Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Külföldi munkavállalás vs....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldi munkavállalás vs. Otthoni megélhetés?

Figyelt kérdés

6 hónapja élek németországban a párommal és családjával. Neki van munkája nekem nincs. Ez már huzamosabb ideje így van, és e nagyon zavar engem mert feleslegnek érzem magam. A szüleim is mindig mndják, hogy menjek haza végre, és kezdej el legalább egx nyelvtanfolyamot.Közben végig úgy vagyok, hogy próbálok munákt keresni, a szülei is segítenek nagíjából, de elég nehéz úgy h nincs megfelelő nyelvi ismeretem. Érettségi után jöttem ki dolgozni, 2 hnapig volt mini jobos munkám. De ősz óta megy a szenvedés. Egyszerűen sehol nem találok munkát nyelvtudás nélkül, voltam már próbanapokon takarítani stb.de nem igazán csípik, hogy nincs nyelvismereted. A gon az, hogy a párom nélkül nem szivesen utazom haza, és nehéz lenne nélküle élni a mindennapokban. Viszont kezdek bedepizni, és érzem azt, hogy unatkozom, kivagyok mindentől. E a negyed év belefért úgymond, de mostmár vágyok arra, hogy én is legyek valaki. Ha kintaradok, nézek még munkákat, próbálok mindenképp csinálni valamit, viszont ha hazamegyek szeretnék elvégezni egy szuperintenzív nyelvtanfolyamot, és közben valait dolgozni otthon addig is , aztán újra kijönni a szerelmemhez. Ti mit tennétek a helyemben? Teljesen tanácstalan vagyok.. A szívem aztmondja, hogy maradjak, az eszem meg azt, hogy szerelem ide vagy oda lépnem kell nekem is...

De annyi kétség gyötör...Vajon otthon lesz-e munkám, ha igen mi...mennyiért.... Itt kint jól élünk, mindenünk megvan, de több pénzre van szükségünk az egyetemeink miatt.

Viszont, ha hazamegyek a szüleim egyből elkezdik a csesztetést ogy láto lányom megmondtam bla bla...-.- ugyh erre sem vagyok kíváncsi.

2013. febr. 1. 18:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de nem valami okos dolog elköltözni egy adott országba úgy, hogy az ottani nyelvet nem beszéled.
2013. febr. 1. 18:53
 2/13 anonim ***** válasza:

1000szer inkább életem végéig dolgoznék külföldön,mint itthon.

Úgy számítom kb 20 év nyomorgás ott és abból már el lehet kezdeni egy komolyabb vállalkozást biztonsággal,hitel nélkül.Abból meg meg lehet élni.

2013. febr. 1. 18:55
 3/13 A kérdező kommentje:
A párom családja itt kint él, és neki nem volt más választása az egyeteme miatt, és én meg nem akartam elhagyni és vele jöttem ki. Folyamatosan tanulom a nyelvet, de én az a típus vagyok akinek kell egy nyelvtanfolyam vagy egy olyan ember aki elmagyarázza a nyelvet, magamtól nagyon nehezen megy. Az angollal akkora gondom nincs, de itt mindenképp előnybe részesítik a németet.
2013. febr. 1. 18:56
 4/13 anonim ***** válasza:

Melyik városban laksz?

Van sok helyen nyelvtanfolyam külföldieknek.

2013. febr. 1. 18:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Már utána érdeklődtem, hogy milyen lehetőségek vannak munkavállalóknak a nyyelvtanulásban, és a gond azz, hogy egyrészt németül van a tanfolyam:)meg azthiszem valhol volt még angolul is, de azért mégis csak nehezebb egy alapból külföldi nyelvet nem anyanyelven megtanulni:S

Freisingben élünk Dél-németország.A tanfolyam Münchenben van, ami nem is lenne gond mert busz+ S-Bahn de a lényeget leírtam:/...

2013. febr. 1. 19:00
 6/13 A kérdező kommentje:
A gondom az, hogy a páromat nem akarom itthagyni....Egyszerűen a tudat is kikészít, hogy egyedül lennék hónapokig:( Viszont ez úgy érzem a késöbbiekben megtérülhet:/
2013. febr. 1. 19:05
 7/13 anonim ***** válasza:
A Fészen van egy pár Müncheni Magyarok "FÓRUM" lépj be oda ott biztosan tudnak neked segíteni.
2013. febr. 1. 19:25
 8/13 anonim ***** válasza:
2013. febr. 1. 19:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Tesómék is kint élnek 3 éve és ott tanulták meg a nyeévet ilyen tanfolyamon meg úgy használat közben..

Szerintem nem lesz gond, csak egy picit szánd rá magad :)

/amúgy én sem bírom a németet, inkább az angol/

2013. febr. 1. 19:34
 10/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a segítségeteket:)!

Hehe, fnt vagoyk a müncheni magyarok oldalon, a németországi munkalehetőségek oldalon és ég egy site-on :D a fészbukon bellül:D

Azokat folyton böngészem:)

Köszi azért, és lehet igaz, hogy így lehet a legjobban tanulni, hogy hallja az ember, és helben tanul meg mindent, anyanyelvű emberek szájából. Hát nem könnyű szitu az biztos:/ :)

2013. febr. 1. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!