Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan segítsek a barátnőmnek? (bővebben lent)
Nem bántásból írom le azt, amit gondolok, remélem értékeled, mint véleményt.
Az egy dolog, hogy nehéz a családi élete, és nincsenek támogató szülei a barátnődnek. Az egy másik dolog, hogy te ahogy csak tőled telik, igyekszel támogatni őt, és segíted, ez nagyon dicséretes. DE. Egy ilyen korú lánynak meg kell tanulnia ugyanazt, amire te igyekszel. Főleg úgy, hogy ő tényleg nem támaszkodhat a családjára. Én tudok támaszkodni a szüleimre, ennek ellenére az egyetemhez minden szükséges dolgot saját pénzből vettem (nyári diákmunkák). Az is egy fontos kérdés, hogy pl. tényleg elengedhetetlen-e neki a laptop, a legtöbb szakon ugyanis azért nincsen létszükség rá, kivéve persze, ha az ember egy másik városba jár tanulni.
Úgyhogy én csak annyit kifogásolok ebben a sztoriban, hogy hol van a küzdés a barátnődben. Ő miért nem akar ebből kitörni? Miért nem akarja önmagát támogatni, miért neked kell spórolni számára pénzt?
Nem akarok ismeretlenül rosszat mondani a barátnődről. De van az a típusú ember, aki nem szeret küzdeni. Aki csak lébecol, kiegyezik mindennel.
Szégyenlem magamat, mivel én is ilyen vagyok, de legalább elismerem. Irigyellek téged, és remélem sikerül idővel összeszednem magam és saját lábamra állni.
Azt hogy ebben hogy lehetne a barátnőnek segíteni nem tudom. Neki is kellene diákmunka, végre a saját lábán kéne állni, oldja meg amire szüksége van. Sajnos sokan elvagyunk veszve ebben a világban.
Talán ez a rossz nevelés hatása is, emiatt váltunk sokan ilyen "életképtelenné"
elég szomorú az ilyen család és sajnos nem is olyan ritka, mint hinnénk.
dicséretes, h mellette állsz és támogatod, de egyet kell értenem azzal is, aki azt mondja: meg kell tanulnia a saját lábára állni.
hisz lehet, h Te sem leszel mindig mellette és sajnos a szülei sem fognak jó eséllyel változni.
szóval a véleményem az, h állj mellette, támogasd, de h mindent Te oldj meg helyette, attól óvva intenélek.
meg kell tanulnia önmagáról gondoskodnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!