Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 3 éve vagyunk együtt a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

3 éve vagyunk együtt a barátommal, és nem tudunk kompromisszumot kötni bizonyos kérdesekben, nem tudunk kommunikálni, az elején nem volt így, mi változhatot meg?

Figyelt kérdés
Nem tudom elfogadni a hozzáállását, mikor baráti társaságba megyünk, nem törődik velem, szerinte olyankor másokkal is beszélnie kell. de ez nem is probléma, hisz kell egy kis kikapcsolódás, de akárhányszor elmondom a véleményem néhány barátjáról, mindig én kerülök ki negatívan a dologból, pedig normálisan közlöm a véleményem,emiatt nem beszélünk és lehet szakítunk, de nem keres egyáltalán, lépjek én? De nem akarok, mert nem érzem magam teljes egészében hibásnak...
2008. jún. 10. 13:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
csak hatarozottan es batran...ne aggodj ha 3 eve eggyutt vagytok akkor szerintem nincs olyan dolog amirol nem beszeltetek mar. ez pedig nem kinos! fontos h hatarozott legy, hogy ne erezze magat megint nyeregben. En 9 honapja vagyok a baratommal es hatarozott vagyok akkor nincs baj:) a Fo az h oszinten elmond neki hogy ne ez es ez van...akra konkretan elmondhatod h zavar h a barati tarssagban "levegonek nez" vagy fel se veszi a velemenyedet...en egyszer pont hasonlo helyzetben voltam, es konkretan megmondtam h zavar amior ezt csinalja, es annzira h nem is tudom sokaig toleralni, O megertette esbelatta h igazam van. Legy hatarozott CSAK BATRAN nem kivegzesre messz csak a baratodhoz, es az h megteszed az elso lepest nem megalazo...hajra:) (ismet a 2. kommentelo)
2008. jún. 10. 14:49
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszokat!!
2008. jún. 10. 15:11
 13/18 anonim válasza:
Szia! Egyetertek az elozo kommentekkel, de hozzafuznek par dolgot. Ugy tunik, hogy a baratai nem ujonnan szerzettek, hanem a kapcsolatotok elejen is megvoltak. A baratsagok joval hosszabb ido alatt alakulnak ki es mas alapokon nyugszanak, mint a parkapcsolatok. Raadasul ha az embernek parkapcsolati problemaja van, azt tobbnyire a barataival/baratnoivel beszli meg es ok segitenek neki (szerintem neked is). Termeszetes, hogy emiatt nagy becsben tartja oket, alkalomadtan vedi is oket massal, akar veled szemben is. Ez nem jelenti, hogy fontosabbak lennenek, vagy jobban szeretne oket, legfeljebb mashogy, de ok IS fontosak neki, mint pl. a szulei, vagy neked a te szuleid. Meg kell tanulni ezt elfogadni, megerteni es kulon kezelni magatoktol. Ehhez persze beszelni kell rola es mindkettotoknek valtozni kell. Mondok egy egszeru peldat. Az en barati korom elfogadta a parom es szeretik, mig engem nem fogadtak el az o baratai es en utalom oket (a ketto nem feltetlen fugg ossze). Mi vagyunk olyan viszonyban, hogy en ezt el is mondom neki, de ismer, mindekirol elmondom a velemenyem es nem feltetlen, mert bantani akarom, sot! De EZ a mi kapcsolatunkat nem befolyasolja es nem is szabad. Nem a barataitok miatt szerettetek meg egymast, illetve akkor is szeretett es akkor is szeretted, amikor nem ismertetek egymas baratait, pedig ok akkor is meg voltak. Ha o nem fogekony erre, inkabb mondd meg, hogy nem nyilvanitasz velemenyt, mert ot bantana, de ettol ot meg szereted. Semmikepp ne legy negativ velemennyel a baratairol, ha erre o erzekeny! Az, pedig, hogy neked azt mondta nem mentek, majd a baratjanak azt, hogy "majd megbeszeljuk", egyaltalan nem jelenti, hogy semmibe vesz! Ez egy diplomatikus valasz, amikor negyszemkozt el tudja mondani a baratjanak, hogy miert dontott ugy, hogy nem megy, anelkul, hogy megsertene (ne feledd, o IS fontos!). Ilyenkor lavirozik az ember, hogy a kecske is jollakjoon es a kaposzta is megmaradjon, tehat mindenkinek jo, DE ha nem venne figyelembe a velemenyed, egybol igent mondana, tehat NAGYON is jo helyzetben vagy! Remelem segitett...
2008. jún. 10. 15:38
 14/18 anonim válasza:

Ne haragudj, meg valami. Ezeket ferfikent irtam, es ne allitsd valasztas ele! Nagy hiba lenne,es igen nagy a veszely, hogy mig o nem is gondolna szakitasra, ezzel egybol kikenyszeritened, jobb esetben TENYLEG elkezdene gondolkodni! En is ezt tennem. Miert kene valasztanom? Gondolj bele. Barki mas, aki szereti (baratai, csaladja stb.) NEM kenyszeriti valasztasra, de te igen. Akkor szerinted mit fog gondolni, ki szereti jobban? :)

Nem kell szeretni a baratait, egyszeruen fogadd el. Neked nem kell talalkozni veluk, ha nem akarsz, de o hadd tegye. Az o baratai, nem a tiedek. Ha megis valasztas ele allitod, mivel ugy latom diplomatikus, lehet, hogy ideiglenesen kompromisszumkent "neked ad igazat", de ezzel olyan folyamatot inditasz el, aminek rad csak negativ hatasa lesz, es egeszen addig nem fogsz tudni rola (mas egyeb apro gondok lesznek), amig a villam be nem csap, akkor viszont mar keso lesz..

2008. jún. 10. 15:47
 15/18 anonim ***** válasza:

jaj nem ciki ha elérzékenyülsz!! ez olyan hülye klisé:S inkább aranyos h mennyire törődő vagy:)

amugy meg nem hiszem h tul sok ember szereti ha piszkálják a barátait mert az ugye egy kicsit öt i minősíti.mert amilyen barátaid vannak olyan vagy te is többnyire.

Ő nem szokta piszkéni a te barátaidat?

Szerntem ha szreted ezen lehet változtatni:) talan kedvesebben mond neki vagy ha aproság akkor inkább ne is mond.(tudom mindent megkell beszélni..de azért mégse.)

2008. jún. 10. 17:10
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó hozzászólást is, és örülök, h egy pasi is leírta a véleményét. Igyekszem megfogadni a jó tanácsokat, csak félek, h késő, mert ez nem az első összebalhézásunk. Én elfogadom a barátait, csak ő az enyéimet nem, erről nem írtam, de szerinte az én barátnőim vagy k...ák, vagy egyszerűen nem kedveli őket, pedig nekem is gyerekkori jó b.nőim...szóval bonyolult dolog ez...
2008. jún. 10. 17:23
 17/18 A kérdező kommentje:
Szeretnék még valamit kérdezni, a férfi nemű hozzászólótól: szombat óta nem beszélünk a barátommal, mert mindketten játszuk a sértődöttet, szerinted kezdeményezzek én? Neked, mint pasinak mi a véleményed? Félek, h nincs már esély a kapcsolatra
2008. jún. 10. 17:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Minden pasi szereti ha futnak utana...szerintem a tied is... szerintem keresd meg, de NE kerj bocsanatot
2008. jún. 10. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!