Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Biblia hogyan vélekedik arról, ha több párkapcsolatod is volt?
TE miről beszélsz? :D
Hjaj leírom akkor részletesebben amit kérdeztem:
Tehát nekem van egy véleményem a világról.
A Bibliának is van egy véleménye a világról.
Kiss Bélának is van egy véleménye a világról.
Tóth Marinak is van egy véleménye a világról.
ÉN tudom az én véleményemet. Én tudom milyen időket élünk.
No tehát én most arra vagyok , hogy egy enyémtől eltérő vélemény (vagyis a Biblia) hogyan vélekedik egy bizonyos kérdésről. És az lenne itt a lényeg, hogy aki ezt tudja, a választ arra amit fent leírtam, az írja meg. :D
Nem tiltja, mivel valahogy rá kell találni a párodra, és az nem feltétlenül jön össze elsőre.
A bibliában vannak érdekes dolgok, de aki szerint engedélyezi a rabszolgaságot, és gyermekbántalmazást, az olvasgassa kicsit még az Újszövetséget.
(illetve kerüljön tisztába az "újszövetség" fogalmával, és akkor nem állít ilyen hülyeségeket...)
T. Kerdezo!
A Biblia vilagos valaszt ad erre a kerdesre. A Korintus I. 6:9,10 verse ezt irja: "Avagy nem tudjatok-e, hogy igazsagtalanok nem orokolhetik Istennek orszagat? Ne tevelyegjetek; se paraznak, se balvanyimadok, se hazassagtorok, se pulyak, se ferfiszeplositok, se lopok, se telhetetlenek, se reszegesek, se szidalmazok, se ragadozok nem orokolhetik Isten orszagat."
Ebben a versben megfigyelheto, hogy megemliti a "paraznasagot, valamint a hazassagtorest." A ketto kozott kulonbseg van. Hazassagot az tor, aki hazassagban el, es megcsalja a parjat. Parazna az, aki nem el hazassagban, de szexualis kapcsolatot letesit az ellenkezo nemuvel.
Tehat Isten eliteli a paraznasagot is.
Latom irtak itt a valaszokban olyant, hogy mar miert lehetne az bun. Mas idokben elunk. Ez igaz, de Isten torvenyei "orok eletuek", azokat soha nem vonta vissza. Marpedig ha valaki komolyan veszi a hitet, akkor ezeket nem gyakorolja. Aki viszont nem hisz, azoknak a valasza a fent idezett iras; "mar mas idoket elunk".
Ezek a torvenyek azokra vonatkoznak, akik hisznek, es betartjak Isten parancsait.
Ha kerdesed van szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!