghezvinni :) (Különben mit csinálna?)
Aki úgy gondolkodik, hogy ugyanazt a feladatot újra és újra ugyanúgy megcsinálja, az nem programozó, hanem betanított munkás... :D
A programozás ott kezdődik, hogy olyat ne csinálsz meg, ami már meg van csinálva, és elérhető megfelelő áron/feltételek mellett. Innentől kezdve pedig adódik, hogy kénytelen leszel kreatív lenni és tervezni, problémát megoldani. Akinek ebben nincs tehetsége, az tényleg nem programozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!