Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire "kell" ismerni a másik embert ahhoz, h. lefeküdjél vele? 19/L (még szűz)

Figyelt kérdés
Oké, persze, nekem kell éreznem, h. mikor akarok lefeküdni először a barátommal. Itt most nem is ez a kérdés. De mindenhol azt hallom/olvasom, h. a szexhez az kell, h. megismerd őt. Pl. nem jó mondjuk 1 hónap után, mert akkor még nem ismered eléggé. De mennyire kell ismerni? Vagy mit értenek ismeretség alatt? Tudom, h. mi a kedvenc filmje, zenéje, stb? Vagy mi?

2012. ápr. 11. 15:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem kell túlkomplikálni a dolgot. Nem is arról van szó, hogy mennyire ismered, hanem arról, hogy le szeretnél-e vele feküdni vagy nem. Ha úgy érzed, hogy még túl korai lenne, nem vagy biztos benne, hogy nem bánnád meg, akkor még várj vele. Amennyiben nincsenek benned kétségek és szeretnéd kipróbálni, akkor hajrá :)
2012. ápr. 11. 16:46
 12/21 anonim ***** válasza:

Annyira ,hogy akár az életemet is rábíznám és el is tudnám vele képzelni,sok kipróbált együtt megélt helyzet,melyben megmutatkozik képmutatás nélkül(amikor már kicsit megszokott téged és a valós arcát adja nem a rózsaszín kábulat beszéltet minket),hogy bánik velem,mennyit jelentek neki.kb 1év nálam.

22l

2012. ápr. 11. 19:46
 13/21 A kérdező kommentje:
utolsó: Hát igen, az lehet, h. 1 év alatt ismered meg igazán. De azért 1 évet nem szeretnék várni az első szex-szel.
2012. ápr. 12. 07:51
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire?

Annyira, mint saját magadat (vagy még jobban:-). Annyira, hogy biztos lehessél benne, hogy képesek vagytok a teljes hűségre, az elköteleződésre (házasság), a közös családalapításra. Biztos legyél benne, hogy gyermekeid méltó apja lesz, hogy nem fog/fogod megcsalni, vagy nehézség idején elhagyni).

Miért?

1. A szexualitás a legmélyebb, legszorosabb, legelkötelezettebb SZERETETKAPCSOLAT megélése, testi kifejezése. Nem okos dolog megosztani titkaidat, bankkártyádat a villamoson melletted álló/ülő idegennel, még akkor sem, ha jól el tudsz vele beszélgetni... Nem sokkal nagyobb kincs számodra a saját tested?

2. Akkor szabad lefeküdni valakivel, ha a pillanatnyi élvezetvágynál többet jelent számotokra a másik feltétlen elfogadásának és saját magatok teljes odaajándékozásának a vágya és öröme. A nemi egyesülés, a közösülés ugyanis a LELKI EGYSÉGNEK a kifejezése (beteljesítése és megerősítése).

3. Aki csak múló testi, érzelmi vágyait akarja kielégíteni a szexszel, csak "szórakozásnak" tekinti azt, az persze nem tartja szükségesnek a másik komoly ismeretét. A szexuális kapcsolat azonban nem játék. Olyan FELELŐSSÉGGEL JÁR, amit nem tudsz vállalni egy éretlen, felszínes szerelmi kapcsolatban.

4. Az elköteleződés nélküli szexuális kapcsolat nem felel meg természetes céljának, igazi rendeltetésének. Az ilyen lealacsonyított, KIÜRESÍTETT, orgazmusszerzésre korlátozott szerelmeskedés mindkét fél kölcsönös kihasználását, személyének tárgyiasítását, emberi méltóságának semmibe vételét eredményezi.

5. A felelőtlen, szabados szexualitás a LEGVESZÉLYESEBB, legpusztítóbb emberi viselkedésforma. Nemi betegségek (AIDS), nem kívánt terhességek (abortusz), széteső családok (szerelmi öngyilkosságok), félárvaként felnövő gyermekek tömegei szemléltetik ennek tragikus következményeit.

2012. ápr. 12. 08:58
 15/21 anonim ***** válasza:
A szexhez szükséges ismeretség nem alakulhat ki egy év alatt... Amíg lila ködben él a pár, amíg nem képes józanul, kritikusan szemlélni a másikat az erős érzelmi, hormonális kötődés miatt, saját szerelemféltése miatt, a kapcsolat izgalmai, az "másik rejtélyes lehetőségeinek titokzatos vonzása" miatt, addig olyan, mintha zsákbamacskát venne... Minimum 2-3 év tisztaságban megélt komoly kapcsolat kell a másik hiteles megismeréséhez, a hűség megalapozásához. Nézd meg, hogyan bánik másokkal, testvéreivel, szüleivel konfliktushelyzetben... Úgyanúgy fog bánni veled is egy idő után a nehézségek idején.
2012. ápr. 12. 12:21
 16/21 A kérdező kommentje:
Jó, én ezeket mind értem. De nem hiszem, h. sokan várnának az első szex-szel 2-3 évet addig, míg megismerik egymást teljesen. Oké, h. egy házassághoz v. összeköltözéshez kell ennyi ismeretség, na de egy szeretkezéshez? Persze meg kell bíznom benne, meg vmilyen szinten ismernem kell, de én mondjuk nem várnék 2 évet a dologgal.
2012. ápr. 12. 12:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Ja.

Meg hogy mi a kedvenc könyve, színe, rágója, milyen fogkrémet használ. Ezen ismeretek nélkül nagy felelőtlenség lefeküdni valakivel!

2012. ápr. 13. 16:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Ez mind jellemfüggő, te tudod magadról, mennyire nagy dolog ez számodra. Annyira kell ismerni, hogy rá merd bízni magad, és kívánd az illetőt. Lehet itt évekkel dobálózni, de akinek évek kellenek ahhoz, hogy ezt felmérje, azzal szerintem gondok vannak, bár ez csak az én véleményem.

04-12 08:58 és 12:21 -es hozzászólónak nagyon érdekelne a kora...

2012. ápr. 17. 09:05
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha számít valamit, én kicsit kevesebb mint 2 hónap után feküdtem le először a feleségemmel, igaz ő akkor már nem volt szűz. Azóta is minden rendben.

HA ITT AZ IDEJE, TUDNI FOGOD!

2012. ápr. 17. 09:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Nos. Ha le akarsz már feküdni vele, akkor tedd. Ha aggaszt valami, akkor meg azt mondd, mi aggaszt.
2012. ápr. 17. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!