Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beteges féltékenység, van kiút?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beteges féltékenység, van kiút?

Figyelt kérdés
Anyukám az előbb hívott fel gyakokorlatilag zokogva, hogy apámnál megint előjött a beteges féltékenysége. Konkrétan a vejére (nővérem férjére) féltékeny. Egy házban laknak, két külön szinten. Apám nem alkoholista, de néha megissza a magáét és olyankor ad szót az ilyen hülyeségeinek is. 1000% hogy semmi oka nincs rá, és amikor kérdeztem tőle hogy mi a bizonyítéka akkor az volt a válasz hogy "olyan jól csinálják, hogy nem hagynak nyomot".. ez tényleg beteges és elkeserítő. Anyám már mondta hogy szivesen elmegy akár hazugságvizsgálatra vagy akármi, de apámnak szerintem az sem lenne elég, biztos azt mondaná hogy becsapják a gépet. Szóval mit lehet tenni?? Fiatal korukban sosem volt ezzel baj, végigszenvedték az életüket és most hogy lehetne egy kis nyugalmuk, apám bekattan és az egész család életét megkeseríti. Mit lehet ezzel csinálni, mondjatok valami okosat, mert semmi ötletem. Orvos? Váljanak el? Adják el a házat?
2009. júl. 7. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nos, szerintem nem ártana az orvos. Nem azért mert apud bolond lenne, hanem mert a szakember tényleg segíthet. Pszichológus? Lehet, hogy jót tenne neki ha ki tudná beszélni ezeket a problémákat. Egy szakember ebben sokat segíthet, mert tudja hogyan kell kezelni a problémát.
2009. júl. 7. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Arra még nem gondolt senki, hogy nem feltétlen az apukád a hibás? Nem akarok ítélkezni senki felett, de lehet meg kellene vizsgálni a másik oldalt. Elképzelhető, hogy apukád azért érzi így, mert édesanyád keveset foglalkozik vele, vagy nem úgy közeledik hozzá, mint régen. x éves házasságokban előfordul, hogy az egyik fél megszokásból van a másikkal, de a másik többre vágyik. Mielőtt elmennének orvoshoz, sztem nem ártana leülnie anyukádnak apukáddal komolyan beszélgetni. Többet fog érni, mintha vki beleavatkozna a dolgaitokba. Meg kell kérdezni édesapádtól, hogy mégis mire alapoz. édesanyádnak meg sztem több figyelmet kellene felé fordítani, nem csak a hétköznapokban, hanem az ágyban is (bocs, ha picit vurgális) Sőt lehet jót tenne, ha lehetőség szerint elmennének kettesben vhova pihenni kicsi. nem kell rögtön külföldre rohanni, elég ha kerestek a közeletekben vmi olcsó kis szállást, ahol nyugalom van és ahol csak egymásra figyelhetnek. Aput meg rá kell beszélni, hogy egyezen bele a kis pihenésbe vagy egy komolyabb beszélgetésbe.
2009. júl. 7. 12:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Második válaszolóval teljesen egyetértek.

Azonban: lehet, hogy apukád tényleg teljesen ok nélkül féltékenykedik, értem ezen, hogy anyukád odafigyel rá, sokat vannak együtt, sokat beszélgetnek stb. Ez esetben tévképzetei vannak. Ez már orvosi eset.

2009. júl. 7. 13:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen féltékenység azért ritkán van teljesen ok nélkül, pl. anyukád csalta meg korábban? Vagy adta jelét annak korábban, hogy más férfiak érdeklődése jól esik neki? Ha igen, és ráadásul apád előtt, akkor érthető a féltékenység, főleg ha a házasságuk se az igazi már.
2009. júl. 8. 17:25
 5/8 anonim válasza:

Szia!

Figyelj csak!

Az én párom is betegeseb féltékeny volt.

A féltékenység a függőbetegségeknek egyik nagyon jellemző tünete. Az a megissza a magáét mit jelent?

Megmondom, miért kérdezem. Vannak olyan alkoholbetegek, akik tudják, érzik, hogy nekik nagyon veszélyes alkoholt inni. Ezért óriási erősfeszítést tesznek, hogy csak ritkán igyanak. Ők az úgynevezett száraz alkoholbetegek.

Rájuk kifejezetten jellemző a féltékenység, aminek abszolút semmi alapja sincs.

Tapasztalatból mondom, nagyon sok formáját láttam az alkoholbetegségnek, érintett vagyok, többszöri ágon.

Rengeteget tanultam az Al-Anon családi csoportokban, megtanultam, hogy működikk a rendszer, hogy lehet kijönni belőle.

Ha édesapád nem hajlandó lépni, szerintem kezdjétek azzal, hogy elmentek egy gyűlésre sok barátságos ember közé

www.al-anon.hu-n találtok gyűléslistát.

Nem kerül pénzbe, nem szekta, csak rengeteg tapasztalat, erő remény van ott. Nem kell feladni semmit, tanulni kell, hogy ezek a dolgok hogy működnek.

Nincs rémesebb érzés, mint amikor a kedvesed égbekiáltó marhaságokat beszél.

Volt olyan, hogy 3 órán keresztül hallgattam a fantazmagóriáit arról, hogyan csalom meg egy kollegával (akitől irtóztam :-))

Az alkoholbetegségről csak annyit, hogy a gyakran a legbecsületesebb, legtörekvőbb, legmaximalistább, leggyengédebb, nagyon zárkózott embereket támadja meg. Felejtsd el a hajléktalan sztereotípiát!

A száraz alkoholbetegeknél nagyon jellemző, amit leírtál. Ne ijedj meg, attól még nagyon jó ember az apukád, és jót érdemel. Meg az anyukád is.

Szeretettel!

2010. jan. 19. 23:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt a baromságot, semmi köze a féltékenységnek az alkoholhoz... Kb annyi mint a székrekedésnek ahhoz, hogy hányat tüsszentettem aznap...A féltékenységet mindig az önmagunkban és-vagy a másikban való bizalomhiány okozza. A fő kérdés az, hogy mi ennek az oka. Ha ezt sikerül megtalálni és megbeszélni-lekezelni, akkor elmúlik a féltékenység is. Ennyi!
2010. jan. 20. 09:33
 7/8 anonim válasza:

Szerintem az rendben van, hogy neked más a véleményed, de a másik jelenség bizonyítottan fennáll. Jellemzően sok ilyenről tudok, mert specializáltan ilyen típusú gyógyuló közösség tagja vagyok.

Én sem barmozlak meg, csak mert szerintem tákéjozatlan vagy.

Biztos a tiedben is van igazság alap.

2010. jan. 20. 20:37
 8/8 anonim válasza:
Mert tetszik, nem tetszik LÉTEZIK az alap nélküli már majdnem betegség jelleget öltő féltékenység.
2010. jan. 20. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!