Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

4 év után hogyan?

Figyelt kérdés
Négy éve vagyok együtt egy férfival, aki számomra a legfontosabb. Azonban ott van az is, hogy ő számára nem én vagyok a legfontosabb. Az utóbbi egy évben pedig még jobban úgy érzem, hogy ebből nem fog jó kisülni. Egyre többet veszekeszünk, sokat csalódunk egymásban, és még sorolhatnám, mennyi minden nyomja a kis Szívünket(vagy csak az enyémet! Ugyanis ő semmit se szokott megbánni.). A lényeg,hogy eldöntöttem, hogy lépek. Csak nem tudom merre. Ha 4 évet nem áldoztam volna fel azért, mert szeretem,akkor nem lennék ennyire tanácstalan. Tűrjek? Ne tűrjek? Mi lesz utána? Túl fogom élni? Vagy én leszek a következő besárgult ember? Nehéz az ő támogatása nélkül bármibe is belekezdeni. Kicsit már lehet társfüggő is lettem. De ha ő azt mondaná, hogy holnaptól szia,akkor azt el tudnám fogadni. Egyszerűen annyira nem tudok kiigazodni rajta, hogy kész. Nem akarom, hogy az is az én hibám legyen, hogy elhagyom. Haza nem tudok menni, így azt se tudom, hogy hová menjek. Érdemes lenne kivennem esetleg egy albérletet? De ott hogyan tovább?

2013. aug. 8. 12:38
 1/8 Amélia:) ***** válasza:
hány éves vagy?
2013. aug. 8. 12:40
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem így már nincs jövője a dolognak... Mondd meg, hogy elmész, még nem tudod hová, de neked ez így nem jó.

Ismerkedj, persze mikor már független vagy. Rengeteg helyes, rendes férfi van még egyedül. Biztosan találsz magadnak valakit, aki viszont szeret. Ne legyen a 4 évből 5-10-majd 50év, ha úgy sem vagytok együtt boldogok.

21N

2013. aug. 8. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Velem pont így volt. 4 éve voltunk együtt, nagyon szerettem, de éreztem, hogy lépnem kell, mert nem mehetnek így tovább a dolgok. Egyszer egy nagyobb veszekedés alkalmával végre kijelentettem, hogy tűnjön el az életemből, soha többé nem akarom látni. Aztán szenvedés következett. Megpróbáltam tovább lépni, mást keresni, de mindenkiben csak őt kerestem, nem volt egyszerű időszak. Vele igyekeztem teljesen megszakítani a kapcsolatot, tudomást sem venni róla, nehéz lett volna ha látnom kellett volna, beszélnem kellett volna vele. Aztán 3 hónap után találkoztunk újra, elmentem hozzá még néhány cuccomért amik még nála voltak, ekkor éreztem úgy hogy már képes vagyok beszélni vele. Nagyon meglepődtem rajta, hogy milyen állapotban volt. Nem volt önmaga, sokkal jobban megviselte a szakítás mint engem. A lényeg, az hogy végre rájött hogy én vagyok neki az igazi, és egyáltalán nem természetes dolog hogy vagyok neki, mert bármikor elveszíthet, kb 1 hónap huza vona után elhatároztuk, hogy adunk mégegy esélyt magunknak, hiszen szeretjük egymást, jobban mint valaha. Azóta minden rendben, eltelt már 3 év, összeházasodtunk, jön a baba, és nagyon boldogok vagyunk. Életem legjobb döntése volt h szakítottam vele, az oldott meg mindent közöttünk...:)
2013. aug. 8. 12:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, néha muszáj lépni, mert így csak még rosszabb lesz a helyzet! Ha együtt kell lennetek, akkor azt hamarosan ő is érezni fogja, hiányolni fog és küzdeni fog azért hogy együtt legyetek. Elárulom, ha mindig megbocsátasz és tűrsz, akkor még csak felnézni sem fog rád...Nekem egy majd 3éves kapcsolatomnak lett vége télen, amibe azt hittem belepusztulok, de már nem volt más választás. Az exbarátom pedig az utóbbi 1hónapban kezdett újra érdeklődni felőlem, és (ahogy ezt be is vallotta) még mindig nincs túl rajtam..szóval ki tudja! :)Jól látod, hogy társfüggő lettél, és ijesztő, lehetetlen kb elképzelni hogy mi lesz nélküle, de hidd el, abszolút nem olyan vészes az egyedüllét! ;) Fontos, hogy le tudd kötni a gondolataid, csinálj programokat, beszélj az érzéseidről a barátaiddal, családoddal vagy akivel tudsz, esetleg kezdj bele valami újba, pl. járj el futni. Ha van rá lehetőséged, szerintem jó megoldás az albérlet, lehet hogy még ismerőst is találsz aki szintén albiba költözne
2013. aug. 8. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Normális, egészséges felnőtt ember képes társ nélkül is élni adott ideig, és képes egyedül is jól érezni magát a bőrében.

