Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudnám rávenni a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám rávenni a páromat a változásra? Nagyon káros életet él. Én nem szeretem ezt.

Figyelt kérdés
A párom 26 éves, dohányzik, többször füvezik egy héten, és minimum 2-3 sört megiszik minden nap, de sokszor pálinkázik is. Gyakran be is rugnak a haverjaival. Ha elmegy 2-3 havonta egyszer bulizni, akkor partydrogokat is használ mindezek mellett. Tényleg nincs olyan nap, hogy ne inna, füvezne vagy valami. Emellett nagyon egészségtelenül is étkezik. Engem ez borzasztóan zavar, de ő nem nagyon akar változtatni. Mi a fenét csináljak vele, hogy vegyen vissza ebből az életmódból?
2013. ápr. 22. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd ott, fölösleges egy ilyen alakra áldoznod az életed, annyi normális pasi van rajta kívül!!!
2013. ápr. 22. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Öhm, miért is vagy vele, mit tud neked nyújtani? Kitalálom, van pénze, nagy farka és faszául néz ki. Ühüm...
2013. ápr. 22. 13:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Hmm.. tényleg ez az egyetlen megoldás?
2013. ápr. 22. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem gazdag. És nem is az az álompasi tipus.. 4 éve együtt vagyunk. beleszerettem. ennyi.
2013. ápr. 22. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Megváltoztatni senkit nem lehet. Kérdés, hogy amikor összejöttetek, akkor is ilyen volt-e? Gyanítom, hogy igen. Akkor nem zavart?
2013. ápr. 22. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Te tudod, te életed, el is ronthatod, ha Neked jó... Egy ilyen ember úgysem fog megváltozni, szerintem meg kell próbálnod kiszeretni belőle.

Hasonló helyzetben voltam/vagyok a barátnőmmel. Több mint másfél éve ismerem, nagyon szeretem, de képtelen voltam eddig leszoktatni arról, hogy iszogasson. Szinte minden másnap-harmadnap iszik, hogy jó kedve legyen (van hogy többet is), és ebből nekem elegem van. Próbáltam sokféle módszerrel leszoktatni róla, de nem ment, és tovább nem akarom erre fordítani az energiámat. Kellett idő hogy meghozzam ezt a döntést, mert szép és csinos és szeretem, de most (egy hete) meghoztam... Ennyi, vége!

2013. ápr. 22. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Az valoszinu hogy mar nem szeretet sem azerelem hanem csak a ragaszkodas..
2013. ápr. 22. 13:57
 8/8 anonim ***** válasza:

TE nem tudod rávenni a változtatásra, ha Ő nem akarja. Az a baj, hogy amiket felsoroltál, nem is egy komolyabb függőséget is kialakíthat. Amit anélkül, hogy erősen akarná szinte kizárt, hogy leálljon vele. Ezek azért elég durván rombolják az egészségét. Olyan csak a mesében van, hogy ilyen életvitellel szép egészségben jó öregkort érne meg. Ezt te is tudod.

Ha nem hajlandó a változásra, sajnos tényleg nincs más, mint hogy kilépsz az életéből. Első blikkre külön mehetsz tőle egy időre, hogy ő is (többé kevésbé, józan) állapotban felmérhesse a veszteségét. Sajnos az ilyen típusú emberek ennek hatására csak még mélyebbre sűllyednek.

Azonban azt lásd be, hogy talán nem is olyan soká, akár pár év múlva komoly egészségügyi problémák léphetnek fel. És akkor orvoshoz járni, esetleg súlyos műtéteken átesni úgy hogy ezt tehetetlenül figyeled (pláne ha közben folytatja az önrombolás) az maga lesz neked a pokol. Nem rózsás kilátások.

Ha teheted lépj ki ebből a kapcsolatból, azt tanácsolom.

2013. ápr. 22. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!