Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt olyan nők, akiknek muszlim a férjük? Tapasztalatok? (nem rasszista kommentek érdekelnek)
Hát elég sok rosszat lehet róluk hallani . Nőket nem teljes jogú emberként kezelik . Vallásuk korlátozza a nők szabadságát ( öltözködés , viselkedés, családban betöltött szerep ) Ha a házasság megszakad viszik magukkal a gyereket általában !!
Igyekeztem elfogadható nem rasszista választ írni
Itt is leírom, mint sokadszorra: hidd el, kedves Kérdező, nem kompatibilis a magyar kultúra az iszlám életfelfogással. Egyszerűen ég és föld. És nagyon nagy szerelemnek kell lennie, hogy működjön a dolog. És a férfi hite annyira stabil az iszlámban, hogy szinte nulla százalék az esélye, hogy a nő miatt vallást váltson, mert az iszlám nem kizárólag vallás, hanem életforma. Szóval általában a nők veszik fel. Viszont nem igaz az elnyomás, nem igaz a kényszer, amit a filmek hangoztatnak, viszont mindenhol vannak elmebeteg férfiak, ezt szem előtt kell tartani. Ajánlatos megismerni a férfit. Még valami:
ha a férfi nem beszél a vallásáról, akkor próbáld meg finoman kérdezni, érdeklődni; kérdezd, hogy náluk hogy bánnak a nőkkel. Egyáltalán, nős? ha nős, ne várd, hogy a barátod lesz. Ha a felesége otthon van, ne várd, hogy kitárulkozzon. Ha európaiul szólva menyasszonya van, akkor se várj sokat. Ha viszont független, akkor meg nem téged szántak a feleségének. Ha ez áll fenn, elképzelhető, akkor azért tartsd a távolságot.
Ha nem fekszel össze vele, nem mászol rá, erkölcsösen öltözködsz, akkor valószínűleg értékelni fog. Komolyan. (Bocs az utolsó mondatbeli megfogalmazásokért, de a nagyon sok magyar lány így viselkedik, nem tudhatom, hogy milyen vagy, előre is elnézést kérek).
köszönöm az eddigi válaszokat
3.kommentelő, nem, nem nős az illető, és barátnője sincs egy ideje. A helyzet az, hogy ő szerelmes belém, de nekem van barátom, ezért elfogadja, hogy csak barátok vagyunk (az egyik legjobb barátom). Igen, ezt megfigyeltem, hogy a szexről és az ilyen dolgokról nem sok szó esik (a kora ellenére még szűz, ami nekem elég meglepő volt, de gondolom ez náluk normális). Ami a vallást illeti, csak olyankor esik róla szó, amikor épp elmegy imádkozni, vagy volt eset h többet ivott a kelleténél, és mondta, hogy neki nem szabadott volna.
Ő az egyik ember az életemben, aki a legszebben bánik velem, és mindig ott van ha szükségem van rá. Ezért kérdeztelek meg titeket is, hogy mi a véleményetek a muszlimokról, mert érdekel h ez csak amolyan álca? Mert sajnos ha megemlítjük h muszlim, a legtöbben rögtön arra gondolnak, hogy verik a nőket, elnyomják őket (nem vagyok abszolút rasszista, ezért is érdekelnek ilyen témák, szeretnék minél többet tudni a kultúrákról, stb). Ő az egyetlen muszlim akit ismerek, ezért nem tudom kihez/mihez hasonlítani
Az én férjem muszlim. Nagyon rendes ember és nagyon jól bánik velem. Néha már túlságosan is :D Például múltkor moziban voltunk és megkérdezte, tetszett-e a film, mondtam, tetszett. Visszakérdeztem erre az a válasz, "ha neked tetszett, akkor nekem is". Meg napi szinten mondja, hogy az én boldogságom az ő boldogsága is. Aranyos, csak néha ilyenkor hozzávágnék valamit. A napokban meg mivel ramadán van és betartja, ezért próbálnék én is nem enni előtte. Mármint rosszul érezném magam, hogy tudom hogy ő éhes, én meg előtte eszek. Így viszont félóránként megkérdezi, hogy ne csináljon-e valami kaját nekem.
Egyébként nem kell csadorban járkálnom, munkát is ő segített találnom. Vallásról annyit, hogy próbálna téríteni, de megmondtam, hogy tisztelem a vallását, de én a sajátomban hiszek. Egyébként nincs belőle probléma.
Szerintem tartsd távol tőle magadat, hidd el, jobban jársz. Létezik a titkosszolgálat, és aki muzulmánokkal kerül közösségbe arra ráfókuszálnak.
Nekem a nagynéném egy palesztín terroristához ment feleségül, én meg zsidó vagyok. Ha a zsidóság és Izrael szóbajön, akkor egyből jön az anticionizmus és a radikális muzulmánság belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!