Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátom kapzsi, mit lehet ez ellen tenni?
Egyszerűen a pénz valamint a spórolás a mániájává vált, oly annyira belebolondult a ebbe, hogy két havonta még egy mozit sem enged meg, szórakozás gyanánt. amellett, hogy hetente elmegyünk gyorsétterembe, és pizzériába.
Igaz lakásra gyűjtünk, de ez akkor is így elég puritán élet mód.
Szerintetek ez így korrekt?
A kapzsi nem ezt jelenti. Jelenleg pedig lakásra gyűjtötök, nemde?
Nem látom hol itt a gond és azt sem, ezt miért nem vele beszéled meg.
Ha lakásra gyűjtötök, akkor korrekt...
Hetente pizzéria? Csak álmodom róla...
A legjobb baratomra is tökeletesen illik ez a leiras.
Hogy öszinte legyek, hosszas es atgondolt probalkozasok utan feladtam. Elfogadom olyannak es nem veszem sertesnek, ha vagy en fizetek vagy külön szamlat ker, amikor elmegyünk valahova (mar, amikor ki lehet mozditani olyan helyre is, ahol fizetni kell).
Lehet, hogy tevedek, de egy jobb eletszinvonal remenyeben nem vagyok hajlando hosszu tavon elviselhetetlenne tenni a jelent. Nekem sosem ment a sporolas es ennek örülök. Nem kell arra gondolni, hogy hatarok nelkül költekezem (ahogyan baratom lat engem) de nem is vonok meg magamtol olyat, amit megengedhetek magamnak. Hogy ezt tartani tudjam vagy akar elörebb lepni, nem a sporolas a megoldas, hanem több bevetel. Inkabb belevagok 5 masik dologba, minthogy hetköznapi bevasarlasnal az arakat hasonlitgassam. Baratom meg erre is kepes, hogy 3 különbözö boltba setal el, hogy mindenhol a legolcsobban szerezze be, ami kell neki. En erre sajnalnam az idömet, ami alatt vagy pihenni tudnek vagy esetleg hasznosabb dolgot.
Tipp: legyen szorakozo kasszatok. Havi fix keret es akkor baratod is nyugodtabb, mert atlatja. Es lehet 3 pizzazas helyett jobb egyszer elmenni kalandparkba, elmenyfürdö vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!