Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti együttmaradnátok egy ilyen labilis emberrel?
Én azt nem mondtam, hogy "mindent el kell tűrni "de szeretem"-alapon", de pár dolgot meg tudna tenni érte a kérdező, mert ő van jobb helyzetben. Ha tényleg szereti. Például pszichológushoz irányítja vagy egyebek. Úgy, mint akármilyen más betegség esetén.
Ha valakit feltétel nélkül szeret az ember (persze lehet, hogy jelen esetben ez nem így van), azt nem hagyja magára a bajban, ahogy normális ember a kutyáját se hagyná ott haldokolni ha például elütné egy autó.
Jelen esetben nem volt szó bántalmazásról, szóval nem állja meg a helyét, amit mondasz.
Egyébként a véleményed egy ősi ösztönös viselkedésből ered: ha egy csoport egyik tagja beteg, akkor két lehetség van: vagy segítenek neki meggyógyulni, vagy elkerülik, nehogy megfertőzze a többieket. A fertőzésveszélyt a kérdező barátjánál nyilván kizárhatjuk, ezért lehetne a civilizáltabb megoldást választani, csak az ismeretlentől való tudatalatti félelem ösztönzi az elkerülésre a kérdezőt, meg téged is.
21:53 Te most olyasmire célzol, hogy a srác problémája mégiscsak fertőző, ezért el kell hagyni?
Nyilván nem a kérdezőnek kell gyógytania a srácot, de ha azt akarja, hogy rendbejöjjön, akkor mellette kellene lennie, és adott esetben orvoshoz cibálni. Fordítsuk meg a kérdést: ha elhagyja, attól megoldódik a probléma? Ki van zárva, akkor biztos, hogy marad a mocsárban, mert nyilván más sem segít rajta. De az elképzelhető, hogy épp akkor lesz öngyilkos a gyerek. Szóval mindenképp oda jutunk, hogy ha valaki szeret valakit, akkor azon normális esetben esetén segít, nem elhagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!