Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek joggal várhat tőlem anyagi támogatást a barátnőm?
Ja, hát a ti gigászi, hosszú kapcsolatotok alatt már teljesen kiismerted, igaz?
De jogod van hozzá, de utólag ne itt sird ki magad...
A csajt nem ismerem, de a normálisabbjának ez nem férne bele. Inkább vennének fel kölcsönt, vagy szüneteltetnék a sulit.
Persze másra támaszkodni, és elvárni a seg ítséget az kényelmesebb.
Csak hogy legyen egy pozitív vélemény is: Anno, mikor bnőm tőlem kért pénzt, nem keveset, 6 jegyű volt, és már nem volt tökéletes a kapcsolatunk, akkor is adtam neki, természetesen kölcsönbe, mert ismertem annyira, h ha még szakítunk is netán vmikor, akkor is vissza fogja fizetni. Sajna rá pár hónapra szakítottunk, de az összeget szó nélkül visszafizette, pedig az ő fizetése mindennek mondható, csak jónak nem.
Mondd meg bnődnek, h szívesen adsz neki kölcsönbe, de ha csak emiatt gondolkodik a kapcsolatotokon, azért az elég bántó számodra.
Na ezeken a válaszokon én is kiakadtam. Még jó, hogy segíts neki, ha bajban van. Ő a társad!
És nem azt várja, hogy milliókat adj neki, vagy 10 évig törleszd valamilyen adósságát!
Márai ezt írja a Füveskönyvében: "Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani. Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot, megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz, mikor legnagyobb szükséged lenne arra, hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől; de ezt sem kapod a veszélyben. Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében. Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy, tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes."
Ha jól értem, rajtad kívül konkrétan nincs senkije? Ez esetben nem csoda, ha hozzád fordul - ki máshoz tenné?
Én voltam hasonló helyzetben. Nem is értem az itt válaszolókat, ha valakinek az a problémája, hogy konkrétan MOST nincs pénze kajára, arra nem megoldás, hogy elmegy dolgozni, aztán abból majd februárra lesz fizu.. na mindegy, nekem segített az akkori barátom. Kölcsön volt, szépen visszafizettem utána. Nem hinném, hogy ez kihasználás lenne. Viszont ha megtehette volna és mégsem segít, holott tudja, hogy másra nem számíthatok, az engem is megingatna. Nem is kicsit. Mert rögtön az jutna eszembe, hogy mi lesz pl. gyes alatt?
Szerintem teljesen jogos a barátnőd reakciója. Minek vagytok együtt, ha nem számíthat rád ilyenkor? 40-50 ezer forintról van szó, s közben elvileg te jól keresel. Azaz gyakorlatilag a mellényzsebből képes vagy előszedni azt a pénz, ami neki most a túléléshez kell.
24f
Gondolkodás nélkül szakítanék ha azt látnám, hogy a párom akivel az életem megosztom és a jövőt tervezem bármit sajnál tőlem. Szüljön neki a pénze gyereket!!
Volt ilyen smucig fillérb**ó pasim bár ha kértem adott de húzta a száját rövid úton megváltam tőle. Amit nem adnak szívből azt ne adják sehogy! Egy kapcsolat során az én-ből és te-ből mi lesz. Ami az enyém az az övé is és fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!