Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Tanácsra volna szükségem!

Hát, így én se sok esélyt látok...
A gyerek miatt ne aggódj! Ha kulturáltan oldjátok meg, nem sokat fog érzékelni belőle, hiszen eddig is ritkán látta az apját... és továbbra is látogathatná.
Az anyagi részt fel kell adnod, max azt kaphatod meg, amit a szüleid fizettek bele, de ennek a jogi hátterében nem vagyok jártas...

Plusz:
Mi a jobb a gyereknek?
Egy kiegyensúlyozott, boldog anya? Vagy egy, a helyzettől frusztrál, esetleg idegbeteg anya?

Tipikus esete annak, amikor a "család érdekében" az egyik fél kvázi lelép, a kapcsolatban nulla a kommunikáció, a másik félnek viszont lennének igényei.
Tudom, hogy a múlton nem lehet változtatni, de pár dolgot azért megjegyeznék.
A legfontosabb: miért nem beszéltétek meg, ha valami probléma volt?
Ha már nem kívánod őt, akkor nem az a megoldás, hogy "muszájból" azért megdugatod magad, hanem az, hogy MEGBESZÉLITEK, és MEGOLDÁST kerestek a problémára, ha lehet.
Az sem jó, hogy ő az idejének nagy részét a családtól távol tölti. Persze, rá lehet húzni a nagyon hangzatos "azért, hogy mindenetek meglegyen" dumát, de az igazság az, hogy pont a lényeget nem kapja meg így a család: az apát, illetve a férjet. Egy szülő nem azzal ad meg mindent, ha mindent szirsz*rt megvesz neki, hanem azzal, ha mellette van és neveli.
(Ha most gonosz akarnék lenni, mondhatnám, hogy végül is ő kereste a "bajt", azzal, hogy a kifejezett kérésetek ellenére a pénzt fontosabbnak tartotta, mint a családját.)
Hogy emellett te mással is kamatyolsz, az azért még jelen helyzetben is meglehetősen hajlékony hátgerincre vall. Így gyakorlatilag két embert használsz ki. Férjedet anyagilag, és ugye jól át is vered, teszed neki a szépet, közben meg amikor nincs ott, más farka jár benned. Meg rosszat teszel a szeretőddel is, mert valljuk be, ő tényleg csak szeretőnek kell, hiába vágyik rád.
Csak annyit tudok mondani, hogy embereld meg magad, és döntsd el, mit akarsz! Ha férjedet választod, akkor a szeretővel szakítsd meg a kapcsolatot, és értesd meg vele, hogy vannak a pénznél fontosabb dolgok is. Ha meg a szeretődet választod, akkor meg legyél vele rendesen, férjedtől meg válj el.

Szerintem csak nagyon el vagy hanyagolva, a férjed nélkül pedig magányos lettél, így ezt most rávetítetted egy éppen 26 éves neten megismert messzi idegenre...
El kell döntened, hogy mit akarsz.Kérdezd meg a férjedet is, hogy hány évet kellene még így eltöltened nélküle...

Simon Belmont
Teljesen jól látod a helyzetet! Sokszor próbáltam vele beszélni meg célozgattam a gondokra... és igen 2 embert használok ki! :( Köszönöm mindenkinek a választ és azt is, hogy nem minden féle szajhának írtok le... :(

Végig kellett volna olvasnom az eddigi válaszokat, mielőtt írok. Így már sokkal világosabb a kép.
És most félreteszem minden előítéletemet a kamionosokkal kapcsolatban.
"mondtam neki, hogy unatkozok és megyek én is.. bele röhögött a képembe és elment itthonról" Azt hiszem, ez mindent elmond. Most komolyan, aki tényleg szeret, és veled akarna élni, az így reagálna? Most őszintén... ha azon kevés időben, ameddig otthon van, akkor is inkább a haverokkal van, csak veled ne kelljen? A gyereke még csak-csak érdekli, de ahogy sejtem, te már nem. :/
"ha én most lépek akkor előlről kell kezdenem mindent mert akkor albérlet stb.. " Igen, kibújt a szög a zsákból. A háza miatt vagy még mindig vele. Most erre mit mondjak? Nem fogok rádmondani mindenféle ocsmányságot, úgyis lelked mélyén szerintem tudod, hogy ez mennyire aljas hozzáállás. Értem én, hogy fontos az egzisztencia, de akkor ne hisztizz, hogy jaj, úgy szeretem azt a másikat, stb, amikor inkább érdekből megtartod a férjedet.
"olyan jó, hogy szeret valaki engem" Igen, biztos, neki is ugyanilyen jó, hogy nem több számodra, mint némi érzelmi pótlék.
"a gyerek ne elvált szülök gyereke legyen! Nem akarnám ki tenni ilyen rossz dolognak." Ügyes! Inkább éljen egy olyan családban, ahol az apa külön él, és gyakorlatilag alig látja. Inkább éljen egy megkeseredett anyával, csak hogy "papíron" minden rendben legyen.
"nincs szívem a gyereket elvenni az apjától" Tudod, az apa válás után is láthatja ám a gyerekét, kvázi nem vennéd el tőle.
"sok dologban nehéz... albérletbe lakni és elölről kezdeni mindent" Ki mondta, hogy könnyű lesz? De ismét látom, témánál vagyunk. Inkább viselkedsz ilyen nem mondom ki milyen módon, csak hogy ne kelljen némi nehézséggel szembenézni?
Bocs, ha kicsit ez nyersre sikeredett!
Mellékes megjegyzés: házas vagy foglalt nővel sose kezdj! Soha nem fogja a "biztosat" feladni az újért, (pláne ha anyagi érdek is fűződik hozzá), hiába nem érzi jól magát a házasságban/kapcsolatban. Minden más csak ámítás.
Teljesen igazad van és nem tudok mit reagálni már... igen az én kezembe a döntés és nem könnyű sehogy se.
Még egyszer köszönöm a hosszú válaszokat, hogy értelmesen eltudtunk beszélgetni, hát nem hittem volna, hogy vannak itt olyanok akik azért megértenek engem is! Köszönöm! Persze jöhetnek a válaszok sőt esetleg egy egy sztorinak is örülnék akivel történt valami hasonló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!