Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet, hogy az emberek önzőségből kezdenek párkapcsolatba?
Például:
-azért, hogy ne legyenek egyedül, ne halljanak meg egyedül, mert mondjuk már túl vannak az ötvenen -önzőség
-hiányzik nekik a szex- önzőség
-mert mindenkinek van barátja(tizenévesek), és ne maradjon ki ő se- önzőség
-mert nekem ő tetszik és megszerzem azért is- önzőség
-mert van pénze, kocsija- önzőség ismét
stb stb
Vajon hány kapcsolat kezdődik úgy,hogy nem azért kezdünk el járni valakivel, hogy saját magunknak jó legyen, hogy a saját szükségleteinket pótoljuk, hanem azzal kezdődik,hogy a másik félre gondolunk,hogy neki jó legyen? Nem lehet, hogy minden kapcsolat önzőséggel indul és utána alakul át?
Szerintem önzőséggel indul, és önzőséggel végződik. Önzőséggel indul - ahogy felsoroltad.
Önzőséggel végződik - a szakító fél(felek) önzéséből.
De, ha belegondolsz, minden nagyobb dolog önzésből indul.
lehet hogy időnként az emberek önzőségből kezdenek párkapcsolatba, de ugyanúgy lehet önzőség egy futó kaland vagy szingliség vagy akár a magány mögött is
például valaki nem akar elköteleződni és szeretné kívánatosnak mutatni/hinni magát, vagy nem akarja feláldozni a szabadidejét, karrierjét.
de ugyan miért lenne mindig így?!
Jól rátapintottál valami lényegesre.
Én pont ezt elemezgettem 17 évesen, amikor halálosan szerelmes lettem a férjembe. Két évbe telt, míg az önző szeretetből át tudtam állni valóban adó szeretetre.
Érdekes, megérezte, addig nem is vett észre, akkor meg két hónap gondolkodás után megkérte a kezemet. Mi így kezdtünk el járni.
Jó volt erre megérni. Ma is együtt vagyunk, és együtt maradunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!