Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő? Kétségbe vagyok esve, és nincs ötletem.
Halyzet az, hogy már majdnem 4 éve vagyunk együtt (az egyetem kezdete óta), és úgy volt, hogy most nyáromn eljegyezzük egymást.
A probléma a következő: összevesztünk azon, hogy én úgy gondoltam, hogy a jegygyűrt felesben vesszük meg, Ő meg inkább úgy, hogy nekem kell megvennem (hisz ez a szokás, csak erről nem tudtam). Most úgy érzi, hogy nem bezsülöm, és megaláztam.
Most ott tartunk, ogy nem lesz eljegyzés, és szüneteltetjük a kapcsolatunkat. Csak attól tartok, hogy minnél többet várok/ várunk, annál inkább lebeszéli magát rólam :S
Valami monumentálisat kéne csinálnom, hogy meggyőzzem az ellenkezőjéről. Az már meg volt, hogy utólag egveszem a gyűrűt, és megkérem, de nem volt sikeres... Most hogyan tovább?
hát most joggal gondolhatja rólad hogy egy spur genya vagy :D
de azért egy 4 éves kapcsolatot tán csak nem így zár le. Ha meg így zárja le, lehet jobb is hogy nem lett még komolyabb, azért ez nem egy olyan dolog amiről ne lehetne leülni beszélgetni.
Amúgy, de most komolyan, ez a hülyeség hogy felesbe jegygyűrűt, honnan a fenéből jutott eszedbe?
Van az a repülős megoldás, ami a filmekben, amikor az égre írja ki egy repülővel, hogy "Hozzám jössz?" vagy valami ilyesmi, vagy az ablaka előtt sok sok rózssziromból írd ki ugyanezt. Vagy írj neki egy dalt, és énekeld el éjfélkor zenészek kísérhetnek... Vagy írj neki verset az érzéseidről. De az is jó, ha elmondod neki, hogy mennyire bánt az egész ahogyan alakult, és keresed a megoldást, hogy mivel engeszteld ki, és javítsd ki, és mond el neki milyen fontos neked Ő, és hogy nagyon szereted.
Sok sikert!!
Hát én is úgy rudom, hogy a vőlegény veszi a gyűrűt.
Hát ennél biztosan kell majd nagyobb áldozatot hozni.
Eszembe ut a skót vicc:
Találkokzik a barát a barátjával Athénben. Megkérdezi: Te mit csinálsz itt? Nászúton vagyok válaszolja. És a feleséged? ő már járt itt- mondja a skót.
Szóval aki sóher. soha nem lesz boldog.
Ha tevednék, akkor meg szeretet kell. Szerelem is, hit is. A szeretet ad, áldozatot hoz, a másik boldogságát keresi.
Ha nincs meg az alap mire építtek?
Ha nincs bocsánat mi lesz holnap? Válás? Azért meg nem érdemes házasodni.
Mit viszel a házasságba? Lelki kincseket? Szeretet, hit, remény? Tartás, szorgalom, őszinteség, hűség?
Karakter legyél és szeress. Fog menni Istenbe vetett hit nélkül? Nem!!!!!!!!!!
Miért 50% a válási arány.
Az alapok hiánya miatt. Hitetlenség és szeretehiány miatt!!
Nem kellene így lennie.
Nem jó homokra épíreni mondaná Jézus. Sziklára kell!!!!!!
B.Gy.
Ennyi baromságot, mint ez az utolsó összehordott itten.:D
Hát nézd, az eléggé gáz, ha emiatt akár eszébe is jut a nőnek hogy megszakítsa veled a kapcsolatot. Besz*rás... Az egy dolog, hogy ki hogy gondolja, felesben vagy nem felesben lenne a fair, de hát könyörgöm, el akarjátok jegyezni egymást, mert elvileg már sok megpróbáltatáson túl vagytok és mindet kibírta a kapcsolatotok, erre fel egy ilyen kis pitiáner ügy ekkora bombát robbant? Na nee...azt javaslom, menjetek vissza az alapokhoz, és kezdjétek elölről, vagy viszlát, de hogy eljegyzés???
Fingani azért mertek egymás mellett? Vagy káromkodni? Vagy azért is rádszól?
Az én véleményem amúgy az, hogy egy jegygyűrű, eljegyzés két ember dolga, ezért igenis mindketten vállalják összes nyűgjét baját, segítsenek egymásnak mindenben, fifti fifti, szerintem abszolút korrekt, ha a jegygyűrűt is felesben veszitek. Ha nem egyezik bele a nő, pláne így kiborul rajta, annak bizony erőteljesen a pénzed kell, persze nem azt mondom, hogy nem szeret, csak hát..érted..
És ez nem skótság, ez _korrektség_. Már rég nem a lovagkorban élünk, ma már a nők is egyenjogúak, ők is dolgoznak, nem az van, hogy a nőnek nincs pénze ezért a férfinak kötelessége őt eltartani és elhalmozni minden jóval... Régen talán divat volt ez, ma már idejétmúlt elképzelésnek tartom (más kérdés, hogy a házasság intézményét is, de ha már házasság, az is legyen normális keretek közt).
Egyszóval szerintem elég anyagias a hölgyemény, ha ilyenen ennyire fennakad, számíts rá a későbbiekben, ha esetleg elveszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!