Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátomat most műtötték. Legyen bűntudatom, ha kezd idegesíteni? (lent)
ha betegek a férfiak szerintem a többségük hajlamos erre :)
legyints rá egyet, ne legyen bűntudatod, mert idegesít, ha nincs komoly baja és mégis panaszkodik, hagyd rá
Magadból indulsz ki.
Én évekig voltam beteg, és voltak fájdalmaim.
Volt egy időszak, mikor kifejezetten büszke voltam arra, amit kiálltam, és volt bennem egy olyan, hogy "te bezzeg ezt nem tudod". Csúnya ezt így leírni, de arról volt szó, hogy ebben volt egy rejtett irigység az egészséges emberek felé. Nem tudtam empatikus lenni, és mindig magamból indultam ki, a magam mércéje szerint mértem a másik fájdalmát.
Sose tudjuk, a másiknak, hogyan fáj, hogyan örül, és hogyan boldog, vagy pontosan, hogyan esik jól.
Azt lehet tenni, hogy nem magadhoz hasonlítod, hanem kedves vagy, és nem vársz el tőle semmit, pláne nem sértődsz meg azon, hogy rád mordul, mert nem tartotta viccesnek amit mondtál. A haragja nem neked szól, hanem a fájdalom teszi ezt vele. Amit: mindenki másképp él meg, akkor is ha látszólag ugyanaz történt két emberrel.
Légy empatikusabb, és kicsit nézz magadba, nem vagy-e kicsit önző. Ezt tudom javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!