Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért utálja a Karácsonyt? Barátommal lassan 2 éve vagyunk együtt. Tavaly Karácsonykor is megmondta előre, hogy ő nem fog ajándékozgatni és nem is vett nekem semmit.
Ha már van gyerek, akkor szerintem egészen máshogy működik ez. Nálunk sem ajándékozgattak egymásnak a szüleim karácsonykor, mégis én mindig kaptam kiskoromban ajándékot mindenkitől.
Szerintem ha a párod nem szeretné, hogy a karácsony az ajándékokról szóljon, akkor nem kell ráerőltetni. Sokan pont azért nem szeretik az ünnepeket, mert stresszeli őket az ajándékok utáni rohangálás.
Ajándékvásárlás helyett inkább teremts ünnepi hangulatot, ha együtt karácsonyoztok: díszítsd fel a lakást hangulatosan, készíts valami finom vacsit, esetleg vegyetek valami finom bort, gyújts gyertyákat, illatgyertyát. Legyen ez egy szép este nektek, akkor talán máshogy áll majd ő is hozzá.
rosszul tudod.
ha valakit szeretünk, azt azért szeretjük, amilyen, és úgy fogadjuk el, amilyen.
nem akarjuk megváltoztatni, mert idővel menekülni akar emiatt a kapcsolatból.
" rosszul tudod.
ha valakit szeretünk, azt azért szeretjük, amilyen, és úgy fogadjuk el, amilyen.
nem akarjuk megváltoztatni, mert idővel menekülni akar emiatt a kapcsolatból." Nos, ebben valamilyen szinten igazad van, kedves Utolsó, de lássuk be: egy párkapcsolat nem működik úgy, ha semmibe vesszük a másik igényeit! Az, hogy picit változtat a szokásain, hogy megpróbál nyitni az újabb dolgok felé és nem gyűlölettel fordulni az ünnepek felé, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy a Kérdező megváltoztatná a párját. Csupán arról van szó, hogy kettőjüknek más az értékrendjük és ha valakit szeretünk, hajlandóak vagyunk olykor félretenni a büszkeségünket és a makacskodást, hogy egy picit a másik kedvében járjunk. Persze ki hogy látja...
Kedves Kérdező!
Az ilyen helyzetek általában gyerekkorban gyökereznek. Talán történt vele kiskorában valami, ami miatt megutálta az ünnepeket. Érdemes lenne rákérdezni, persze csak finoman.
Előfordul egy párkapcsolatban, hogy a két fél értékrendje, gondolkodásmódja picit eltér és ez olykor komoly problémákat szülhet. Egyet értek azzal, hogy neki magától kellett volna rájönnie, hogy ezen változtatni kell.
Azt hiszem, az lenne a legjobb, ha leülnétek egy picit és megbeszélnétek nyugodtan ezt a dolgot. Mondd el neki a problémádat és kérdezd meg, ő mit gondol erről. Vesd fel egy ötletként, hogy mi lenne, ha mégis megünnepelnétek a karácsonyt. Speciel szerintem egyébként nem feltétlen anyagi ajándékokhoz "kösd". Mondjuk egy romantikus este vagy egy közös program is tökéletes ajándék lehet. A lényeg, hogy tudasd vele, te értékeled a karácsonyt és igenis vágysz arra, hogy megünnepeljétek!
Nem kell minden áron ráerőltetni ezt a dolgot, a lényeg, hogy közös döntésre jussatok. :))
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!