Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha én is és a lány is szájfájó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha én is és a lány is szájfájósak vagyunk attól még tudunk anélkül csókolózni hogy ne jelenjen meg a herpesz?

Figyelt kérdés
2013. jan. 18. 21:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést egyébként én is fel akartam tenni.........................
2013. jan. 18. 22:19
 12/16 PureGame ***** válasza:

Általában:

A herpes simplex vírust majdnem a lakosság egésze (!) hordozza. Az esetek kb 90%-a tünetmentes. Emberről emberre terjed. Herpes virusnak két fajtája van a HSV-1 és a HSV-2. Mindkettő esetében kialakulhatnak tünetek. Tünetek kialakulhatnak a szájüregben, az ajkakon és közelében, szemen, de az orrüregbe is átterjedhet, sőt a nemi szerveken is megjelenhet. Változó kinél mekkora felületen.

Magam is hordozó vagyok, olykor nálam is megszoktak jelenni a tünetek az ajkam (száj) körül. Sőt, volt olyan barátnőm, akinél szintén időnként megjelentek a tünetek, függetlenül tőlem. A kérdésben a "szájfájós" kifejezést nem tudom értelmezni, csak sejtem, hogy a herpesre utal, de javítsatok ki, ha nem.

Tanács ajak herpes esetén, megjelent tünetnél:

kerüljétek az orális szexet, puszit, csókot csak arra a részre adjatok, ahol nem jelent meg. Ha teheted, a megjelenés folyamán szívószállal igyál. A barátnődet még a kiújulás előtt tájékoztasd, hogy megjelenhet nálad. Ez nem szégyen.

Kezelés:

általában 6-10 nap alatt eltűnik, a tünet korai felismerésénél ha kezeled 2-3 napig zoviraxal, majd a további napokon neogranormonnal, lerövidíthető a dolog. (nekem ez bevált, de tuti módszer nincs. Egyéni mindenkinél)

Megelőzés:

Kerülni kell a fertőzött dolgokat.. Néhány példa: gyógyfürdők, koszos edények, de ezek is egyénenként nagyon változók. Nálam pl a sós (!) popcorn is kihozhatja.

Megjegyzés:

Új kapcsolat kezdetén, kiújulhat a partner miatt, de ha sokáig lesztek/vagytok együtt, a szervezeted megszokja a "barátnődet" és nem fog megjelenni. (nálam ez a tapasztalat)

2013. jan. 19. 18:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Milyen jól leírtad. neogranormon is jó például? Ezt nem is tudtam.

De kicsit én is megijedtem most - amíg megszokja az ember a másikat új kapcsolat esetén. :) Egyébként igazad lehet. Hát én se dobnám ezért a másikat az biztos.

Viccesebben felfogva: egy okkal több az elején sűrűn csókolózni! :))) megszokni a másikat!

2013. jan. 19. 18:35
 14/16 PureGame ***** válasza:

Neogranormon hámosításban segít, előtte mindenképpen zoviraxot ajánlom. De ismétlem, nincs tuti módszer. Amikor már érzed, hogy kezd fájni, esetleg megjelenik a bőrpír, rögtön zovirax, majd 3 nap után neogranormon. Ez csak gyorsítja a lefolyást.

Herpes miatt feladni egy kapcsolatot vagy éppen nem belemenni, butaság.

2013. jan. 19. 18:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Én a zoviraxot, a telvirant ismerem kenőcsbe, de jó a telvirannak a tablettája is, mert ugye belülről is jön. És még a cink paszta is nagyon jó (elég nagy kiszerelésbe adják) hámosítás miatt - mennyiségéhez képest elég jó árban van.

De köszi az általad megírt ötletet.

Kíváncsi lennék a kérdező mit használ.

2013. jan. 19. 19:22
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm emberek, igazán kedves a segítségetek!
2013. jan. 21. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!