Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az élet értelme akkor, ha nem akarunk szerelmet, élettársat? Mi más van ami az élet értelemét adja nektek?
Én is sokat gondolkodom ezen, de minél többet gondolkodsz ezen annál kilátástalanabbnak fogod látni. Persze ez attól is függ, hogy pozitív avagy negatív dologként keresed az élet értelmét. A pozitív gondolkodásúak, a szerelmet, a gyermekeket stb.-t tartják az élet értelmének. Akiknek ez nem adatik meg és hirtelen tör rájuk a negatív gondolkodásúak lassú folyamatán rájuk törő felismerés, szerintem ők azok, akik öngyilkosok lesznek. (kivéve ha valami betegségben vagy egyéb pszichés problémában szenvednek).
Nos végső soron én arra jutottam, hogy az egyén nem érhet el olyan életcélt, ami egyedivé teszi az életét. Hiába vannak a nagy feltalálók, tudósok, sztárok, ők is meghalnak és nem is biztos, hogy boldog az életük, mindenhol ezt hallani.
Az én életem célja egy magasztosabb szentebb cél elérése, hogy egy olyan dologért küzdjek, vagy védelmezzek, ami nem veszett el az idő homokjában. Nekem (azt hiszem) a hazám adja ezt a célt, magyarország. Én szívem szerint Honvédként élnék teljes életet, mert folytatnám őseim dolgát, akik tudták, hogy az életük mit sem ért a hazáéval (minden ami jó, a család, barátok, nép) szemben.
Az egyetlen baj, hogy ez a haza ma már csak hitvány karikatúrája önmagának, de hiszem, hogy ez még változni fog. Voltak már sötét pillanatok a hazánk életében, de még jöhet szebb jövő és én büszkén szolgálnám a hazámat.
Nekem ez az élet értelme. De ha belegondolsz, hogy, pár millió év múlva már a nemzet üres, rég elfeledett fogalom lesz, akkor igazából nincs is miért élni. De amíg van miért élni, addig érdemes élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!