Elég gáz dolog csak azért együtt maradni valakivel, mert félsz az ismeretlentől vagy attól, találsz-e utána mást.

A szíves mélyén tudod, szereted-e még azt az embert. Ha igen, közösen tegyetek azért, hogy a kapcsolat ismét mindkettőtök számára jó legyen.

Ha meg nem szereted, állj meg a saját lábadon és lépjél tőle külön útra, őt is tiszteld meg azzal, hogy nem csak kapaszkodónak használod, mert egyedül gyenge vagy.

2013. aug. 8. 13:57
 6/8 anonim válasza:

Sajnos ugyanebben a helyzetben vagyok, csak már a szakítás után pár nappal.

A 4 évünkből, ha őszinték vagyunk, az utolsó 1 már csak vergődés volt. Már nem volt meg az az érzés, hogy biztosan vele akarom leélni az életem, nem kívántam úgy. Elkezdtek érdekelni más férfiak, persze egy-egy flörtnél sosem mentem tovább, mert tiszteltem a párom. Bizonytalan voltam sokszor. Részéről talán nem is lett volna probléma, de mások lettek az igényeink. Nagyon nehezen hoztuk meg a döntést, millió utolsó esély, persze semmi nem változott. Aztán jött a nem szakítunk, de tartsunk szünetet rész, aminek nem volt értelme, mert szintén a bizonytalanság volt.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, mert mi is ragaszkodtunk egymáshoz, hiszen hatalmas problémáink nem voltak, de már inkább úgy éltünk, mint a lakótársak.

Szóval nehezen, de döntöttünk. Sokszor elbizonytalanodom, de akkor belegondolok a problémákba és tudom, hogy így kellett történnie. Még nehéz időszak áll előttem.

Azt tanácsolom, hogy ha nálatok is hasonló a helyzet, akkor ne húzzátok meg hónapokat, éveket. Biztosan érzed, hogy fektetnél-e több energiát a kapcsolatba, sajnos én nem tudtam.

Én mehetek haza, de így sokat kell majd utaznom a munkahelyre saját költségre, de ez csak átmeneti állapot.

Biztos

2013. aug. 8. 14:44
 7/8 anonim válasza:

Előző vagyok. Lemaradt a vége.

Biztos érzed, hogy tudsz-e több energiát fektetni a kapcsolatba. Én éreztem, hogy nem, másra vágyom, csak magamnak sem mertem bevallani.

Ha ezt érzed, akkor sajnos nincs értelme folytatni.

Előttem is nehéz időszak áll, de muszáj kockáztatni.

2013. aug. 8. 14:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Ejha, köszönöm a sok sok vegyes történetet. A happy end nem mindegyik végén volt érzékelhető, de a lényeg, hogy éltek, és tartjátok magatokat ahhoz, amiben jelenleg álltok. Ami egy kicsit furin jött ki, az a ne kapaszkodjak a társamba, ha már nem érzek iránta semmit. Ez nem így van. Vagyis vannak akiknek tényleg már csak menedék a társa. Én elég komoly érzésű ember vagyok. Érzek iránta mély érzéseket. Nélküle igen is nagyon sok minden másképp lenne. Ha 4 évet úgy tudtam mellette élni, ahogy ment, úgy érzem később is fog. Csak nagyon nehéz számára megértetni azt a sok mindent, amit előtte a szülei beleneveltek. Ilyen a nem bánok meg semmit stílusa. Na meg a nekem mindig igazam van, ha nincs, akkor le van tojva(elnézést, szebben nem tudtam megfogalmazni.) A lényeg a lényeg, hogy a hullámvölgyek és a sok vita ellenére fontosak vagyunk egymásnak, és tudom, hogy ez a rossz kommunikációnak köszönhető. Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettek. A végső elkeseredéskor is pozitívnak kell maradni, és sokat kell gondolkodni. Persze nem a saját életünk rovására. De az a fontos, hogy merjük bevallani, ha már mi is görcsösen ragaszkodunk a számunkra normális dolgokhoz. Mindenkit másképp nevelnek, csak csiszolódni kell rajta. Minden jót kívánok nektek! :)
2013. aug. 10. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!