Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szoltok ehhez a hozzászóláshoz? Mennyi igazságalapja lehet?
"Igen túlzott elvárás, mert mindezeket elvárják ezek a nők de semmit sem adnak cserébe.
A sok mai főleg fiatal nőnek tényleg ezek az elvárásaik kielemzem miért, ugyanis az igazi indok nem az, hogy ő a férfi.
"legyen határozott, irányítson, legyen erős, hozzon döntéseket"
Azért, mert az ilyen nő erre képtelen. Látom a mai csajokat, egy rakat szerencsétlenség szinte mind. Nincs egy önálló döntésük, a tetteikért nem vállalják a felelősséget, nem tudnak a saját korosztályukon kívül értelmesen társalogni, udvariatlanok stb. A férfi vállára rakják az összes problémájukat és várják a megoldást.
"ismerkedésnél ő udvaroljon, ő kezdeményezzen" mert a nők gyávák és sokkal jobban félnek az elutasítástól, és a leégéstől mint a férfi. Mindezek ellenére hatalmas az ilyen nők egója, de baromi törékeny éppen ezért el is kerülnek minden olyan helyzetet ahol ez sérülhet, tehát ismételten gyávák.
"ő fizessen a randin, legyen biztos anyagi háttere"
Mert a fiatal nők jelentős része lófszt nem csinál a jövője érdekében. Ostobák, műveletlenek, aluliskolázottak, vagy olyan diplomájuk, szakmájuk van ami semmire sem jó. Lásd büfé-ruhatár képzések, és itt megint jön a felelősség kérdése, mert egy normális szak elvégzéséhez, de akár egy egyszerű szakma megszerzéséhez is felelősség kell, a jó munkákhoz pedig pláne, az pedig hiányzik. A tudásról ne is beszéljünk, mert sok fiatal egyszerűen lusta gondolkodni. A pénzt persze szeretnék, ingyen és gyorsan, ne kelljen érte megdolgozni, az egész életet a férfi rakja a seggük alá.
"sportos, helyes"
Még felszínesek is, nem is kicsit.
"okos, őszinte"
Ezek korrekt elvárások.
Szóval leszögezhetjük, hogy van egy jó generációnyi dolce vita élj a mának hercegkisasszonyunk, akik egyedül még a cipőjüket sem tudják bekötni (na ezért sincs a magassarkún cipőfűző), mindent, MINDENT a férfitól várnak el és semmit sem tudnak nyújtani cserébe, gyakorlatilag a férfi életére, pénzére, sikerére, egzisztenciájára akarnak tapadni mint a piócák, mert lehet, hogy kívülről szépek, lehet, hogy úgy tűnik van jövőképük, de kapcsolatfüggők, egyedül önmagukban rendkívül bizonytalanok és hatalmas NULLÁK.
Mit tudna egy ilyen nő nyújtani egy férfinak? Érzelmi biztonságot, hiszen a sajátja sincs meg. Szeretetet? Egy ennyire egyoldalú kapcsolatban létezhet szeretet? Én komolyan nem tudom. Az egyetlen ami nyújtani tudnak az a szex, esetleg tudnak főzni és ennyi. Hát ez édeskevés.
Sajnos a mai fiatal nők többsége ilyen. Hova tűntek a NŐK? Mert ilyen elvárásai nem egy NŐnek vannak, hanem egy elkényeztetett kislánynak."
Azt, hogy a szerzője legalább jól kiadta itt a mérgét. :D
Amúgy meg én eddig mindenért megdolgoztam, de sokszor még magáért a munkahelyért is meg kell küzdeni, errefelé olyan rosszak a lehetőségek. Volt, hogy 12 órákat kellett keményen dolgoznom, azt is megcsináltam. Nőies, házias, odaadó, gyengéd, gondoskodó típus vagyok, nem is vagyok csúnyának mondható és nagyon tudok szeretni.
Nyugodtan lehet a szememre hányni, hogy igenis voltak elvárásaim a párválasztásnál és egy férfias, erős, humoros, intelligens, talpraesett, hozzám hasonlóan gyengéd és gondoskodó párt választottam, de ettől még a lényeg nem változik, mint ahogy már abban a kérdésben is leírta valaki: a zsák megtalálja a foltját.
Egy aprócska észrevétel: az, hogy sportost, helyest szeretne, az még nem felszínesség. A felszínesség az, amikor _aránytalanul_ jobban számít a küldő. Tudjátok, mértékek, nem csak fekete meg fehér van.
Amúgy igen, sok ilyen ember van, nem csak nő, ez egy általános jelenség. Persze ilyenkor megy a sopánkodás, de amikor arról van szó, hogy tenni kéne ellene, ahhoz már nem fűlnek a fogak. Aki tesz, az unalmas, könyvmoly, nem tud élni, stb jelzőkkel lesz illetve, aztán amikor a gyümölcsaratás van, csodálkoznak, hogy az ő fájuk nem termett semmit.
