Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez az egész?

Figyelt kérdés

Egy évvel ezelőtt megismertem a szerelmem. Olyan hihetetlen szerelem volt közöttünk, amit álmomban sem gondoltam volna. Minden lehetséges módon bizonyította szerelmét, éreztem, láttam, tapasztaltam. (Ezt így képtelenség megjátszani) Már az elejétől kezdve nála laktam. Aztán jött az eljegyzés, és az álmok szövögetése, a nyári esküvő, a gyerekek, milyen legyen majd a ház, ahol meg fogunk öregedni stb. Én éppen munkát kerestem, a tartalékaimból éltem. Mindig biztatott munkaügyben, de azért többször előfordult, hogy ne menjek el akárhova, és "lehet, hogy bele fogok szeretni a főnökbe". Szóval a féltékenysége mindig jelen volt, és úgy gondoltam, hogy ha mindenben ennyire passzolunk, akkor ez legyen a legnagyobb problémánk. A nagy szerelmének betudtam, és elfogadtam. De azért voltak ebből eleinte viták, aztán a munkahelyén a kirúgás veszélye fenyegette, amihez eleinte pozitívan, de utána egyre pesszimistábban állt hozzá. Ezzel egyidejűleg jött a még több féltékenykedés. De nem akármire, hanem az előző kapcsolataimra. Csak neki éltem, és soha nem értettem, hogy miért emlegeti fel őket, mikor már közös sincs hozzájuk. (Én is felhozhattam volna neki, de mégsem tettem). Szóval már voltak veszekedések, de nem mondanám most sem, hogy olyan sok. Ha veszekedtünk, csak a féltékenységen, semmi máson. Másnap újra szerettük egymást és minden ment a régiben. Néha elkezdtem érezni rajta, hogy a lelkesedése alább hagyott. Hívott napközben, írta a szerelmes üzeneteket, ölelt, csókolt, de mégis valamit éreztem. Aztán december végén megkérdeztem, hogy megingott-e a kapcsolatunkban. Azt mondta, hogy „ahogy az utóbbi hónapokban(?) zajlott a kapcsolatunk”, úgy nem is akar esküvőt, de ne beszéljünk róla!, ő nem akar veszekedni, elege van már a veszekedésekből. Köpni-nyelni nem tudtam, és persze nem hagytam annyiban. Kérdezősködtem, de ő elkezdett veszekedni. Felháborodott, ideges és szomorú lett a kérdéseimre, amikre soha nem adott kielégítő válaszokat, és így indult útnak közel három heti veszekedés sorozat, amikor is majd minden nap ezen kattogott az agyam. Nem értettem a helyzetet, nem értettem, hogy mi történik vele. A féltékenység mellett tudni kell azt is, hogy komplexusai, önértékelési zavarai is vannak, amiket persze nem vall be, de a kapcsolatunkat végig kísérte a „majd úgyis találsz jobbat”, „ugye nem fogsz soha megcsalni?”, „nem vagyok jó az ágyban” – Hiába győzködtem, megbeszéltük, legalábbis úgy éreztem, és ő is ezt mondta, aztán pár nap kihagyás után újra kezdődött nála ez a mizéria. Egyik nap elmentem barátnőmhöz, hogy lenyugodjak, és ő is pihenjen kicsit. Azt gondoltam, hogy majd úgyis a karjaiba kötök ki, mert nem fogja bírni. Másnap értem jött, mondta, hogy hiányoztam, de másnaptól kezdve mint akit elvágtak. Bármiféle közeledésemet elutasította, hárította. A csókot, ölelést kikerülte. Egy újjal nem ért már hozzám, mikor is egyik este szakított. Mert ő nem bírja tovább, mert, hogy olyan nagy csalódás volt neki ez a sok veszekedés. Majd elájultam. Nem értem a mai napig, hogy mi történt vele. Nem tudom felfogni még most sem, és múlhatatlannak tűnik ez az érzés. Miért tehette ezt? Vannak sejtéseim, de ennyire el tud valakin hatalmasodni a féltékenykedés és komplexusok, hogy kiszeressen az igaziból? Minden normális ember csupán csak ennyi problémát találjon a kapcsolatában, már boldog.

A másik fontos dolog a történetben, ami szerintem nem hagyható figyelmen kívül:

Megkerestem a volt barátnőjét, és váltottunk pár levelet. Kiderült, hogy vele is ugyanezt csinálta. Ugyanez volt a forgatókönyv. Ugyanazokat mondta neki, ugyanúgy. Ugyanúgy féltékenykedett, ott is ugyanazokat mondta. Minden egybevág, és a lány még most egy év után sem tudja, hogy miért lett akkor vége egyik pillanatról a másikra…mint akit elvágtak.

Három hete szakítottunk, és úgy viselkedik velem, mintha soha nem történt semmi közöttünk. Mintha csak álmodtam volna. Lekezelő és flegma. Már mással van, ennyit tudok.

Még mindig nagyon szeretem. Ő volt az első férfi, akinek igent mondtam, és akivel a jövőmet szövögettem. Láttam rajta, hogy ő is szeret és mégis elhagyott. Akkor soha nem szeretett igazán, igaz? Vagy mégis ennyire elhatalmasodhat egy emberben a félelem?

