Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom meghívta a szüleimet is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom meghívta a szüleimet is a diplomaosztóra, de a két oldal még nem találkozott egymással. Ti mire gondoltok?

Figyelt kérdés

Párom idén fog diplomázni és diplomaosztás után megyünk étterembe.

Meglepődtem mikor oda állt anyukám elé és azt mondta, hogy szüleimet is szívesen meghívja a étterembe.

Számomra ez azért meglepő, mert korábban a szüleim nem találkoztak párom szüleivel és nem gondoltam volna, hogy ilyen alkalomból fognak összeismerkedni.

Igaz 3 éve vagyunk már együtt.

Nem gondolom azt sem, hogy a párom a későbbiekre tervez valamit és számára jól jön ez a diploma buli, hogy összeismerteti a szülőket.

Ilyenre abszolút nem gondolok.

Persze van egy olyan gond hogy apukám nem biztos hogy ott tudna lenni, családi gondok miatt, és nem tudom hogy ez mennyire lenne helyén.

Még fogalmam sincs, hogy mivel lepem meg a páromat, meg hogy ilyenkor egyáltalán mi a szokás főleg úgy hogy a szüleim is meg vannak hívva.

Gondolom, hogy ehhez a bulihoz anyagilag nekünk is hozzá kell járulni és nem a párom szüleit terheli.

Megmondom őszintén anyukám is nagyon meglepődött a meghíváson, mert Ő sem számított rá, arra gondolt hogy ez valamilyen szempontból családi esemény.

2009. jún. 7. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Titeket meghívtak, miért kéne hozzájárulnotok?

Ha apukád nem tud elmenni, akkor majd anyukád kimenti.

Családi esemény, de te már a családhoz tartozol nem hivatalosan, tehát szerintem teljesen természetes, hogy meghívtak titeket. Az én diplomaosztó utáni vacsorámon is voltunk vagy százan.

2009. jún. 7. 18:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éve volt a diplomaosztóm én is meghívtam párom anyukáját(apuja nem él)ez természetes és örülj neki ebből is látszik, hogy komolyan gondolja
2009. jún. 7. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Én egy nagy gyrosra gondolok. Kukoricával, csípős szósz nélkül.
2009. jún. 7. 20:42
 4/6 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:

Mibe kéne hozzájárulni?

Itt pl: arra gondoltam, hogy a párom szüleit terheli az étterembe fogyasztott étel, vagy úgy van hogy minden meghívott hozzájárul egy kis pénzzel?

Apukám nehéz eset kicsit, mert a szüleim között vannak gondok ilyen értelembe nem tudom, hogy Ő ott lesz e.

Olykor a viselkedése sem a legjobb, így nehéz eldönteni, mi lenne a jó, ha ott lenne, vagy ha nem.

Meg a másik hogy nem is nagyon érzi jól magát idegen környezetbe :-(

Hát remélem hogy minden rendbe lesz ezen a bulin.

Bár én tényleg meglepődtem azon, hogy a szüleimet is meghívta a párom, hisz még a szülők nem találkoztak egymással.

Egyik barátnőm pl. arra is gondolt, hogy most összeismerkednek a szülők később meg más is várható, hát én azért erre nem igazán gondolok.

Nem tudom hogy ilyenkor mi a szokás mit illik, mert vidéki embereknél még is mások a szokások, (már mint most a diplomára gondolok)

Én gondoltam csoki bon-bonra a páromnak hogy azt azon a napon megkapja, meg még valami személyes ajándékra, de még nem találtam ki, hogy mi legyen az.

Most hogy összeismerkednek majd a szülők, később "kell" hogy az én szüleim viszonozzák a meghívást, úgy értem hogy meg "kell" hívniuk pl. magukhoz a párom szüleit?

2009. jún. 7. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyszerű a mese: A pasid azt szeretné, ha a két család megismerkedne egymással. Nyilván hosszabb távra tervezi a kapcsolatotokat. Ennek örülnöd kéne, ha tényleg szereted.

Meg aztán, ha a te szüleid terveznek ilyen, vagy hasonló ún. partit, akkor azt ők döntik el, hogy ki szerepel a vendéglistán. Nem kell feltétlenül visszaadni a kölcsönt.

Ha meg ha a te apukád tényleg olyan eset, akkor vagy beszélsz vele, hogy kicsit moderálja magát, vagy pedig, ha nem tud elmenni, akkor meg anyud kimenti és el van intézve a probléma.

Nem kell ezen semmit görcsölni. Minden családba adódhatnak hirtelen bekövetkezett problémák, amik nem tűrnek halasztást.

Ha meghívnak titeket, akkor a meghívó fél állja az elfogyasztott ételeket. Nem pedig a meghívott. Én ]y tartom. Kövezzenek meg azok akik nem gondolják így.

2009. jún. 8. 00:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.

Én is így gondoltam, mint ahogy írtátok, csak azért kíváncsi voltam a véleményetekre, hogy még is mik a szokások.

Tudom, hogy ez a meghívás csak egy családi meghívás és ebből nem kell következtetni semmire, szerintem egy jó dolog ha a két család összeismerkedik.

Előfordulnak olyan esetek, hogy csak az eljegyzést előtt ismerszik meg a két család.

Remélem apukámmal sem lesz gond, ezt majd még anyuval megbeszélem.

De a párom is ismeri már a helyzetet, és ezért úgy is kezelné a dolgokat.

Még is jobb lenne, ha nem kéne nekünk "magyarázkodni" apu miatt.

2009. jún. 8. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!