Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális, hogy a párom szó szerint ELVÁRJA tőlem, hogy fogamzásgátlót szedjek?
Nem, egyáltalán nem normális, és az sem, hogy sokan a homokba dugják a fejüket és nem is akarják tudni, hogy milyen mellékhatásokat okoznak ezek a "cukorkák". Lehet, hogy megússza valaki, és semmi baja nem lesz, de ez koránt sem biztos. A betegtájékoztatón levő esetleges mellékhatások listája sem véletlenül 15 soros kb.....Egy férfi könnyen várja el, na és ha neki kéne szedni és okozna mellékhatásokat?? Akkor vajon mit szólna? Az se lenne gond?? Mikor én annak idején felvetettem, hogy abbahagyom az egyre erősebb mellékhatások miatt, a párom messzemenően támogatta ezt, és sosem várta volna el, hogy szedjem, vagy hogy abbahagyás után valaha is újrakezdjem a szedését ezeknek a sz....oknak! És abbahagyás után is jó darabig voltak még mellékhatások, nem mindenki ússza meg ennyivel! Soha többé nem szedném újra, hülye voltam, hogy egyáltalán egy ideig is szedtem valaha.
Többféle módszer van szerencsére, nemcsak óvszer, kombinálni is lehet ezeket, és így mindenki jól jár, a nő szervezete sem sínyli meg a hormonháztartást felborító szereket és az élvezet is megmarad mindkét fél részéről! És szerintem egy nőnek tisztában kell lennie a szervezetének működésével, amihez a ciklusa is hozzátartozik! Tabletta mellett viszont nincs természetes ciklus, így ez nem lehetséges....(Persze mindenki azt csinál a testével, amit akar, csak aztán ne csodálkozzon, ha majd X számú és fajtájú tüneteket észlel magán.....)
Kedves Kérdező, vesd fel a barátodnak, hogy olyan módszert akarsz ami mindkettőtöknek jó, ha ezek után is a tablettát akarja rád tukmálni, akkor hagyd ott, nem szeret téged!
"A betegtájékoztatón levő esetleges mellékhatások listája sem véletlenül 15 soros kb"
Azért vágod, hogy ez kb. az összes gyógyszernél így van. A legtöbbnek a lehetséges mellékhatásai között ott van legalább 2-3 halálos kimenetelű dolog... Az altatók meg pl. mindenféle mentális zavart okozhatnak mint hallucinációk, memóriazavarok, depresszió, öngyilkosságra való hajlamok, meg ilyenek... Nyilván ha valami mellékhatást tapasztal az ember, le kell állni, de így hozzáállni bármilyen gyógyszerhez, hogy az veszélyes mert vannak akiknek baja lett tőle, elég múlt évezredi felfogás. Úgy gyártják ezeket, hogy általában ne okozzanak problémát a szervezetben, csak nem mindenki szervezete egyforma, ezért van hogy pár embernél mellékhatások jelentkeznek.
Nekem sincsenek túl pozitív élményeim ezzel kapcsolatban. A vélemények megoszlanak ezzel kapcsolatban. A nők felének jó, a nők másik felének nem. Nekem sem volt túl kellemes az az egy év míg szedtem és kb. az abbahagyás utáni következő félév sem. Önként kezdtem el szedni és önként hagytam abba is. A szedés alatt nem éreztem jól magam, sok problémám volt és utána a leszokási szakasz? Az maga volt a rémálom. Eszemben sincs többet szedni, és párom sem engedi. Még nem feküdtem le vele, de beszélgetünk róla és tudom, h találunk majd olyan megoldást, ami mind a kettőnknek jó és nem veszélyes a szervezetemre nézve. Szerintem simán kivitelezhető az, hogy a veszélyesebb időszakban gumit használtok, egyébként meg a hüvelyhab, kúp a megszakítással szerintem eléggé használható. Ha elég idős vagy a menstruáció már beállt, így tudod, h mely az a pár nap, amikor a legveszélyesebb ilyet "játszani". Nem szeretem a megszakításos "védekezést", de gyógyszert nem akarok szedni és azt sem akarom, h a páromnak kényelmetlen legyen a gumival. Ehhez persze az kell, h feltétel nélkül megbízz a másikban, én pl vakon bízom az enyémbe. Azon felül, ha besikerül a baba, az sem nagy gond a mi esetünkben;)
Próbálj kompromisszumra jutni vele, nézz utána interneten. Sokféle megoldás van, több kombinálható is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!