Mi a véleményetek?

2013. febr. 3. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyszer mindennek vége lesz...sajnos

vannak kapcsolatok amiket látsz, hogy házasság stb.

De azoknak is már rég vége van csak nincs kimondva;)

2013. febr. 3. 11:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Kérem olyan válaszoljon, akinek az érzelmi intelligenciája meghaladja a "hát ez van" szintet. Köszönöm.
2013. febr. 3. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, elhatalmasodtak rajta a félelmek. A rózsaszín felhők után - amit a kapcsolat eleje jelentett - jöttek a félelmek, a féltékenység, mindig arra gondolt, hogy talán nem szereted stb stb a sok veszekedés pedig mindenkit megvisel és nem tud már úgy viszonyulni a másikhoz az ember, sok veszekedés után, mint előtte. Szerintem az egész probléma a személyiségéből adódhat, sajnos úgy tűnik eléggé elbonyolítottátok a kapcsolatot és ez töréshez vezetett. Sajnálom.
2013. febr. 3. 11:45
 4/7 canadafan ***** válasza:

"Lekezelő és flegma. Már mással van, ennyit tudok."

Ez eléggé árulkodó..

A barátod szerintem nem volt veled őszinte. Amikor így szűnik meg egy kapcsolat akkor nyilvánvaló módon van valami a háttérben, és ha már más nővel van akkor nem hiszem, hogy a "nagy félelmei" lennének azok.

Azt, hogy miket mondott figyelmen kívül lehet hagyni, mert a tettek beszélnek: elhidegült tőled, kommunikációs csatornákat zárta majd elhagyott - vagy már közben is megvolt neki a másik csaj vagy csak épp kapóra jött és így könnyebb volt kiszállnia a süllyedő hajóból. Sajnálom egyébként:(

2013. febr. 3. 11:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Vagy megcsalt esetleg! Érdekes, hogy a nagy csalódása után 3héttel már új nője van. Veled és az exbarátnővel is gondolom hamar létrejött a kapcsolatban a csúcspont és aztán olyan hamar le is csengett...

Bár nem tudom mennyi időről beszélünk,nekem úgy tűnik, hogy kevés időről....

2013. febr. 3. 12:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy nem csalt meg, ez ellenkezik az elveivel.

Az előző barátnőjével másfél évet volt együtt, azelőtt egy héttel szakított az azelőtti barátnőjével. Velem három hónapra rá jött össze, három hete szakítottunk, de már találkozgat egy másik lánnyal.

Nem tudom elfogadni. Ha valaki ennyire szereti a másikat, mint mi szerettük, az hogy hagyhat el valakit csak így? Hogy mehet tönkre valami, ami igazán el sem romlott? Hidegzuhanyként ért a szakítás, mert mindig úgy álltam hozzá, hogy hát most veszekedünk, de aztán kibékülünk, hiszen van olyan erős a szerelmünk, ez nem állhat az utunkba, megoldjuk. Eszembe sem jutott, hogy valaha ő képes lesz engem elhagyni. Még az esküvő lemondásának a napjáig is küldte a szerelmes üzeneteit. Csak egy kicsi lelkesedés csökkenés látszott rajta, amit mindig a munkájára fogott. Most azt mondja, hogy nem figyeltem rá, és nem adtam meg azt, amire vágyott. Az eszem megállt ettől a kijelentésről. Az a baj, hogy, ha ezt képes volt kétszer is megcsinálni ugyanúgy, akkor ott a fejében vannak a problémák. Szerintem beteg, de még ő sem ismeri be magának.

Most úgy érzem, hogy soha nem tudnék más férfit szeretni. Ő volt a mindenem. A jövőképemben csak kettőnket láttam, a családunkat. Összetörte a szívem,és ki tudja, lehet, hogy akivel most van, már ő is a nagy Ő neki. Nem értem, hogy láthatja így a kapcsolatunkat. Mindenkinek csak ennyi problémát kívánok, ami nekünk volt. Soha nem gondoltam volna...annyira fáj, hogy szétszakítja a mellkasomat. Három hete sírok, és néha, amikor úgy érzem, talán jobban vagyok, újra magamba zuhanok. Nem tudok enni, nem tudok létezni. Élőhalottként megyek az utcán, és még most is abban reménykedem ezek után, hogy egyszer hátha észhez tér, és rájön, hogy hülye volt. De valahol mégis tudom, hogy ő erre sosem fog rájönni. Gyűlölöm őt, amiért ezt tette velem, és olyannyira szeretem, hogy ha most felhívna, sírva borulnék a karjaiba.

2013. febr. 3. 12:19
 7/7 canadafan ***** válasza:
4-es vagyok. Erőt és kitartás kívánok neked, remélem mihamarabb túljutsz ezen és megtalálod azt aki igazán melléd való..mert innen kívülről úgy látszik, hogy nem az exbarátod az. Krva nagy közhely, de igaz..idővel a sebek begyógyulnak, sőt talán még értelmet is lelsz abban, hogy most miért kellett ennek így lenni. Legalábbis amikor engem értek 1-2 hasonló csapás azt évekkel később világosan láttam már, hogy miért úgy volt jó.
2013. febr. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!