Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pasim 30. születésnapjára akar venni egy 30 éves 100e Ft-os whiskyt. Szerintem ez teljesen felesleges, emiatt szerintetek jogosan veszekszem vele?
Tudod ilyen kérdéseket olvasva merül fel bennem, hogy vajon ebből a pénzből, hány olyan kisiskolás ehetne egy tányér ételt, aki az éhségtől kifordul a padból az órán.
És valószínűleg, nem menne le egyetlen korty sem.
Mennyi olyat tesz az ember élete során, ami "felesleges".
Miért sminkeli ki magát egy nő, ha van férje és neki tetszik smink nélkül is? Miért kell a körmöt kifesteni? Mire jó a ránctalanító krém? Miért kell olyan autó, ami többel megy, mint a megengedett sebesség?
Miért megyünk el haverokkal néha sörözni? Mennyi-mennyi felesleges dolog, amit megteszünk, de az önmegvalósítás, a Maslow piramis legkisebb hányada adja meg az élet értelmét, hogy miért is élünk valójában.
Kicsit túlzás... mert ennyi pénzből akár elmehetnének egy kisebb nyaralásra is, az sokkal nagyobb élmény.
Ha megteheti és van rá pénze... ő dolga, csak érthetetlen, mert egyszerűen nem lesz egyenlő az ár az élménnyel. Maga a tudat hogy rövid időn belül lehúztok ennyi pénzt ... nem nagy élmény, engem is csak rossz érzéssel töltene el ez a felesleges pénzszórás.
Akkor inkább már tényleg egy maradandóbb élmény, elutazni valahová, vagy olyan dolgot vegyen magának ami örök.
Perszeeee ha megteheti annyira nem tud mit kezdeni a pénzzel :/ tegye, de aki szegény/átlagos körülmények között nőtt fel ezzel sose fog egyetérteni (én sem).
Különbséget nem is nagyon fog érezni, csak a gondolatra tud ráizgulni, hogy drága volt -_-
Itt számomra továbbra is annyi a kérdés, vajon mennyire megengedheti ezt ő meg magának. Ezért írtam, hogy ha nem megy más rovására, és ez a szíve vágya, akkor annak miért kell, hogy értelme legyen?
Úgy értem, nyilván el lehetne menni ebből a pénzből nyaralni egyet közösen vagy valami, de ha enélkül is el tud menni, ha semmi mástól nem vonja el ezt a pénzt, akkor kedves egészségére azt a drága - bár szerintem továbbra is szar ízű - italt.
Én a 21. szülinapomra vettem magamnak egy 130E forintos laptopot.
Amit rá 2 hónapra darabokra törtem, mert idegbeteg vagyok!!!!
De egy valamit megtanultam ebből az esetből, mindig nyugodtnak kell maradni, azóta nyugodt vagyok.
Arra szeretnék kilyukadni, hogy szerintem ha megtehetitek akkor hagyd, hagy vegye meg magának idővel rájön, hogy ez is csak egy tárgy egy ital.
És egyébként is felnőtt ember.....szerintem ne szólj bele.
Van különbség olcsó és drága whisky közt és nem csak az árcédula.
Az érlelés, a felhasznált anyagok. Nem habókra lesz olyan rohadt drága az az ital.
Ha ő tehetős és neki belefér, és ez a pénz nem fog hiányozni egyikőtöknek sem, akkor csak azért mert te szerényebb körülményekből indulsz ezen e akadj fenn. Ha ő megteheti akkor tegye, és örülj hogy veled tervezi megosztani.
Ha az a pénz kell máshová akkor lebeszélném erről. Van jóval olcsóbban is prémium minőségű nagyon öreg whisky.
Ja és a sznobság az nem snoobság.
#11: van személygépkocsitok? LCD- vagy plazmatévétek? Hogy csak a leggyakoribb olyan dolgokat említsem, amik sok háztartásban megtalálhatóak, és tudod, ezeknek az árából rengeteg éhező iskolást lehetne etetni.
Én sem tartok a társadalomban sok mindent igazságosnak, (többek között hogy általában nem azok gazdagodnak meg, akik tisztességesen tanulással és munkával helytállnak, hanem rendszerint azok, akik jó helyre születnek), de azt, hogy ki mire költi a pénzét, szerintem hadd döntse el ő maga.
Az éhező gyerekekkel érvelés meg szívszorító, de marha rossz érv. Akkor most szégyellje magát mindenki, aki kaján kívül bármi mást vesz! Elvégre abból a pénzből hány éhező iskolásnak lehetne enni adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!