Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet boldog egy kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet boldog egy kapcsolat sex nélkül? Találhat valaki egy olyan partnert aki szex nélkül is kitart és szeretni?

Figyelt kérdés
Csak mert a mai világban esküszöm, hogy a szerelem lassacskán egyet jelent a szexel. De mi van ha valakinek nincsen rá szüksége,(pl. én) csak a másikat szeretné szeretni, a lelkét, stb. testi örömök nélkül. A mai világban ilyen létezik? Vagy mindenkit állati öszön vezérel?
2009. szept. 2. 00:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mellesleg az ember rendszertanilag az állatok országába van besorolva, tehát az ösztönei is állati ösztönök. Csak van annyira fejlett faj, hogy rájött, ez élvezetes, tehát nem csak az utódnemzés céljából kéne csinálni. Ezt most nem úgy értem, hogy úgy csináljuk, mint az állatok, de hasonlóság van. "Annyi", hogy az ember szexuális életében általában jelen van a kötődés és a szerelem is. Bár ez több fajnál is így van. ( Vannak, olyan állatok, akik egy életre választanak párt, és nem csak az utódnemzés céljából szexelnek. ) Tehát ha valaki, egyáltalán nem kívánja, nem akarja csinálni, az valamilyen szinten biológiai selejt, mert nincs meg benne az egyik legfontosabb ösztön.
2009. szept. 2. 15:25
 12/18 anonim ***** válasza:
Ja, itt nem arról volt szó h az ember nem kívánja, csak azt h k.rvára sokadrangú dolog, mert a lélek fontosabb......ódivatú persze, csak nem vagyunk állatok, szerintem
2009. szept. 2. 15:28
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha azt írja, hogy nincs rá szüksége, és testi örömök nélküli kapcsolatot akar, valószínű nem kívánja, mert ha kívánná akkor nem akarna szex mentes kapcsolatban élni. Mellesleg ha van egy barátod/barátnőd, akivel jól megvagytok, szerintem nem jelent gondot, ha van szex a kapcsolatban, sőt. Az pedig, hogy sokad rangú. Kinél sokad rangú ? Ki nézi csak a szex részét a dolognak? Az akivel, nem jó a kapcsolat, esetleg nem is jártok. De feltételezem, hogy ha valaki ennyire csak a lelki örömökre fekteti a hangsúlyt , akkor az csak azzal fog szexelni, akivel szeretik egymást. itt pedig nem értem, miért ne legyen szex. Természetellenes. Ha pedig itt is baj, hogy sokad rangú, akkor a kapcsolattal nem minden oké. Ergo, úgy kell alakítani, hogy meglegyen a kettő közti egyensúly és egyiket se vigyük túlzásba.
2009. szept. 2. 20:49
 14/18 Thurston ***** válasza:
58%
Pontosan. A testi és a lelki része egy kapcoslatnak ugynaolyan fontos. Nagyon bölcsnek hat ez az erkölcsös vergődés, amit műveltek, de valójában cska arról van szó, hogy nem találjátok meg a szépséget a szexuáalitásban. Ha csak egy sokadrangú dolognak tartjátok, egy állati ösztönnek, akkor pont hogy ti vagytok a primitívek.
2009. szept. 2. 21:11
 15/18 anonim ***** válasza:
35%
21:11-es most mit oltasz másokat? tudtommal senki nem oltott eddig senkit ennél a kérdésnél, mert más a véleménye, erre te elkezdesz...látod ez az igazán primitív dolog, te vergődő barom
2009. szept. 2. 22:01
 16/18 Thurston ***** válasza:
28%

Ez nem oltás volt. Ez egy szimpla véleménynyilvánítás volt, aminek ugye nyilván volt célja, és értelme. Egyáltalán nem neked céloztam. Csak leírtam azt, hogy mi az oka annak, hogy valaki így gondolkodik. Ha te ezt személyes támadásnak fogtad fel mégis, az a te hibád, amivel tulajdonképpen csak megerősíted a "diagnózist". Annyit jelent, hogy meg sem próbáltad értelmezni a mondandómat.

Tipikus fórumhisztérika vagy, aminek a legfőbb ismertetőjele ugye az önostorozás. Már az egyik korábbi válaszodban is elkezdted a saját arcodat pofozni, mivel ugye a fórumhisztérika hiedelme szeritn az előre bemelegített arcán nem csattan akkorát a pofon. ("Persze, most jön a "beteg vagy", h "hülye vagy", "gondjaid vannak", "prűd vagy""... <- Az említett arc-bemelegítés.)

A fórumhisztérika úgy működik, hogy valami miatt szarnak érzi az életét, és megpróbál ehhez önigazolást keresni. (Alap pszichológia.) Ebből kifolyólag a hisztérika úgy ismerhető fel legkönnyebben, ha tetszőlegesen beleírjuk egy témába, hogy "Köcsög.". Nem válaszként akármire, nem célozzuk senkinek, csak úgy magában. A fórumhisztérika majd egyből magára veszi, és elkezdi osztani az észt, hogy a másik fél mennyire primitív.

Szakdolgozatot írtam erről a témáról, és te tökéletesen beleillessz ebbe a kis sablonba. :)

2009. szept. 2. 22:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Nagyon jó gondolatok. Nyilván tudod, hogy ő maga nem fogja venni a fáradságot arra, hogy megértse amit itt leírtál, de így pszichológus szemmel nézve zseniális ez az egész. Valóban elképesztő arányban fordulnak elő ezen az oldalon a hasonló esetek, és mi is beszélgettünk már erről a tanszéken, de mindeddig nem volt hivatalos neve a jelenségnek. :D
2009. szept. 2. 22:16
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a vegyes válaszokat, érdekes volt olvasni a véleményeket. Azonban a többség azt írja, hogy a szex a szerelem, legbelsőségesebb formája, igen ám, csak sok férfi tisztelet a kivételnek, sima testi élvezet miatt szexszel, na akkor mi ez ha nem állati ösztön? Bár nem is nevezném annak, mivel az állatoknál nem minden "selejtnek" lehet utóda és nem szórakozásból csinálják, örömszerzés gyanánt. Mindegy, biztos, hogy velem van a baj, e téren de szerintem van egy magasabb szint ami üti a testi örömeket, mivel van más helyette.
2009. szept. 3. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!