Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy kellene ezekre reagálnom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kellene ezekre reagálnom?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt. Komoly a kapcsolatunk, de van néhány olyan megnyilvánulása, amit nem tudok mire vélni.

Az egyik ilyen, hogy mostanában egyre többször hozza fel, hogy fél attól hogy nem "éltem ki" magam és ez akkor fog vissza ütni, amikor már gyermekünk lesz és akkor fogom elhagyni és szórakozni járni. (Ennek semmi alapja nincs és az is biztos, hogy nem fogok akkor megőrülni ha gyermekünk lesz. Már nem vágyok bulikra, pasizni stb. Én úgy érzem kiéltem magam az egyetem évei alatt. Csakhogy ez meg sem közelíti azt, ahogy ő élt. Másnap egész életébe nem kerül annyi nővel kapcsolatban mint párom a "kiélése" időszakában. Falta a nőket és nem akarta lekötni magát.

(Ő/30 éves, Én 24) Ami miatt egyre többször előkerül ez a téma, hogy megismerkedtünk egy csapat ilyen nővel akik 40 éves koruk ellenére úgy viselkednek, mint a 20 évesek. Van , amelyiknek van gyereke otthon hagyja, de van aki még mindig pasizni jár szórakozóhelyekre. És minden hétvégét szórakozással töltenek. Számomra ez visszataszító és rémisztő is, nem akarok 40 évesen pasikra vadászni. Ezt párom is tudja, és ismerhetne ennyire már, de azt mondja én nem tudhatom mit fogok érezni 40 évesen.

Volt már olyan, hogy félig viccesen/félig komolyan közölte, hogy mi lenne ha nyárra szakítanánk és kiélnénk magunkat. Először nem tudtam hova tenni, majd arra gondoltam lehet ő akar szakítani és így célozgat rá és lehet neki van szüksége "kiélésre". Mondtam neki, ha szakítani akar mondja meg és azt csinál amit akar. Ez persze nem tetszett neki és azt mondta ő csak engem akar. De mégis rosszul esett, néha úgy érzem már kezd az agyára menni ez a téma.

De akkor mégis miért csinálja ezt? Miért mond nekem ilyeneket? Lehet, hogy nem boldog mellettem?

2012. máj. 10. 13:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem minden ember félelme a saját gyengesége miatt vetül ki. Adott a problémád. Fordítsd át erre, mait az előbb felvázoltam. Ő attól fél, hogy majd te fogsz "megőrülni" holott semmi oka nem lenne ettől tartani mivel nem olyan a vérmérsékleted egyszerűen és szerintem egyszer sem tettél semmi olyat felelőtlenül amiért oka lenne gyanakodni. Ehhez képest, ő ismeri magát, tudja hogy mivel jár az ilyen kiélős dolog és hogy igazából ezeknek csak akkor van vége amikor az ember lenyugszik és önként véget vet ennek. De vajon ki tudja előre hogy ez csak átmeneti pihenőpálya vagy végleges? Csak az egyéni döntés ami mérvadó, hogy ki mennyire tudja megállni ezeket a dolgokat, mert valljuk be: időnként mindenki lehet mélyponton, olyankor különösen gyakran mélázunk el életünk jobb időszakain, nosztalgiázunk ami nem gond mert átlendít de meg kell maradni elméleti síkon.

Az a véleményem hogy ő valójában nem téged félt, hanem magát kérdőjelezi meg. Tehát hogy vajon ő képes lesz-e egy ilyen nagy horderejű dologra? hogy kitartson melletted, és a leendő gyereketek mellett bármikor és éveken keresztül. Megállja-e a helyét? Férfiként ugye még nagyobb súly nehezdik a vállára, érthető ez, csak lássa be miről szól ez az egész és próbálja ne félvállról venni. Mindenkiben vannak kétségek szerintem de az mutatja a felnőttségünket ha szembenézünk velük és legyőzzük őket ezáltal megerősödünk és kivívjuk a másik tiszteletét évek kemény munkájával.

2012. máj. 10. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Annyiban igaza van, hogy nem tudhatod, mit vált ki belőled a terhesség és a szülés, sajnos a hormonok játéka elég fura dolgokat eredményezhet.

Viszont a célozgatásai nekem is úgy tűnnek, hogy inkább ő akarná kiélni magát gyerekvállalás előtt.

2012. máj. 10. 14:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg pontosan ő az, aki nem élte még ki magát, de megpróbálja ezt rád vetíteni. Épp jól jön, hogy megismertetek ilyen viselkedésű nőket, akiket alapul vehet.

Másrészt minden viccnek legalább a fele igaz, így ha valaki durva dologgal viccelődik, de a másik megsértődik, tud arra hivatkozni, hogy "csak viccelt".

Nem mondom, hogy nem boldog melletted, nem ismerlek titeket, de talán még mindig nem akarja lekötni magát.

Egy szerelmes ember nem akarná nyáron kiélni magát...

Őszintén kívánom, hogy mielőbb láss tisztán !

25L

2012. máj. 10. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!