Teljes mértékben igaza van,és hiába próbálnak itt álszenteskedni meg magyarázni egyesek,sajnálatos módon ez a mai valóság.Hozzátenném,én sem szeretném hogy ilyen legyen a világ,és képzeljétek el van akinek még számít az,hogy ne csak megdugjak valakit és menjek tovább,hanem komoly és értelmes kapcsolatot szeretnék kialakítani egy valódi hölggyel,aki elfogad olyannak amilyen vagyok.
Nem véletlenül a legtöbb normális srác szívja meg,példaként itt az oldalon vannak elég sokan akik teljesen normálisak emberileg is,nem csúnyák,és tulajdonképpen semmi baj nincs velük.
A szociológia azért nem itt kezdődik, hogy egyoldalúan, csak egy szűk populáció alapján általánosítasz egy jóval nagyobb embertömeget.
Egyrészt ki is lehet lépni a saját kis környezetéből mindenkinek, el lehet menni máshova is ismerkedni. Nem ugyanolyan emberekkel fogsz találkozni egy könyvesboltban, mint mondjuk egy sarki kisboltban vagy egy discoban. De ha valaki csak azért is, ugyanolyan helyeken, ugyanolyan érdeklődésű emberekből "válogat", akkor ne csodálkozzon, hogy mindig ugyanazt tapasztalja.
Másrészt, ha már mindenáron kötni akarjuk az a szerencsétlen ebet ahhoz a karóhoz, észre lehetne venni azt is, hogy ebben a "generációban" (bár azért egy mai tizenévest egy huszonévessel ne hasonlítgassunk már össze, sokat jelent az az egy évtized) nem csak a nők ilyenek (ha már mindenképp ezt akarjuk állítani). A férfiak sem különbek. Ők mit tudnak nyújtani? Huszonéves koruk közepéig egy nagyon nagy részük tanul, vagy egyetemen vagy máshol. Legnagyobb részük eltartott (senki ne mondja, hogy mindenki diákmunkából fizeti a saját kis lakbérét és minden költségét, ez több okból is képtelenség). Ugyanakkor ugyanazokat a "büfédiplomákat" kapják meg, mint a fent leírt nők, utána ugyanannyi eséllyel indulnak neki a munkaerőpiacnak. De azt se tudják mit tanultak (nyilván semmit), se akkor ne volt róla elképzelésük, mikor elkezdték a szakot, de a végén se. Hogy meg mit akarnak kezdeni vele az életben, arról meg pláne nem, de ez soha nem is izgatta őket. A férfiak sem gondolkodnak, csak várják a zsetont.
Szóval, akkor mit tudnak ők nyújtani? Biztonságot? Milyet? Anyagi? Mondom, ugyanaz a semmi-diploma/szakmájuk van nekik is. Lelki? A mai férfiak egy részében annyi lelkierő sincs, hogy meghívjanak valakit egy kávéra, mert mi van, ha nemet mond? Akkor nemet mondott, mehetsz máshoz, ennyi. (Megjegyzem, a nőknek is kb. ugyanazok a kockázatok vannak meg ilyenkor.) De egy ilyen embertől érzelmi biztonságot nem lehet várni, amire azért bizonyos helyzetekben szükség lehet az életben. Testi biztonságot? Azoktól a férfiaktól, akik nem hajlandóak megmozdulni, hogy lefogyjanak/izmot szedjenek magukra, mert abba munkát kéne fektetni, ráadásul hosszabb távon? Hagyjuk már...
Ha egy férfi nem _hajlandó_ férfiként viselkedni, akkor magára vessen. (De a nőkre is ugyanez vonatkozik. Ugyanúgy nulla, mint ahogy a kérdés alapján a nők. )
Végezetül, azért nem véletlenek ezek az elvárások sem. A nők nagy százaléka nem 2 méteres és 100 kilós, hogy meg tudja magát védeni. Egy férfi ugyanazért a munkáért még mindig több fizetést kap rengeteg helyen, mint egy nő. A nők azért előbb-utóbb szülni is szeretnének, amit azért meg kell gondolni, mert nem feltétlenül fogják ezt tolerálni a munkahelyén, hamarabb is vesznek fel egy férfit, pont emiatt. Ráadásul míg nem tud dolgozni, a babával kell lennie, addig haljon éhen mondjuk, mert a férfi ugyan csak nem fogja eltartani, az milyen durva elvárás már ilyenkor?
És még annyit hozzátennék, hogy a férfiak sem különbek elvárások terén, sőt.
(És tudomásom szerint ez egy olyan dolog, amit ténylegesen valamilyen formában már kimutattak a szociológiában.)
Azt szólom, hogy a kérdésben ecsetelt réteget a nőknek tényleg fabatkát sem ér, viszont a férfiaknak is van ilyen rétege, akikre ez igaz, és sok fordul meg közülük ezen az oldalon, és picsogja tele.
Elég inzultáló kb. minden fiatal nőre így dobálni a sarat. Ahelyett, hogy elemzitek az értéktelen nők sz.arságát, miért nem foglalkoztok inkább a normális lányok erényeivel?
Kérdező, szerintem te foglalkozz a barátnőddel, a szociálpszichóról, szociológiáról meg szállj le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!