Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amióta a barátom megtudta hogy terhes vagyok, azóta szinte nem is beszélünk és szakítani akar velem. Volt amikor azt mondta hogy vetessem el, de én nem szeretném. Mit tudnék tenni?
Én sosem vetettem volna el, felnevelném egyedül. Gyerektartást se kérnék. Rossz érzés lenne a gyereknek, egy olyantól, akinek nem kellett.
De nem is láthatná az apa, ha nem kellett neki.
Akarod te a gyereket annyira, hogy az elég legyen 2 személy helyett is?
Mit tudsz tenni?Gondolkozz el, hogy tudod-e biztosítani a gyereknek legalább az anyagiakat..
Utolsó, csak részben értek egyet. Én nem tudtam volna elvetetni akkor sem, ha csak én, az anya leszek neki.
Nem a dupla szereteten a hangsúly, hanem, hogy ilyenkor akár az anya, akár az apa próbálja legjobb belátása szerint, ne egyoldalúan nevelni a gyereket. Szerencsére láttam erre jó példákat a környezetemben.
Bár változó, ha elváltak a szülők, olyankor jobban megsínyli a gyerek, mivel ilyenkor az anya gyakran áldozatszerepet vesz fel és túlzottan ragaszkodni kezd a kicsihez, vagy ellenkezőleg, az apa vétkeit benne látja, bünteti ("olyan vagy mint apád" szindróma). A kettő együtt még rosszabb, összezavarja a gyerek identitását, énképét.
Ha a nő tudatosan vállal egyedül gyereket, ez nem áll fenn, kiegyensúlyozottabb a helyzet.
A védekezésnek közös megegyezésnek kellene lennie. Nem lenne szabad sem a nőre, sem a férfira gyereket "erőltetni", ha nem akarja.
Esetleg azt tudom elfogadni, ha a nő teherbe akar esni, feltétlenül, de aztán nem "tukmálja" az apára, hanem felneveli egyedül, de még ez sem tisztességes.
Ki nem akart védekezni? Ha a fiú nem, még akkor se lett volna szabad hagyni!
Ha egyedül is fel tudod nevelni, tartsd meg. Ha a barátod nem akarja, nem kényszeríthet rá, hogy elvetesd, de te sem tudsz mit csinálni, ha ő nem akar gyereket.
Akik megjegyzést tettek, hogy miért lett terhes, nem tudhatják, hogy hogy védekeztek. Ha egy férfi nem akar gyereket, akkor huzzon gumit és ne a nőtől várja, hogy gyógyszert szedjen. Egyik védekezési mód sem 100%-os, így meg volt az esély, hogy terhes lesz a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!