Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Haragszom nagyon a barátomra. Miért ilyen felelőtlen?
2 és fél éve vagyunk együtt, albérletben lakunk több mint egy éve, nekem összejött végre egy saját lakás, oda költöznénk most. Na, az a lényeg, hogy lesz*rja. Dolgozik, én még suliba járok, szóval nem egyszerű az élet... Nem ő tart el, nem is a szüleim, kicsit speciális a helyzet, de az a lényeg, hogy van tőle független jövedelmem (20 vagyok, ő 24). Nagyon fontos számomra az egyetem, sokat tanulok, főleg most, hogy közeleg a vizsgaidőszak... Legalább annyira fáradt vagyok a nap végén, mint ő, hiszen suli mellett mosok, főzök, takarítok, vásárolok, ő legföljebb leviszi a szemetet vagy estére hoz zsömlét... Nagyon idegesít már ez az egész hozzáállása. Itt a lakás, annyit tett meg, hogy elment dobozokért, közben persze rendszeresen konzultál a szüleivel, hogy ekkor meg ekkor jöjjenek, engem meg se kérdez, hogy esetleg ráérek-e... Anyukájának egyébként elmondhatatlanul hálás vagyok, de marhára zavar, hogy ő is állandóan a fiával egyezkedik, holott a költözés napján a barátom nem is lesz itthon!!!!! Lehet, hogy túlreagálom a dolgokat, mert mostanában tényleg rengeteg feladatom van, de beleőrülök ebbe, amit nap mint nap tapasztalok, akár lakástól függetlenül is. Ha egyszer megkérem, hogy mosogasson el, 10 elemből 9-et szutykosan veszek ki a szekrényből... :(
Nyugodtan fogalmazzatok meg kritikát az én hozzáállásommal kapcsolatban is, nem vágom magam földhöz, csak könyörögve kérlek titeket, normális stílusban... Köszönöm.
:D :D
Ennél nagyobb bunkóság nincs is, amikor az ember problémáját lekicsinyítik. Honnan tudod te, hogy mennyit szenvedtem én azért a lakásért? Vagy hogy bejussak az egyetemre? Hogy milyen sz*r gyerekkorom volt? Hidd el, nálam jobban senki nincs tisztában a szegénység és reménytelenség fogalmával... Ha jól emlékszem, bár már tudja a franc, mit írtam, nem vertem egy mondatomban sem a mellem, hogy én mennyire felnőtt volnék. Csak az fáj, hogy csoporttársaim többségének az a legnagyobb gondja, hogy milyen vizsgát mikorra vegyen fel, nekem meg közben háztartást kell vezetnem, költözni, rendszeresen főzni, hogy legyen mit vinnie másnap... aztán arra se képes, hogy komolyan vegye a lakástémát. Persze én választottam ezt, tudom jól, csak azt mondom, hogy ha egy ember valós problémákkal küzd, kicsit elfárad, akkor nem biztos, hogy a lehordás pozitív erővel bír majd. :)
Mindenesetre megfogadom azt a tanácsot, miszerint legyek türelmesebb, csak hát nem könnyű, mert ő is sokat dolgozik, én is nyűgös vagyok, és így születnek a legfincsibb vitáink. Még annyit fűznék hozzá, hogy egy 2 és fél éves kapcsolatot nem fogok csak úgy kukába hajítani. :)
Hajnal van, úgyhogy már nem tudom, miket zagyváltam össze, de összességében köszönöm a válaszokat. Ha túlleszünk a költözésen és vizsgaidőszakon, több kommunikációval minden rendben lesz köztünk. Remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!