Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha nem érzem biztonságban magamat mellette, az autóban?
Iszonyat, ahogy vezet. Többször megbüntették már gyorshajtás miatt. Az autót már ripityára törte egyszer.
Minden alkalommal, mikor beülök mellé, szinte rettegek, hogy nem jutunk haza épségben.
Ma, hazafelé jövetben szintén száguldozott (127 km/h) és későn vett észre egy kanyart. Nekünk szerencsére nem lett bajunk... Év elején egy hajszálon múlott az életem (jeges úton átcsúsztunk a szembe jövő sávba. Természetesen maga felé húzta a kormányt, így ő védve volt. Annyi szerencsénk volt, hogy éppen meg tudott állni a sofőr, akinek a sávjába àtcsúsztunk)
Már beszèltem vele erről, de semmi...
u.i.: nem egy felelőtlen tizenévesről van szó!
Őszintén szólva a nők ezt gyakran túldramatizálják. Nálunk anya végigstresszeli az utat, minden áldott nap több száz kilométert, mert ő nem merne úgy menni, mint én. Mindig a lehető leggyorsabban, amit még nem büntetnek. Csakhogy én több mint egymillió km-t levezettem balesetmentesen, évekig rallye-ztam N-csoportban, most meg sofőr vagyok személyautón. Soha nem törtem autót! (Mondjuk nem is nagyon nyertem...:)) Az, hogy tudsz e vezetni, vagy sem, akkor dől el, amikor vészhelyzet van. Amikor rád tekeri a kamionos a keskeny úton a kormányt! Amikor eléd ugrik a gyerek a bokorból. Amikor a biciklista úgy gondolja, hogy ő lassítás nélkül fog átbiciklizni a zebrán. (hadd ne soroljam) 127 km/h. Ez derék. Gondolom traffipax lehet a szemedben?! Pályán volt? Akkor épp hogy annyival sem ment, mint szabad. Ez az átcsúszásos sztori értelmetlen. Ha csúszik, ellenkormányzol és/vagy fék/gáz, nem szimpátia alapján döntöd, hogy az utasért nem kár. De ezt annak kell tudni, aki a volán mögött ül. (Azt már nem is említem, hogy jobbra tarts van, tehát ha átmegy a szembejövőbe, akkor elsősorban ő van életveszélyben) Ha félsz, ne ülj be mellé! Hamar észhez tér és visszavesz a tempóból. Ha végig sikoltozod az utat, osztod az észt, mit hogy kellene -szerinted- csinálni, akkor nem lehet, hogy TE idegesíted és a lehető leggyorsabban túl akar lenni az úton, ezért megy mint a barom?! Hogy megszabaduljon a rinyálástól?! Biztos, hogy csak és kizárólag ő a hibás?! Lehet, de azért ez nem 100% lássuk be...
Kedvencem - KUKA UTAS VÉSD AZ ESZEDBE, NE SZÓLJ BELE A VEZETÉSBE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!