Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Büntetendő az ha egy 19 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Büntetendő az ha egy 19 éves fiúnak 14 éves barátnője van?

Figyelt kérdés

2013. szept. 23. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha a csaj betöltötte a 14-et, akkor legális.
2013. szept. 23. 11:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Legális, de az apja helyében, azért az arcodba vernék egyet.
2013. szept. 23. 11:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha a csaj még nem töltötte be a 14. életévét, akkor a kettőjük közti szexuális cselekmény (csók, mellfogdosás még nem, de ujjazás, puncinyalás, cumi már igen) szexuális kényszerítésnek számít.

Btk.

Szexuális kényszerítés

196. § (1) Aki mást szexuális cselekményre vagy annak eltűrésére kényszerít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a szexuális kényszerítést

a) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére,

b) a hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve

követi el.

(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a szexuális kényszerítést tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére követik el.

Szexuális erőszak

2013. szept. 23. 11:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 8.osztályos.Anyám megölne ha pasim lenne az tuti,de az osztályba van olyan csaj aki már néha a barátjától jön suliba.Vagyis ott alszik,és lenéznek engem mert nincs pasim.8 vagyunk csajok az osztályba és kettönknek nincs a többinek van pasija.
2013. szept. 23. 11:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
elfelejtettem hozzá tenni a többségnek nem kiskorú srác a pasija hanem 18-20 évesek.És nem is néznek ki a csajok 14 évesnek,inkább 18 nak 4-es voltam.
2013. szept. 23. 11:51
 6/11 anonim ***** válasza:
nem. nem büntetendő.... csak a szülőkkel vigyázz :D
2013. szept. 23. 11:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Törvény szerint ma pl. 17 év 364 napos srác 12. életévét betöltött csajjal szexelhet, de pár nap múlva (18. életévét betöltve) már csak 14. életévet betöltött csajjal, pl. ha barátnője egy hónap múlva tölti csak be a 14-et, akkor addig szüneteltetniük kellene jogkövető állampolgárként a szexet.
2013. szept. 23. 12:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Sajnos igaz tény, hogy a törvény, a jog sok esetben a társadalmi elvárások és a józan ész ellenében fogalmaz. Egy gyermekkorúnak nem kell szexuális életet élni. Emberileg nyilvánvaló, hogy egy fiatal felnőtt fiúnak lehet fiatalkorú barátnője. Azt is fontos komolyan betartani, hogy a szexualitás, a nemi élet két felnőtt ember intim magánügye és nem tartozik harmadik személyre.

A kérdésedre a betű szerinti pontos válasz az, hogy hatóságilag nem büntethető.

2013. szept. 23. 13:37
 9/11 anonim ***** válasza:
pusztán nem értem...
2013. szept. 23. 18:13
 10/11 anonim válasza:
ugyan, ebben az országban bárki-bárkivel vagy bármivel lehet
2013. szept. 24. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!